Last news in Fakti

14 Март, 2020 10:30 4 063 45

Идва електрическата G-Klasse

  • електромобили-
  • daimler-
  • mercedes-benz-
  • g-klasse

В следващите няколко години клиентите на Mercedes-Benz ще могат да притежават електрическа G-Klasse, съобщи изпълнителният директор на Daimler AG Ола Келениус. Говорейки с CarAdvice по време на конферентен разговор вместо отмененото автомобилно изложение в Женева, той заяви, че популярността на всъдехода е „надминала“ останалата част от пазара.

"G-Klasse надхвърля всички сегменти и дори логиката на автомобилната индустрия. Моделът е сякаш е отделна компания. Хората обичат тази кола. Имахме рекордни продажби на новата G-Klasse миналата година", обясни шефът на Daimler.

Келениус потвърди и плановете за електрическа версия на всъдехода, която отделя нулеви вредни емисии. Освен това разкри, концептуалната работа по "зелената" G-Klasse вече е в ход и върви много добре, като дори клиентите на компанията ще имат възможността да я закупят до няколко години.

Първоначално дебютирал на пазара през 1979-а, всъдеходът е бил обект и на разговори за спиране от производство, но през последните години се наблюдава ръст на продажбите, което противоречи на световните тенденции. През 2019-а например глобалните продажби на G-Klasse се увеличиха с над 60% до 34 912 доставени превозни средства, което представлява увеличение с 13 000 бройки спрямо рекорда по нови регистрации през 2017-а.

Отвъд всъдехода, Келениус повтори ангажимента на Daimler да стане напълно въглеродно неутрален автопроизводител. Шведът каза пред журналисти, че през следващата година ще има "много силно увеличение на електрификацията от Mercedes", включително прилагането на "плъгин хибриди и 48-волтови системи във всички SUV-та".

През 2019-а всеки трети продаден автомобил на концерна беше кросоувър, воден от продажбите на новите GLC и GLE. "Ще бъдем CO2 неутрални. Сега просто говорим за това, колко бързо ще стигнем до там, за развитието на нужните технологии и за икономическото въздействие на този ход. Поели сме изцяло ангажимент да напишем електрическата глава в нашата история“, заяви изпълнителният директор на Daimler AG Ола Келениус.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    7 7 Отговор
    🤮🤮🤮 язък
  • 2 гост

    9 12 Отговор
    Това е долна лъжа !!! Питайте групата на Шаро "анти" !!! Дизела е вечен и точно Мерцедес никога няма да се откаже от него , хахахах !!!
  • 3 Borislav Popov

    10 11 Отговор
    Отлична новина, през следващата година ще има много силно увеличение на електрификацията от Mercedes ! Поели сме изцяло ангажимент да напишем електрическата глава в нашата история“, заяви изпълнителният директор на Daimler AG Ола Келениус. Всички го разбраха, че без електрическа алтернатива, дори и за такива легенди като G-Klasse, няма бъдеще. Ола Келениус и той го разбра, само нашите форумни електрофоби не го разбраха и като видят тук някоя подобна новина, позеленяват от яд и изпадат в неадекватно състояние. Затова и коментарите им от ден на ден, са все по неадекватни и лишени от какъвто и да е здрав смисъл. Спам, спам и пак спам.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Хахахахаха

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Браво на Мерцедес, кор за тесларастите начело с Илон, Боре и норвежеца, хаххахах

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Borislav Popov

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахахаха":

    Не така, браво на Мерцедес, кор за електрофобите начело с дебилоида Хаххахаха !
  • 6 Хахахаха

    4 4 Отговор
    Ооо, Каскет, днес ти ли си дежурен модераст?
  • 7 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #4 от "Хахахахаха":

    И от кое точно си направи извод , че Мерцедес няма да е само бледо копие на Тесла ?? Че те ВЕЧЕ от 8 години са "написали електрическата глава " в историята и продължават да я пишат , а Мерцедес тепърва ще се мъчи да ги стигне , хахаха !!
  • 8 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Боли ме главата , много ме боли . Позеленял съм целия , аз съм еко , аз съм зелен. Грета Тумберг е моя идол , Илон Мъск е моя гуру.Аз погледнах кристалната топка на"гост" и видях
    " Отлична новина, през следващата година ще има много силно увеличение на електрификацията от Mercedes !"
    Защо ми слагат минуси?
    Аз съм зомбиран теслераст , аз само се правя , че се майтапя с нормалните хора. Всъшност , знанията ми се основават на : някой задава въпрос, аз го пиша в гуглето и отговарям важно и научно, но са се навъдили едни , които задват въпроси, ама отговорите не са така лесни за откриване и ме нервят . На тия отговарям със заяждане и обиди и гледам да изместя спора за да не ми личи ниското интелектуално ниво.

