Last news in Fakti

1 Юни, 2020 10:53 3 160 4

Audi стартира амбициозния проект Artemis

  • audi-
  • artemis-
  • автономни коли
Audi стартира амбициозния проект Artemis - 1

Audi обяви старта на проекта Artemis. Звучи така, сякаш германците са решили да завладеят Слънчевата система ... Но този проект всъщност е интересен дори и без космически асоциации.

Ръководството на Audi иска да предостави на Artemis пълна свобода на действие и огромно финансиране. Целта е да се създаде принципно нов автомобил, който да може да кара без човешка намеса.

Освен това е необходимо не само да се направи не нов дизайн и да се интегрират различни технологии (подобни концепции вече има). Изисква се да се създаде автомобил, който от Audi биха могли да произвеждат серийно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    9 0 Отговор
    Авто индустрията започва да се извращава. Нешо толкова много, което да не прилича на кола, да се кара само и да струва един апартамент.....накрая никой нама да им кара скапаните коли или както там ще се казват
  • 2 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Автономни автомобили които да се управляват въобще без човешка намеса ще има когато се изгради глобална автомобилна мрежа и през нея колите си "говорят" по между си. До тогава всичко останало е едно ентусиазирано начало без което не може, но не ефективно, като хибридите. Да обработваш видео изображение и да вадиш от него анализ и прогноза за движението на обекти изисква значителен ресурс и ако се вгради в един автомобил той ще стане безумно скъп, на практика не продаваем.
  • 3 Габровец от София

    2 0 Отговор
    Може би това ще е идеалния вариант за индивиди като разглезени 40 годишни деца на мултимилионери, чат маниаци, търсачи на неща от носът си, мис нещо си, както и други кифли, на които само смартфона им знае на къде отиват.
  • 4 мм84

    2 0 Отговор
    Те от концерна не могат да напишат един елементарен софтуер, който да изпраща автоматизиран сигнал при повреда на кола, тръгнали да завладяват вселената. Може да я завладеят, ама откъм дефекти.