Last news in Fakti

11 Април, 2020 10:30 4 261 7

BMW запазва бъбреците при електромобилите

  • bmw-
  • бърбеци-
  • радиаторна решетка-
  • електромобили

Една от най-разпознаваемите радиаторни решетки в автоиндустрията няма да бъде пенсионирана. BMW ще продължи да използва своите емблематични бъбреци, големи или малки, дори когато компанията все по-устремено се насочва към електрическата мобилност. Това сподели в интервю за Autoblog шеф дизайнерът Домагой Дукеч.

BMW гледа напред с три отличителни продуктови линии - основните си автомобили, високопроизводителните M модели и електрическата серия i. Въпреки че всяка от тях е с различна цел и клиентска база, Дукеч сподели, че компанията не цели създаването на три различни идентичности.

"Искаме да укрепим BMW като марка с помощта на нейните високопроизводителни и електрически модели", заяви той пред Autoblog. Това означава, че бъбречната решетка ще бъде запазена.

Припомняме, че огромните размери на радиаторната решетка на обновената 7er станаха обект на много критики. Ситуацията се влоши още повече с представянето на BMW Concept 4 и BMW Concept i4, които бяха оборудвани с масивни бъбреци.

Много от днешните електромобили нямат традиционна радиаторна решетка, каквато бихте очаквали да намерите при ДВГ. Електрическите коли също имат нужда от охлаждане, но при тях има повече свобода на действие с дизайна.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brabus

    16 6 Отговор
    Тук вече и “Мултипа” губи...🤣🤣🤣🤣
  • 2 бмв пълен кенеф

    13 13 Отговор
    И с бъбреци и без бъбреци са пълни боклуци. Даже ауто билд класира i3 по надеждност на предпоследно място.

    Коментиран от #4

  • 3 Хмммм

    8 0 Отговор
    Нещо май се отказаха от водородните! Нищо, те ще са за в бъдеще!
  • 4 Коmapak

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "бмв пълен кенеф":

    Според мен и шестицата и осмицата на БМВ стават може би защото нямат това извращение отпред. 😊
  • 5 Smokey

    4 0 Отговор
    С Тея бъбреци сбъркаха,но в коментарите виждам Вагаджии,а те са най-жалки...
  • 6 123

    4 0 Отговор
    Преди бяха бъбреци... сега е просто един голям задник...
  • 7 Туземец от Враца

    1 1 Отговор
    БМВ на външен вид вече прилича на китайските коли, скоро ще бъде и по качество. Тогава,китайските коли ще завладеят света.