Last news in Fakti

8 Юли, 2020 10:40 3 279 48

Tesla започна да продава шорти... по 120 лв!

  • tesla-
  • акции-
  • шорти
Tesla започна да продава шорти... по 120 лв! - 1

Илон Мъск не престава да удивлява света. Сега неговата Tesla представи най-високотехнологичния продукт в своята история (шега). Не се изненадвайте, но Tesla представи собствени шорти Reds.

Така Илон Мъск се опитва да каже на спекулантите, които се надяват на бърз срив на акциите на компанията, че така наречените „къси“ позиции на борсата са важни и той знае какво прави.

Основната характеристика на новото облекло на Tesla (в допълнение към червеното) са буквите и цифрите S, 3, X и Y (от разстояние може да се чете като SEXY), а иначе това са обозначенията на моделите на марката.

Цената е значителна - 69 долара и 42 цента или малко над 120 лева. Не е ясно каква символика носи първата част от цената (69), но в сайта на марката се казва, че числото 420 ($69.420) не е избрано без причина.

През 2018 година Мъск написа туит, където каза, че мисли да изкупи всички акции на Tesla за 420 долара за брой.  След това цените на акциите рязко нараснаха и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ обвини Мъск в измама с ценни книжа. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мелник

    2 6 Отговор
    Искаамм
  • 2 габровец от варна

    13 3 Отговор
    С подгряване ли са?

    Коментиран от #8

  • 3 Грета Тунингбърг

    11 2 Отговор
    Тия шорти май са електрически т.е. екологични. Ще ги обуя и ще чакам некой да го скъса. Яяяяя
  • 4 Варненския

    3 4 Отговор
    420 е ясно. От прословутото 4:20
  • 5 омъскаряване

    10 0 Отговор
    Аве, ше ви "обуе" свети Илон !

    Коментиран от #10, #16

  • 6 Жоро

    5 1 Отговор
    Шортите са с електрически вибратор зареждаш го на работното място от компютъра
  • 7 Алфа Чакал

    12 1 Отговор
    А не ли е по-добре за 120 лв да ползвам притежателката на шортите за 1 час +екстри..
  • 8 И с памет са

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "габровец от варна":

    много хора може да ги носят а те автоматично се оразмеряват
  • 9 Баш еколог

    11 1 Отговор
    Евала Илончо най накрая се видя къде ти е силата.Сега пусни на зомбираните си клие...опс пациенти и червеникави цокала ама шарени да им се радват. ЛГБТ...е перфектно да допълва гащите.
  • 10 Трябва да ти купим и на тебе

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "омъскаряване":

    Тези шорти са точно за такива като тебе. Ти си българския прототип. "Shorts" на английски освен шорти, означава и хора които залагат на "къси" позиции. Тези хора взимат на заем акции, които трябва да върнат до определен период. Продават заетите акции и взимат парите. След това чакат като тебе Тесла да фалира и акциите да паднат, за да купят на ниски цени и да ги върнат на този от който първоначално са взели акциите на заем. Да речем, че са взели назаем преди няколко дни 1000 акции на 1000 долара и са ги продали за милион, чакайки акциите отново да паднат на 500, за да купят 1000 акции за половин милион и да ги върнат, като за тях остане другия половин милион. Сега обаче трябва да изкарат половин милион от джобовете си, защото в момента на връщането, 1000 акции ще струват милион и половина. В статията са пропуснали, че първоначалната идея беше Илон Мъск да изпрати по един чифт на всеки от шортърите и цял кашон на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, но така или иначе ги е поръчал, реши на шега да ги пусне и за продажба.

    Коментиран от #13

  • 11 Браво

    6 3 Отговор
    Дайте да съберем пари за подарък за Driving pleasure! Ще му пасват!

    Коментиран от #14

  • 12 Австрииския Куеец

    4 1 Отговор
    Очакваме и гащеризони за "ел.камионите" кога???да не им мине модата докато излязат???
  • 13 Хайл

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Трябва да ти купим и на тебе":

    Пак тъпо изказване направи...то ти е вродено явно

    Коментиран от #19

  • 14 Хайл

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Браво":

    Купи му ти,що искаш ние да ти дадем,нали си гъстак с маск може и отстъпка да ти даде
  • 15 асдфгххх

    2 1 Отговор
    Пишете 420 в гугъл и ще разберете, че всъщност това е любимото му тревисто растение.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дедо Либен

    4 1 Отговор
    Скоро и тампони ще продава. Виж там може и да излъже някого с калпавите си продукти.
  • 18 Гост

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Комисията за ценни книжа и борси на САЩ обвини Мъск в измама с ценни книжа. >>>>> Но комент.
  • 19 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хайл":

    И аз се чудя тоя що хаби място в сайта.

