Last news in Fakti

8 Март, 2020 10:30 15 112 56

Mercedes премахва модели, двигатели и платформи

  • mercedes-benz-
  • редулации-
  • v8-
  • v12

Новата ера на електрифицираните превозни средства представлява голямо предизвикателство за производителите. Необходимите инвестиции, за да останат конкурентоспособни в тези дни на промяна, са огромни и има най-общо два начина да се справят със ситуацията. Те трябва или да се консолидират и да реализират големи синергии, или да намалят разходите чрез намаляването на продуктовото портфолио и двигателните гами. Mercedes-Benz очевидно ще поеме по втория път чрез драстично редуциране на модели, агрегати и платформи.

„Преглеждаме продуктовото си портфолио, особено след като обявихме толкова много електромобили. Знаейки комплексността, възникнала след растежа през последните няколко години, преразглеждаме сегашната ни автомобилна гама. Идеята е да опростим операциите, редуцирайки модели, платформи, двигатели и компоненти“, коментира пред Autocar Маркус Шафер, шеф на отдела за научни изследвания и развойна дейност на Mercedes-Benz.

В момента автоконцерна има 45 автомобила в продуктовата си гама. Все пак Шафер не оповести колко модела ще бъдат премахнати. Той назовава модели като G-Klasse, SL, AMG GT, S-Klasse и други, които имат своя собствена платформа. „В момента има много единични шасита и идеята е това да се намали. В бъдеще ще имаме същите бази за различни автомобили и съвсем скоро ще видите резултатите от този ход“, допълни Шафер.

Въпреки че шефът на научноизследователската и развойна дейност не предостави точни подробности относно бъдещето на двигателите V8 и V12, той обясни, че всичко зависи от бъдещите изисквания на стандарта за емисиите на Euro 7. "Планът не е да се изхвърлят V8 и V12, но четирицилиндровите агрегати със сигурност имат повече смисъл от V12", добави Шафер.

Mercedes-Benz завърши въвеждането на четири варианта на 2.0-литровия си двигател, а именно бензинов или дизелов и с четири или шест цилиндъра. „Това семейство от четири агрегата може да реагира моментално на всяка промяна на пазара. Планирахме тази конфигурация преди няколко години, за да се защитим от различни бъдещи изисквания и разпоредби“, заяви Шафер.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкофон

    46 124 Отговор
    А бе махайте тия таралясници В8 в12 изтровихте планетата да ви еба у немските свине.

    Коментиран от #16

  • 2 Сесесере

    54 63 Отговор
    Един москал цапа, колкото 150 бенца евро 6, русофил смотан!

    Коментиран от #4, #7

  • 3 Факт!

    40 80 Отговор
    Примерно тоя Г-классе отдавна трябваше да бъде изваден от производство цялото Амг подразделение трябва да бъде закрито смърделници скапани!

    Коментиран от #53

  • 4 Франкофон

    25 27 Отговор

    До коментар #2 от "Сесесере":

    Ако визираш мен аз съм франкоффон но да Франция обича Русия неслучайно нашият президент мосю Макрон подаде ръка на Вовката Путин.
  • 5 Eee

    66 18 Отговор
    Ще премахва, като никой не ги купува.Трошат се като стъкло.
  • 6 made in china

    84 25 Отговор
    Mercedes е история, славно минало и трагично настояще.
    Нереално по-скъпи от останалите и още по-трошливи. Иначе са лъскави, да. Ама една опаковка им е останала.
  • 7 Боби

    30 8 Отговор

    До коментар #2 от "Сесесере":

    Как по-точно? Един москал, ще изгори 8 на 100, а 150 Мерцедеса ще изгорят 150 пъти повече! СО2 ще е 150 пъти повече при Мерцедесите. За другия пушек, при Мерцедес ще е по-малко, да!
  • 8 Мнение

    70 9 Отговор
    Откакто Мерцедес предлагат модели с двигатели които се монтират и в Дачия не приемам тази марка на сериозно.
  • 9 вукадин

    61 6 Отговор
    Мерцедес е съвременен електронен курник, масова конфекция за еднократна употреба на безбожни цени за комплексари. Чеп за зеле не става от тях.

    Коментиран от #48

  • 10 Blackthorn

    39 3 Отговор
    Етапът "ширпотреба" е началото на края на тази марка. Беше каквото беше.

    Коментиран от #33

  • 11 Японеца

    23 14 Отговор
    Поздрави от Мъск, специални! Паника е точната дума! С лека ръка пренебрегваха Тесла доста години! Отделно брюкселските бюрократи закриват немското автомобилостроене по нареждане!
  • 12 Японеца

    38 6 Отговор
    Фен съм на хибриди и електрички, но рестрикциите убиват немците, това не е реална бизнес среда, а социалистически методи, т.е. забрани!
  • 13 Японски

    4 1 Отговор
    Банзаайййй!!!!!!ч!!!
  • 14 мерцедес отдавна умре

    45 5 Отговор
    Бракми и половина, още гаранционни посещават често сервиза.
    А какви модели са имали някога, нищо общо със сегашните пластмасови курници.

