Last news in Fakti

8 Юли, 2020 14:02 3 080 10

Volvo V40 се завръща като крос-купе

  • volvo-
  • v40

До две години в гамата на Volvo ще се появи нов купеобразен кросоувър, който ще наследи спряното от производство през август 2019 г. V40, твърди британското сп. Auto Express, като се позовава на източници от компанията. Шведският модел ще се бори за клиенти с Audi Q2, BMW X2 и Mercedes-Benz GLA.

Автомобилът ще бъде построен на новата платформа CMA, ще бъде по-просторен от предшественика си и ще може да се оборудва с хибридни силови установки, като не е изключено да има и изцяло електрическа версия. На същата архитектура е базиран кросоувърът XC40, което значи, че двата модела имат еднакви двигатели.

"Установихме, че повечето клиенти предпочитат XC40 вместо V40", коментира старши вицепрезидентът на Volvo Лекс Керсемакерс. "Ето защо при проектирането на новия модел няма как да пренебрегнем някои харесвани особености на кросоувърите като високата позиция на седалките, например. Смятам, че след време хората ще се завърнат към класическите седани и хечбекове, защото предлагат много по-добра управляемост, но засега се наблюдава обратната тенденция".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волво V40

    5 9 Отговор
    Това няма никога да издържи колкото първата генерация V40 плюс това е и много грозно.Китайски боклук.
  • 2 Anton

    13 12 Отговор
    Имах Волво и се бях отчаял, че не мога да го продам. Разгеле появи се един баламурник като мен та го купи и ме отърва. Сааб и Волво са непродаваеми пустиняци. Пълен дарак.

    Коментиран от #5

  • 3 Разбирача

    7 2 Отговор
    Така е язък че имат толкова фенове ама само се хвалят с тях
  • 4 Капиталист

    4 1 Отговор
    Камионите им са здрави,колите Волво също са добри!
  • 5 учтив лос

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Anton":

    Едно V70R AWD (истинска ер-ка) много бързо изчезна от обявите за продажби в мобайл.бг :-)

    Коментиран от #6

  • 6 Разбирача

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "учтив лос":

    Е намерил се е некой будала да я купи като си мисли че вече е взел нещо какво ли не голям самолет.Това пък с тези 5цилендрови мотори е най-загубенато нещо на Волво за мен цилиндрите трябва да са на четно число 4,6,8 10,12 кво е това 5 цил. Ми да направят със 7 или 9 тогава така целата работа на мотора се разваляли балъците да си ги карат тия боклуци.
  • 7 Нямам име

    1 2 Отговор
    И аз така мислех преди да го купя, но си промених мнението. Волво v70 2,5 tdi е перфектен автомобил

    Коментиран от #8

  • 8 Разбирача

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Нямам име":

    ми значи ти си един от балъците за който иде реч тук хаха.Нека да има и такива като теб за да могат хората да си продават боклуците. Честито
  • 9 Volvo 340

    2 0 Отговор
    Volvo трябва да бъде забранено със закон.
  • 10 Перничанин

    2 0 Отговор
    Урааа да живеят балъците който купуват Волво и аз имам за продаване също ще го продам и ще си взема Гоуф за кво съм от перник майна или ше го бартиросвам за Гоуф😁🤣