    Коментиран от #21, #23

  • 20 onq s konq

    2 0 Отговор
    Каква "мощност" им е батерията и колко километра издържа ;-D
  • 21 Трябва някой такъв

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Който да ви приземява, като се размечтаете за фалита на Тесла, за навлизането на водорода, за покачване на тока, за строежа на АЕЦ и други подобни глупости, които се основават само на вашите желания и на никакви аргументи и факти.

    Коментиран от #22

  • 22 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трябва някой такъв":

    Еви,учи,еви учи-Кирил и Методий станах ама г*за ти пълен а главата ти е празна...

    Коментиран от #24

  • 23 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Нали знаеш че едно 💩 колкото го буташ то повече мирише...пропускаш го и ще спре-тъпака се убива само с пренебрежение
  • 24 Гражданин за пример

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хайл":

    Като ти гледам изказа, освен образован си и много културен. Браво! Такива граждани трябват на България! Ти си нашата гордост!

    Коментиран от #25

  • 25 Хайл

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гражданин за пример":

    Твоето мнение изобщо не ме интересува-наглец и досадник не може да изказва компетентно мнение за никого...теб в училище те биеха редовно и ти реши,че когато не те вижда никой тук и си нещо велико ли? Винаги ще си останеш зубрача /не ученика със знания/ който винаги ще е шамарен по врата...така ли е "статистик с копи/пейст...маск не те ли предупреди за мнението на другите спрямо теб?

    Коментиран от #26

  • 26 Стига с тези комплекси

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Хайл":

    Това че тебе са те били като ученик, заради умствения ти капацитет, не значи че и останалите са ги били. Или ти си го изкарваше физически на по-умните от тебе? Тук няма как да се случи. И в живота не е сигурно, защото и в бойните изкуства се справях по-добре от значително по-развити физически от мен индивиди, защото там освен сила си требе и акъл и рефлекси. А да си душа на компанията, не е достатъчно само да биеш зубрачите. Трябва да има и какво да разкажеш, за което си трябва широка обща култура, каквото на тебе ти липсва.

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Стига с тези комплекси":

    Я кажи къде да те намеря, да ми приложиш някоя фатка от бойните ти изкуства. Казвай веднага адрес и да идвам да ме набиеш. После ще наплаша и колегата Хаил колко си страшен.

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Хайл

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Стига с тези комплекси":

    Ти и душа на компания хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха ба си вица...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣сигурно им обясняваш за Мъск колко е велик и какви прекрасни тесли прави🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣....искаш ли да не се излагаш повече 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #33

  • 29 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Аз вече се изплаших🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #31

  • 30 Пак познах

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Ето че познах. Толкова добре сте ми познати, че чак сте ми прозрачни. Единствените ви аргументи в спора могат да бъдат вербалната и физическата агресия, но нито капка здрав разум . Идея нямам дали мога да ви набия, но никога не съм си и помислял да пробвам. Това не е моят начин за решаване на проблеми и спорове в живота. Както писах и по-горе, повечето работи стават с акъл, а не със сила. Бийте се помежду си и със себеподобните, за да решите в боя дали ще ги бъдат електромобилите или не. Точно така като вас се променя история. Ако хайл вземе че победи, още утре Tesla ще фалира и ще изчезне яко дим.

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хайл":

    Сигурен съм, че това момченце е същият стоян георгиев, който щеше да ме респектира с джендъризмът си до степен, че съм щял да му се извинявам, но като му поисках номера и нещо почна да се прави, че не ме чува. А той пък го хванах че е Борислав Попов и изведнъж млъкна и не се обади повече. Същите "аргументи" копирани от разни сайтове, представени като негови. Същата мания за капацитет. Същите самозаблуди за величие и превъзходство над останалите. Същата липсна на собствен опит, но голяма уста, чела чужди мнения и сервирани като негови. Едно към едно човек. Няма как да го збъркаш този. Той пише с много и различни имена и дори има навика да пише някакви заглавия на коментарите си в графата за име и затова всеки коментар му е с различно име като заглавие. Няма как да го збъркаш този. По начинът на писане и самохвалството ще го познаеш. Както и по това, че колкото и да го оборваш с факти, той пак ще почне да измисля някакви небивалици само и само да не е отдолу хахахахаха. Вманиячен е че трябва винаги последната дума да е негова и ръси тъпня след тъпня но не спира и това е хахахахха. И си е въобразил, че като пише със 20 различни имена и ще създава в опонентите си усещането за масовост срещу тяхното мнение хахахахаа. Почвам вече да му хващам номерата в много и различни коментари. Май електрическите фенове тук ще се окажат двама или трима пишещи с по 10 имена хахахахаха

    Коментиран от #40

  • 32 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Пак познах":

    Нали ти щеше да ме караш да ти се извинявам, ако си ме срещнел наживо бе, масъл. Айде казвай къде да дойда да ти се извиня.