    Коментиран от #21

  • 15 Asjkjasd

    36 5 Отговор
    "съвсем скоро ще видите резултатите от този ход"...
    Вече го виждаме. Трябва да си голям фен на марката за да разпознаеш C, E, S класа отдалеч, а сега ще са еднакви не само външно, а и вътрешно. Да не говорим за това, че AMG в момента наричат автомобили с 4 цилиндрови двигатели напомпани до 350 - 420 коня, като по - маломощните им дори не са модифицирани AMG, а са просто надути от Мерцедес с по - високо налягане на турбините за да изсмучат кончета. Работят на границата си на издържливост и се чупят супер често, като ремонтите са скъпи и разбира се все се чупят извънгаранционни неща...
  • 16 type-R

    19 14 Отговор

    До коментар #1 от "Франкофон":

    И най-келявото дизелче мърси много повече от V8 на бензин, та камо ли на газ! Според мен, не съм против електричките, но за тези евро "норми" вече трябва да се търси одобрението на избирателите! Който иска електро, ОК, който предпочита течно гориво също ОК, но за шибаните "норми" да се търси одобрението на тези които качиха шимпанзетата в парламента преди всичко. И пълна забрана за нафтата освен за тежките машини, както беше през 80-те!

    Коментиран от #17, #45

  • 17 Франкофон

    15 19 Отговор

    До коментар #16 от "type-R":

    Добре обаче пълна забрана за всякакви ДВГ в градовете.Който иска да си кара ако ще в22 двигател ама на село да видим колко ще ги купуват.Никакво влизане в градовете еле па в централната част!

    Коментиран от #31

  • 18 Ей клоуни смешни

    21 30 Отговор
    Карайте си таратайките и не плюйте Мерцедес,бедняци такива.Само А М Г

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 19 ретр

    19 9 Отговор

    До коментар #18 от "Ей клоуни смешни":

    Комплексиран баламурник.
  • 20 Orka

    29 7 Отговор

    До коментар #18 от "Ей клоуни смешни":

    Ма нещо много си нервен май. Преебали се да си купиш скапан мерцедес и да висиш до безкрайост по сервизита и да даваш хиляди за ремонтите? Сега злобееш по форумите и хората са ти виновни. Ае у лево.

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    16 7 Отговор

    До коментар #14 от "мерцедес отдавна умре":

    Да те питам нещо-Ти колко мерцедеса си имал досега та ги оприличи на курници ???
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ghfcbyuy

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ей клоуни смешни":

    Доста е глупаво да даваш оценки на финансовото състояние на хора, които дори не си срещал. Да, в България хората са бедни, но пък някои се справят с живота и могат да си позволят да си купят автомобил от представителството с прилично количество екстри. Мерцедес е страхотен автомобил

    Коментиран от #36

  • 24 Гост

    26 1 Отговор
    Доста е глупаво да даваш оценки за финансовото състояние на хора, които дори не си срещал. Да, в България хората са бедни, но пък някои се справят с живота и могат да си позволят да си купят автомобил от представителството с прилично количество екстри. Мерцедес е страхотен автомобил, ако не прави проблеми и ако преглътнеш факта, че струва 2 пъти повече от аналогичен такъв на японска марка например. Мога доста да изброявам, какви проблеми създава кола за 160 хиляди и колко време стои за ремонт. Аз имах късмет и вече трета година само я обслужвам, но приятел, който взе същата, като моята е през 3 месеца за нещо счупено и доста често трябва да си записва предварително час за 2 седмици напред, защото други, като него също имат проблеми и задръстват сервиза...
    Така че спри да окачествяваш хората, като бедни и богати, а чуй някой с преки наблюдения и помисли самостоятелно. Току виж си успял да си обогатиш общата култура...
  • 25 Driving pleasure

    18 3 Отговор
    Да махнат G, SL и S е все едно БМВ да разкара 3та серия! Целия имидж на Мерцедес се дължи на тези модели. Явно са се запътили да го правят треторазряден производител.
    Не мога да съчувствам на никой тръгнал да се електрифицире - щом искат самоубийство - да се самоубиват!

    Коментиран от #26

  • 26 Рено клуб България

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Driving pleasure":

    Вие сте следващите бе цифльо.
  • 27 Елко

    20 6 Отговор
    Абе, ама верно ли има още балъци да се захласват по тея боклуци мерцедес?! Тая марка отдавна стана еталон за бракми и боклуци, с които сервизите си пълнят гушите само. Отврат са.
  • 28 Супер

    9 20 Отговор
    Каквото и да направят от Мерцедес, винаги ще бъдат N 1

    Коментиран от #29, #35

  • 29 Коmapak

    5 8 Отговор

    До коментар #28 от "Супер":

    Мерцедес е конфекция и винаги е бил. Ролс ройс е номер Едно.
  • 30 Пустин_як

    8 13 Отговор
    Гроздето е кисело, когато немож го докачи.
    Карайте си японо-корейските курници и се радвайте на грозните фашисти от страни.

