Last news in Fakti

23 Април, 2020 09:23 3 952 5

Продава се уникално полицейско Ferrari

  • ferrari-
  • полиция-
  • италия-
  • 250 gte series ii
Продава се уникално полицейско Ferrari - 1

Този уникален полицейски суперкар Ferrari, който виждате на снимките, е обявен за продан. Купето е Ferrari 250 GTE Series II от 1962 година и се продава в Италия. Преди време колата служи в полицията на Рим. Да, суперкарите с полицейска маркировка в Италия се появяват много по-рано, отколкото в Дубай.

Продава се уникално полицейско Ferrari

През далечната вече 1963 година две от тези купета са предоставени на римския патрул, когато полицаите се оплакват от недостатъчно бързите си служебни коли. Преди това полицейските екипажи на Ferrari 250 преминават специални обучения и курсове за екстремно шофиране в Маранело.

Продава се уникално полицейско Ferrari

Една от колите обаче се чупи много бързо. Вторият автомобил служи в полицията в продължение на шест години, а през 1972-а е продаден на търг на частно лице. Ferrari 250 GTE сменя собствениците си няколко пъти и неведнъж участва различни ретро изложения.

Продава се уникално полицейско Ferrari

Автомобилът е с оригиналния си трилитров V12 мотор, който е с мощност 240 конски сили и с петстепенна ръчна трансмисия. Освен това той има полицейски светлини и сирена. Все още не е известна цената, на която ще бъде продадено полицейското Ferrari, но е ясно, че кандидати за него няма да липсват.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jар

    16 17 Отговор
    Ако не са емблемите никой не би предположил,че това е модел на Ферари.

    Коментиран от #2

  • 2 Инспектор Мадуро

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "jар":

    Вярно е. Мяза ми на спортен модел Волга.
  • 3 Racer

    14 4 Отговор
    Колата е главен герой в италианския филм Highway Racer (1977). Сравнението с Волга показва обърнатия ни стериотип и колко много са ни отнели комунистите.

    Коментиран от #4

  • 4 Дааа

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Racer":

    А какво ти дадоха демократите? Банани? Или може би фурми?!
  • 5 Алфа Ромео

    4 1 Отговор
    Красота, 63-та година!