    Коментиран от #36

  • 33 Не и във вашата компания

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хайл":

    Във вашата компания надали мога да се задържа и минута, камо ли да и ставам душа. Недей гледа отново само от своята гледна точка. С хора които твърдо са убедени, че площта на планетата ни е 15 квадратни километра, нямам много общи теми за разговор. По-скоро ще се заговоря с някое дете, с което разговорът ще върви по-гладко. Разговори как сте се напили и кой слабак или дете сте набили, слабо ме интересуват.

    Коментиран от #35

  • 34 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пак познах":

    И ти си ми познат добре хахахахах. Не пипвал ни кола ни пушка ни жена, ама чел много за тях и се помислил за капацитет хахахаха че чак тръгнал да учи другите, които си имат и от трите в ръцете си хахахахах
  • 35 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Не и във вашата компания":

    Никой не ще да е във твоята компания. Никой и никой не те иска да говори с тебе. ТИ ВИНАГИ СЕ СЛАГАШ НАВСЯКЪДЕ без никой да те е питал.

    Коментиран от #37

  • 36 ОчевАдно ме бъркаш с някого

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Това не е в стила ми. Аз съм по интелектуалните битки, което пък очевадно не са вашия стил.
  • 37 Вие давате темите

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Аз просто отговарям на глупостите, които вие пишете. ОчевАдни глупости. Като глупостта, че площта на планетата била с размери четири на четири километра. И мислиш да мълча, когато се правиш на умен ли? Няма да стане!

    Коментиран от #39, #41

  • 38 Хайл

    2 0 Отговор
    Същия мишок е,даже се съмнявам че от многото си имена тук се беше скарал сам със себе си и щом го попитах за това се покри 🤣🤣🤣🤣тоя индивид не мисли ли,че всеки тук го взе за мезе...ама той си знае де.преди време и на мен ми писа че знаел каратистки думи и пак се покри та изпитах страх от японски думи🤣🤣🤣.хубава вечер на теб приятел,че съм канен на празненство 😉
  • 39 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Вие давате темите":

    Не е 4 на 4 км. Земята-с твоите фотоволтаици стана 4.125 на 4.127...та кажи как я направи с такива различни страни.ти пиши аз после ще прочета,че отивам да пия,да се бия и да щипя жените🤣🤣🤣🤣
    .
  • 40 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    38 коментар е за теб 👍
  • 41 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Вие давате темите":

    Някой да те е бутнал та звъниш? Що се месиш в чужди разговори-не знаеш ли че е признак на лоша култура?

    Коментиран от #42

  • 42 Реднеци сър

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Хайл":

    Тебе пък кой те кара да се изказваш от трибуната по теми от които нищо не разбираш? Ако искаш да не ти се месят, приказвайте си някъде насаме, а не "в ефир". Събрали се двама квартални боксьорчета и решили, че могат да вземат микрофона на трибуната, да репликират учените на научна конференция и никой нямал право нито да ги поправи нито да ги прекъсне, защото щели да го ступат. Как мислиш, кой се е смял повече на изказванията? Вие двамата, дето си мислите, че сте направили специалистите в своята област за смях от трибуната или хилядите в залата са се смели на вашите простотии, за които се вижда че дори идея си нямате, да не говорим за някакви по-задълбочени познания. Кой е бил натрапника в случая? Мислите ли, че можете да бъдете душа на компанията там? Ако сред учените има яки момчета трениращи бойни изкуства, мислиш ли че ще дойдат да ви набият, дори да ги провокирате от микрофона?
    Просто живеете в различен свят и светогледа ти е различен, та няма да ме разбереш.

    Коментиран от #43, #44, #45, #46

  • 43 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Реднеци сър":

    Преброй си минусите във всички коментари, ако можеш да броиш до десетцифрени числа. После си преброй плюсовете. Ще се съберат на едната ти ръка. Сега вече знаеш на кого се смеят хората.

    Коментиран от #47

  • 44 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Реднеци сър":

    Само в тази тема имаш до момента -35/+20 хахахаха
  • 45 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Реднеци сър":

    Колегата Хаил има -12/+34 хахахаха
  • 46 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "Реднеци сър":

    А моите са -10/+20 и мисля че е време Ти да се приземиш и да осъзнаеш на кого всъщност му се присмиват за глупавите коментари.

    Коментиран от #48

  • 47 И Какво значение имат те

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Щракай минуси на воля. Какво ти пука. Аз даже не ги поглеждам. Даже и Фейсбук нямам да събирам лайкове и това да ми е целта в живота.
  • 48 Вие сте анти, а не другите

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Като доказателство, може да видиш последните мнения от снощи насам. Нямате по нито един минус, което означава, че аз не съм ви давал такива. За сметка на това имате плюсове, които очевидно сами сте си дали. И между другото ако имаш Фейсбук, направи някоя олигофрения и я снимай и ще видиш колко лайкове ще събереш.

    Тази тема не е по моята част, така че ви оставям на спокойствие да обсъждате лайковете минусите и плюсовете. Няма да ви се меся. Не мисля да ви обръщам внимание и на обичайните ви "аргументи" - обидите към събеседника, когато нямате какво друго да кажете по същество.