    Коментиран от #32

  • 31 type-R

    9 5 Отговор

    До коментар #17 от "Франкофон":

    Приказваш пълни глупости, бензин с катализатор не замърсява въобще.Ако е на газ още по-малко. Това дето улиците миришат е заради печките с махнат ДПФ.

    Коментиран от #34

  • 32 Toyota

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Пустин_як":

    Ти яж грозде, а аз ще ям паржола. Промит мозък...
  • 33 Нещо черно

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "Blackthorn":

    Така е, Мерцедес беше каквото беше!
    И не беше нещо особено, освен за изтормозените от Лади и Москвичи шофьори от Източна Европа и по-точно в България и конкретно в началото на 90-те. Карал байчо до вчера стара Лада и се качиш на стар Мерцедес и започва да го боготвори.
  • 34 Франкофон

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "type-R":

    Бензин отделя повече въглероден диоксид

    Коментиран от #42

  • 35 Японеца

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Супер":

    Ако само знаеш, колко си спрял, ще се хвърлиш от моста! Бай гаражен майстор ли ти го каза?
  • 36 Христо

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "ghfcbyuy":

    Беше !!!
    Колкото по голяма емблема слагат по големи кошници са всички автомобили!!!
  • 37 дявола

    3 2 Отговор
    Да гледат баварците и си мечтаят
  • 38 авто

    7 3 Отговор
    Аз се чудих защо в България хората не карат S-класа,а то било защото не им харесват.Смешни сте!

    Коментиран от #40

  • 39 89912

    3 3 Отговор
    BEST OR NOTHING
  • 40 123

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "авто":

    и ти
  • 41 Fuck

    6 8 Отговор
    ВСЕ РАЗБИРАЧИ,ВСЕ ТИПОВЕ ОТ УОЛСТРИЙТ СТЕ,МЕРЦ Е НАЙ-ДОРОТО,ТОВА ЧЕ Е СКЪПО И НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ГО ПЛЮЕТЕ,КАРАЙТЕ СИ БМВ ТАТА И ТЕМ ПОДОБНИ,МЕРЦЕДЕС Е ЗА МЪЖЕ И ХОРА С ВКУС.... А ВИЯ СИ ПЛЮИТЕ

    Коментиран от #46, #50

  • 42 type-R

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Франкофон":

    То и хората и дърветата отделят СО2, я да ги изсечем и избием? СО2 не е отровен газ, дори спомага за развитието на растенията, които при фотосинтезата го обръщат на Кислород!

    Коментиран от #43

  • 43 Франкоффффон

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "type-R":

    Обясни го на тия в ОоН щото световният принцип е да се намаляват въглеродните емисии.
  • 44 Йфй

    1 1 Отговор
    Тежи всичко да останат 3 коли и 1 сув.
    Разните г класи, ЕС класи ванове да се махат.

    Коментиран от #49

  • 45 голям тъпак

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "type-R":

    ти голяма глупост написа
  • 46 хаххах

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Fuck":

    добре, МЪЖА.. ако си такъв мъж няма а имаш когнитивен дисонанс и комплекси, че караш 14 годишен трошляк в който еврогайовете са се ръгали в попката

    Коментиран от #52

  • 47 mxxx

    2 0 Отговор
    Евентуално да купят Тесла и да им сложат V8 двигатели.....
  • 48 Смотаняк

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "вукадин":

    Ти колко Мерцедеса си купил, поддържал и експлоатирал? Аз имам един, който навъртя в ръцете ми 470000 км само с един егр и един датчик на обороти на коляновия вал по двигателя.... Не знам, може и всички останали луксозни марки да минават толкова без никакви ремонти, ама те, Мерцедесите са боклуци... Поне си купете веднъж Мерцедес и тогава храчете....
  • 49 type-R

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Йфй":

    И когато видиш някой да пердаши в насрещното със 160 срещу теб, бързо - бързо ще ти се прииска да си в два и кусур тона S класа......
  • 50 zzzz

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Fuck":

    Буахахахахаха.
    Клоун

    Коментиран от #51

  • 51 Haha

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "zzzz":

    Pylen debil si bate,karai si golfa i tva e,klouj ubit
  • 52 Haha

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "хаххах":

    Kvi komlexi te gonqt idiot,za kvi geiove govorish kvo obshto ima s temata,mai ti iskash da te lashkat otzad mi se struva zabavlqga,
  • 53 AMG

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт!":

    ти па да не си му душил азпуха да видиш на кво смарди , не се притесняваи за гегата , твоя азпух по мирише , ама си го носиш нали тролче, това е кола за мъжкари с топки , а не за келеши като тебе джендър , дето няма и 20 цента в джоба си.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.