    Коментиран от #9

  • 9 Хахахахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Така е защото си каскет и ходиш само на руски сайтове. Вземи научи английски или норвежки, хахайахах
  • 10 Borislav Popov

    8 3 Отговор
    Обърнете внимание драги зрители, в статията се говори за електрическа G-Klasse и не се споменава нищо, нито за Тесла, нито за Мъск. Но дежурните дебелоиди от сектата на електрофобите, както винаги, веднага ги преплетоха в спамаджийските си коментари. Зомбирането е тотално ! Коментирайте Мерцедес бе, куковци ! Защо пак Тесла намесихте, не можете вие май да дишате без Тесла и Мъск, щом само те са ви в устата ?

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    2 9 Отговор
    Бате Боре, не съм много съгласен, Тесла е еталон и лидер, така че е логично да сравняваме всеки нов електромобил със стандарта наложен от Тесла и да пишем че Тесла си остават недостижими и че Илон е велик
  • 12 драги зрители

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Борка, ти първо разръчка (знаеш кое) пък после се правиш на гугутка. Я кажи , къде прочете изпълнителният директор на Daimler AG Ола Келениус да казва , че се отказва от ДВГ. Да ще правят по някой и друг електрик за екзотика и да опипат пазара и толкова. Ти и "гост"развяхте вече кандилниците и започнахте "заупокойна" леко, а и не се прави на жертва. Всички те знаят колко си до*лен.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "драги зрители":

    Правиш се на гугутка точно ти. Я ми кажи , къде аз съм споменал, че изпълнителният директор на Daimler AG Ола Келениус бил казал, че се отказва от ДВГ ? Аз просто отбелязвам, че през следващата година ще има много силно увеличение на електрификацията и от Mercedes. Някакъв проблем, да съм излъгал нещо ?? Я ми кажи още, аз ли разлайвам кучетата и аз ли преплитам в коментарите си Мъск и Тесла, или вие ?? Специално подхвърляте екстременти на вентилатора, за да има повече спам, лай и простотии и във всяка новина имаща нещо общо с електричките, все едно и също.

    Коментиран от #15

  • 14 Защо Ола трябва да се откаже

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "драги зрители":

    Важното е че клиентите ще се откажат от, ДВГ не производителите. Ако питаш производителите, още 100 години ще продават ДВГ, за да си доят клиентите. Както се вижда от електромобилите ще им секнат половината от печалбите за обслужване, а дори от производството не могат да изкарат печалба засега.
  • 15 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Така де, ти какво имаш против неелектричките, че спамиш навсякъде. Я си прегледай коментарите за последните 3 дни. Навсякъде имаш коментар , обиден коментар. Е, вече няма да е така, вече ще има и обидни коментари насочени само и единствено към тебе и норвежеца. Като моите ЩЕ бъдат предимно подигравателни. Аз гледам да не обиждам. :)))))

    Коментиран от #16

  • 16 Borislav Popov

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Обиден коментар ? Ти имаш доста извратено чуство за обида, щом се обидаш, от истината. Спвмите тук под всяка една новина и плюете по Тесла и Мъск без всякакъв повод, именно вие електрофобите. Я покажи, някоя новина за автомобил с ДВГ, под която феновете на електромобилите, леят пумия, както вие леете и плюете като сахарски камили.
  • 17 Гошо

    4 3 Отговор
    Немска УАЗка с ел мотор.
  • 18 Borislav Popov

    1 7 Отговор
    Форумните електробъзльовци само като видят новина със заглавие ЕЛЕКТРИЧЕСКА, автоматически изпадат в дълбока депресия и матките им рефлективно се обръщат наопаки.

    Коментиран от #24

  • 19 Леле мале

    2 1 Отговор
    😂🤣🙂😐😶
  • 20 Random

    1 4 Отговор
    Merzedes ще фалират, провалиха се с първата си електричка, чака ги втори провал, но заблуждават тълпата безхаберници!

    Коментиран от #21

  • 21 Q4 00

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Random":

    MerZedes със сигурност няма да фалират
  • 22 Elon Musk

    1 6 Отговор
    ПЪРВАТА TESLA SUPERCHARGER СТАНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ РАБОТИ ОТ 11 МАРТ В ПЛОВДИВ! Намира се до хотел Империал. Да заповядат собствениците да зареждат СВРЪХБЪРЗО и НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО и са се радват на стотици хиляди километри удоволствие и емоции! Ние няма да спрем докато всяка една кола на Земята не стане електрическа. Глобално братствона всички притежатели и фенове на TÉSLA и любов към прогреса и чистото бъдеще!

    Коментиран от #23

  • 23 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Elon Musk":

    Е това не трябваше да го казваш. Сега половин Столипиново трепери от възбуда, а другата вече я търси тая станция.
  • 24 Borislav Popov

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Само като ти видя заядливете коментарчета и ми е ясно колко си умен
    Предизвикваш, за да се изкараш после жертва. Ох, боли ме главата
    Аве Мъск! Вива Тесла! Хаил Мъск!

    Коментиран от #25

  • 25 Borislav Popov

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Важното е, че винаги се намира някоя рибка като теб да клъвне на заядливия ми коментар и да изтъкне с проздотата си.

