20 Февруари, 2020 11:30 3 858 10

Непознат и напълно нов хечбек от Honda

  • honda-
  • хечбек
Непознат и напълно нов хечбек от Honda - 1

В мрежата се появи нов хечбек от Honda. По-конкретно се появиха патентни изображения на непознат и напълно нов хечбек Honda. На изображенията се вижда компактен хечбек, който не прилича на типичен представител на C-сегмента, но е по-вероятно да е по-малък. Патентните снимки са ясен предвестник, че в обозримо бъдеще Honda ще добави нов продукт към своята международна моделна гама.

Непознат и напълно нов хечбек от Honda

Още нещо любопитно е, че в края на ноември Honda представи изцяло ново поколение на седана, наречен City. Интересното е, че предният панел, вратите и прозорците на City напълно съвпадат с тези на хечбека от изображенията, което означава, че вероятно имаме работа с нов градски модел.

Непознат и напълно нов хечбек от Honda
Седанът Honda City

Предишните поколения на седана споделяха техническата си база с Honda Jazz, а наскоро бе представена напълно нова платформа за новото поколение на City. Това означава също, че City, известен на други пазари като Ballade (Южна Африка), Greiz (Китай) или Grace (Япония), ще се сдобие и с нова хечбек версия.

Прави впечатление обаче, че Honda разширява семейството на моделите, базирани на Jazz и новият хечбек може и да се прави на неговата база. Преди такъв нямаше. Honda обаче има компактни кросоувъри на базата на Jazz, като HR-V, WR-V и дори лифтбек (Gienia) и MPV (Freed).

Непознат и напълно нов хечбек от Honda

Въпреки че предният панел на тази нова Honda е идентичен с носа на новия City, задната конструкция прилича повече на автомобили като Mercedes-Benz A-Class и Audi A1. Как ще се казва новакът от Honda, все още не е известно. Подобно на City, този хечбек вероятно ще бъде оборудван с изцяло новия 1.0-литров трицилиндров двигател със 122 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 6 Отговор
    Прилича на Фиат Типо
  • 2 Miusuka Madoto

    29 6 Отговор
    HONDA - POWER OF DREAMS! Номер 1 са!!
  • 3 Мислещ

    6 6 Отговор
    И тия подкараха с еднодневките. 1.0 120 к.с. Мерси, ама не, мерси. Особено за 30К+ лв (По спомени толкова беше базовият Джаз, тази не виждам как няма да е и повече).
  • 4 Японеца

    3 7 Отговор
    Ужас, прилича на сеат и шкода. Дано е електрически или плъг ин.
  • 5 Димов

    3 5 Отговор
    Е на тоя трицилиндров двигател, ако му сложат една кутия от ония, дето вдигат КПД, напраооооо...... Само да не спира по светофарите, че тогава КПД става отрицателно. Даже почва да връща енергия в резервоара. Тряа го карат само с 200км/ч, щото тогава е най-икономично в левове. Не говоря за пари, а говоря за проценти от пари, което въобще не са пари, а са проценти. (из мемоарите на един електрофил).
  • 6 един друг

    10 0 Отговор
    ХР-В базиран на Джаз? Абе, вие антифакти верно плискате легена с всичка сила.
  • 7 мДа

    4 0 Отговор
    Честно казано почти нищо в дизайна не говори че това е Хонда, освен предната решетка. Дано да не го пуснат това недоразумение, не и в този му вид. Твърде безлично изглежда, като микс между всички европейски и корейски марки.
  • 8 Гост

    0 3 Отговор
    Много е грозна . Не можахали по големи джанти да сложат ?
    Хонда по принцип много ги уважавам ама това е просто безобразно грозна кола
  • 9 555

    1 1 Отговор
    А това е SUBARU IMPREZA как ще е HONDA
  • 10 Фен

    2 0 Отговор
    Сити защо не се продава в БГ? В Турция го има.