Last news in Fakti

22 Април, 2020 20:04 4 037 21

Porsche пуска евтин Taycan

  • porsche-
  • taycan

Опростена и по-достъпна версия на Porsche Taycan ще обогати гамата на модела догодина, обяви шефът на развойния отдел на марката Михаел Щайнер пред британското сп. Car. По-ниската цена ще бъде постигната чрез отказ от двойното предаване и батерия с по-малък капацитет.

Базовият Taycan ще има само един електромотор вместо два като в модификациите 4S, Turbo and Turbo S. Новата версия ще бъде предназначена главно за пазари, където се търсят електромобили с две задвижващи колела - на първо място Китай.

Според Щайнер продажбите на най-евтиния Taycan може да започнат още в началото на 2021-ва. Прогнозната цена на модела ще бъде около €60 000.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БоБо

    34 14 Отговор
    красота !!! не като оня рундук тесла !!

    Коментиран от #5

  • 2 Driving pleasure

    18 12 Отговор
    За къв ми е електро трошляк бил той и Порше като цените на петрола паднаха и това се очертава да е дългосрочно...

    Коментиран от #18

  • 3 ЕБАЧЛЕ

    15 2 Отговор
    Колко да е евтин
  • 4 Изостанал немчуга

    9 4 Отговор
    Ще...
  • 5 Ахахаха

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "БоБо":

    Ти жабата за красива ли я имаш?Но то извратеняци всякакви.
  • 6 К'во ти пука?

    20 2 Отговор
    Ти да не караш с нефт? Цените на бензина няма да паднат дори на половина, ако ще нефта да е с отрицателни цени две години подред.
  • 7 Хах

    13 5 Отговор
    Кви ще са тия хора които ще си купят електромобил с пробег 200-250км за 150000лв? Трябва да е милионер мазохист който иска да е все на тръни дали ще стигне до някъде

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Пак фалшиви новини

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хах":

    Стига бе пак ли се "объркахте" новината от друго издание: " Новата модификация ще бъде само със задно предаване, а батерията му ще е с по-малък капацитет, което съответно ще намали и пробега. Това ще бъде базовият вариант на Taycan, което означава, че ще е и с най-ниска цена, призна шефът на отдела за изследвания и разработки на Porsche – Михаел Щайнер.

    Според информациите, Taycan със задно предаване ще струва около 95 000 щатски долара. В момента версията Taycan 4S, която е най-евтината, се продава за 105 000 долара. В Porsche се надяват, че с новият вариант на електрическия седан ще успеят да привлекат повече потенциални купувачи."

    Хах, не можеш да вземеш този автомобил за 150000 лв. Недей се подвежда по цената от 60 000 евро, която са написали тук. 60000 евро не са 95 хиляди долара, дори по трънския курс.
  • 9 мъка

    10 6 Отговор
    И що да не си взема Тесла 3 за наполовина по малко пари и с двойно повече пробег???????

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Plameni

    9 14 Отговор

    До коментар #9 от "мъка":

    Това е Porsche ! Автомобил с главно А ,с история, доказал се в годините, икона ,а не педалски автомобил.

    Коментиран от #13

  • 11 Driving pleasure

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "мъка":

    И аз се чудя що си купуват паралиите Поршета, като могат д си купят Дачия Сандеро :)

    Коментиран от #14

  • 12 Порно

    17 0 Отговор
    Егати заглавието, Порше и евтино са несъвместими понятия.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хе хе

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Ти глей Дачия като писнат бюджетвн електромобил как се продава а тоя коптор ще го спрът от производство поради липса на интерес.
  • 15 Израел над всички!

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хах":

    Наричат се глупаци!
  • 16 ddhd

    5 4 Отговор
    Сегашната версия за 150х.евро минава 300км с един заряд.Намаленото тегло от премахването на двойното предаване, опростен интериор и екстри, по-ниско тегло на самата батерия може да свалят общото тегло с над 200кг, което е добре, но пък капацитета ще падне и е малко вероятно да минава повече от 250км в реални условия. Те казват 60х.евро, но вероятно говорят за базова цена от 69 990евро и без ддс. Ясно е, че всяка компания тръгва със скъпата версия и после идват евтините, но къде са 150х.евро, колко да поевтинее: един електромотор 10х.евро, част от батерията 5х.евро, 5х.евро салон, 10х.евро от обикновенни спирачки и др, 2х.евро на стоманени джанти, и дойде на 118х.евро, а те се вричат в двойно по-ниска цена, интересно ми е какво ще излезе. Един модел У струва 45х.долара, което са 40х.евро и минава 500км. със задно предаване и място за 5 души. Намерете преди 5г. как се подиграваха на Тесла и ги критикуваха, че така не се правило, а сега са на едно ниво по пазарна капитализация и изкупуват калифорнийските коли, за да ги разглабят и да се учат от тях. Смешни са.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 мъка

    2 3 Отговор
    Това с електричките е като каруца и каляска . Все кон ги дърпа ама едното имало повече екстри.
  • 18 тариката

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    разработват нови алтернативни горива които да не замърсяват околната, затова пада търсенето, от 21г. стандарта пада под 100г/км. а електрическите много скъпи и зареждането проблем !!
  • 19 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "ddhd":

    И откъде го измисли това "едно ниво" на капитализация ??? Той целия ВАГ вече струва два ПЪТИ по-малко от Тесла , ти Порше изкара колкото нея !!! "Строше" не могат и стъпи на малкия пръст на капитализацията на Тесла , горе долу е 10 към 1 !!! На едно ниво били , може , ама преди 5 години , кога Тесла струваше 10-15 млд , сега е 135 !!!
  • 20 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "ddhd":

    БМВ и Мерцедес са в момента по 34-35 милиарда , да не искаш да кажеш , че Порше струва повече от половината от тях с една десета от продажбите им и без никаква надежда за увеличение ??
  • 21 МВР

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хехе":

    Такъв си ....