    Коментиран от #26

  • 26 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Кой , кълве ?Шаранчето си ти:))) Гледам не си писал "научни" простотии в последните няколко часа. Това е целта, да омаловажим и спрем похожденията ви във всяка статия. Накрая ще ви взимат на сериозно , колкото взимат и оня сектанта с Дъстърите. Аве Мъск! Мъск акбар!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Антиелектрика

    0 6 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    В отговор на многото запитвания и намеци които трябва да спрат, ПОТВЪРЖДАВАМ че Driving plеаsur. Джугана и аз сме педерасти и сме oт eдин и cъщи прaйд. Case closed!

    Коментиран от #29

  • 28 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Ще ти отворя една страшна тайна, рибо, лично на мен ми е през пистолета, дали тук някой щял да ме взема на сериозно или не. От такива евтини комплекси, само шушумиги като теб могат да страдат, толкова си закомплексиран, че те е срам и един коментар да напишеш под собствения си ник.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Антиелектрика":

    Борка, гледам си свалил гарда. Нервите не издържат нещо. Голямо чудо и сто коментара за нещо в бъдещето. Хората си чертаят планове. Те са продали за година 35 000бр, желаят в бъдеще да повторят или увеличат тази цифра, да кажем 40 000бр. От тях задължително ще има 7-8000бр. 12 цилиндрови, около 22-25 000 осмаци и около 4-5000 хибриди и електрички, като на електричките я се паднат 1000бр, я не.И ти се пениш за 1000бр. В момента е модерно да се говори за еко и хората веднага реагират. Ти си се нерви колкото искаш. Кучетата си лаят, кервана си върви.
  • 30 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    От страх умирам. По реакцията ти разбирам, че съм на прав път. И аз ще ти открия една тайна за себе си - дипломиран психиатър съм.

    Коментиран от #32

  • 31 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Щях да забравя, няколко човека си те предаваме, че ние за разлика от теб имаме работа и хобита, изобщо по-интересни занимания. Но в името на каузата - да те научим какво е комплексар, ще се помъчим да те накараме да погледнеш в огледалото. Аве Мъск! Мъск акбар! Грета Тумберг президент!!!!!

    Коментиран от #33

  • 32 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Квзах, че те срам бе шущумиго, а не, че те страх. В Карлуково, таква като теб дипломирани психиатри, облечени в пижами, с лопата да ги ринеш.
  • 33 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Още мноооого ще има да се мъчиш в името на каузата, рибо и пак капо ще си останеш, бъди сигурен.

    Коментиран от #34

  • 34 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Защо точно рибо, нали ми казваше Антиелектричка, а, а, чакай малко , усетил си се , че не съм твоя стар враг. Браво , прав си. И за сведение работя в Курило, това в Карлуково е слаба работа. Бих ти направил психологичен анализ, но не е необходимо. Твоето е трудно излечимо , параноидна себелюбивост и себеизтъкване,сложно е за обяснение, но има лесно разбираем синоним - комплексар.

    Коментиран от #35

  • 35 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Ясно рибо, щрм си в Курило, значи си безнадежден случай, тоест твоето не е трудно излечимо, ти на практика си неизлечим, шизо.

    Коментиран от #36

  • 36 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Борка, събуди ли се бе . Много късно се включваш. Аз от тъмни зори ръся мозък. Днес съм "гост", теб някой от другите ще те поеме. Аз съм им нахвърлял диагнозата ти. Те ще те подхванат няма страшно. Мъск е велик!Мъск акбар. Грета Тумберг президент!

    Коментиран от #37

  • 37 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Ок рибо, вчера ти го пое, а днес значи някой друг сладур ще го поеме, съгласен съм, продължавайте все така да го поемате.

    Коментиран от #38, #39

  • 38 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Е,е, много си нетактичен. Каквото става под чаршафите , не се разказва на всякъде. То аз ако почна да говоря в цифри ще почервенееш от срам. Обиколка 1,7см, дължина 3см. А и сутрешната е**еция е мечта за теб. Забелязал съм, че имаш някакво минимално движение отдолу, само като пишеш глупости по форумите.

    Коментиран от #40

  • 39 бай Шиле

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Popov,не се занимавай с електрическите автомобили.На края ще те удари ток 1000 ампера.Заеми се с темата Жужето Путин.Там ти е силата.И възнагражденията, де.

    Коментиран от #41

  • 40 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Какво става под чаршафите само ти си знаеш, понеже ти си по поемането на керестета. Значи ти харесва, щом още го поемаш, продължавай сладурче.

    Коментиран от #42

  • 41 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #39 от "бай Шиле":

    На теб силата ти е Шиле, да лижеш топките на Жужко, направо си номер 1.
  • 42 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Пак говориш глупости, Днес да не ти е полов ден. Потърси Норвежеца, ти си негов тип.

    Коментиран от #43

  • 43 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Полов ден ти е на теб, извади вибратора от задния мост и си го наври в предния.

    Коментиран от #44

  • 44 Психиатър от Курило

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Borislav Popov":

    Липсата на интелект най-често се прикрива с обиди и агресивно поведение.
  • 45 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Ако нещо не направят с грандоманията, на тоя грозник никакви батерии няма да му помогнат. Направо един ядрен реактор. Е, пак ще е еко, де. Просто всяка катастрофа с него на пътя ще е един мъъъъъничък Чернобил :-))))