Last news in Fakti

2 Май, 2020 10:30 3 381 7

VW, Audi и Porsche удължават гаранциите с 3 месеца

  • гаранция-
  • удължаване-
  • vw-
  • vag-
  • volkswagen-
  • audi-
  • porsche

Правителствата по света обмислят как да облекчат ограниченията, свързани със забавянето на разпространението на коронавируса. Много от тях наредиха на гражданите да си останат у дома, а на предприятията и търговските обекти, включително автодилъри и сервизи - да затворят. Това принуди някои клиенти да се откажат от поддръжката и обслужването на превозните си средства и именно поради това Audi, Volkswagen и Porsche безплатно удължават гаранциите на колите си с три месеца. Това предаде Motor1.

Не трябва да е изненада, че, тъй като трите автоконцерна попадат под шапката на VAG, тяхната политика в този случай е почти унифицирана. Удължаването от 3 месеца е валидно за коли, чиито оригинални или вече удължени гаранции изтичат между 1 март 2020-а и 31 май 2020-а. Все пак, има леко разминаване в стратегиите на трите марки. Удължаването на Porsche се прилага и за гаранции, които започват между 1 март 2020-а и 31 май 2020-а.

VW, Audi и Porsche удължават гаранциите с 3 месеца
Източник: Volkswagen

По-рано този месец Hyundai и Kia също обявиха, че ще удължат гаранциите за своите автомобили, но само до 30 юни. Отново става дума за тези коли, чиято гаранция изтича между март 2020-а и май 2020-а. Освен това, и Aston Martin обяви подобно удължаване по-рано тази седмица.

Коронавирусната пандемия удари тежко автомобилната индустрия. Много производители трябваше да затворят заводите си по целия свят, за да забавят разпространението на болестта, като същевременно се наложи да помогнат за производството на оборудване, необходимо на болниците и работещите на първа линия.

Дилърите и представителствата пък затвориха своите шоуруми, което доведе до срив в продажбите. Въпреки това, много от тях се адаптират към онлайн продажбите, като същевременно проучват как безопасно да отворят отново.

Автопроизводителите обявиха и закъснения за новите си модели. Производството и доставките на Ford Mustang Mach-E се забавят, докато General Motors отложи дебюта на електрическия GMC Hummer.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    14 16 Отговор
    Да ми ядат чепа. Аз минавам на тойота

    Коментиран от #3

  • 2 шофер

    18 15 Отговор
    Естествено, че германците ще увеличат гаранцията - все пак това са премиум коли а не жълти талиги с ламарина с дебелината на станиол и купе крепящо се само и единствено на боята. Вилицата измидлена преди векове а ония ручат с клечки па искате читава кола да направят - е нема кск да стане! Германска кола ди е яка кола! Дори един фокус или инсигния са пъти, пъти по-здрави от коя и да е азиатската талига.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Японеца

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "шофер":

    Колко ли японки са те минали?

    Коментиран от #7

  • 7 до Японеца

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    не се ли усещаш че вече копаеш дъното ? :)