Last news in Fakti

12 Юли, 2020 12:00 25 164 28

Вдигнаха зелено Lamborghini, защото е спряло на място за "зелени коли"

  • lamborghini-
  • huracan evo spyder-
  • зелени коли-
  • паяк

Може би собственикът на този Huracan Evo Spyder не знае за какво се отнася терминът „зелена кола“

Вдигнаха зелено Lamborghini, защото е спряло на място за "зелени коли" - 1
Снимка: Twitter

Ако някога сте били в Германия, ще знаете, че немците наистина обичат да се придържат към правилата. В случай че не го направите, това ще доведе до изключително бързи действия от страна на полицията, изразяващи се в налагането на огромна глоба, която ще ви накара да се замислите дали отново бихте направили същото. Един актуален и интересен пример за това е случка от тази седмица, разиграла се във Франкфурт. Това предаде Motor1.

Снимка, публикувана в Twitter от профила на местната полиция, показва как паяк вдига зелено Lamborghini Huracan Evo Spyder, което блокира достъпа до зарядна станция за електромобили. Не е ясно колко дълго суперколата е била паркирана там, но нарушението е било установено от патрулиращ полицай, каращ електрическо колело. Това също е иронично в известна степен, тъй като служителят на органите на реда обикаля, търсейки неправилно паркирани коли, с помощта на електромотор. 

Макар паякът, извикан да вдигне Lamborghini-то, да е най-вероятно с дизелов двигател, то поне е освободил мястото, така че да може някой истински електромобил да го използва. 

Може би собственикът на този Huracan Evo Spyder не знае за какво се отнася терминът „зелена кола“ и тъй като автомобилът му е в много впечатляващ нюанс на зелено, който е наречен „Verde Selvans“ и е ексклузивен за този конкретен модел, бихме могли да допуснем, че просто се е объркал. 

Както и да е, правосъдието е било бързо раздадено, а снимката, която тази седмица беше публикувана в официалния акаунт на полицията във Франкфурт в Twitter, привлече много внимание в социалните мрежи.  


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    36 13 Отговор
    Това трябва да е смешно ли? По е смешно да се острижеш като викинг, а да тежиш 50 кила с дрехите!
  • 2 Гост

    24 5 Отговор
    Човека се е възползвал от вратичка в правилото хахаха
  • 3 перничанин

    62 9 Отговор
    Я вижте в България как е.Даже не ти трябва Ламбо, може и с по-обикновена кола. Слагаш си "лесно запомнящ" номер и паркираш на инвалидно място и започва шоуто . Минава КАТ поглежда номера и хоп имаме си работа на друго място. Прав е колегата писал в друга статия : да се махат всички партии и срам не срам, да си внесем правителство и депутати от ЕС. С нашия манталитет няма скоро да се оправим.

    Коментиран от #6, #11, #24

  • 4 Бесен Язовец

    32 4 Отговор
    У Бе-ге кат вдигнат 20 годишния немски премиюм се чудят дали изобщо си зслужава да я взима от наказателния паркинг или да си купи нова 19 годишна!
  • 5 Too Loop Bankya

    41 15 Отговор
    Той и Боко така се е объркал и се е паркирал в държавата на мястото "честен премиер", така че да идва паяка да го вдига да го кара на наказателния !
  • 6 Гост

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "перничанин":

    Паяците вдигат всякакви коли, освен тези със специален режим на движение.

    Коментиран от #7, #9, #19

  • 7 Да бе

    51 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Точно на 30 метра от ЦУМ на място забранено за паркиране всеки ден спира една и съща кола - джип Ауди и никой не го пипа! Що така а?

    Коментиран от #10

  • 8 Според мен

    26 0 Отговор
    и там има хора за които демонстрирането богатството по първични начини си е нещо нормално.Истинските ценители на такива коли ги карат по магистралите и пистите защото по улиците в градовете където често има и задръствания,смисъла да се придвижваш с 600-700+к.с трудно може да се свърже с удоволствието.
  • 9 перничанин

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Паяците в Германия да, но тука, не. Колегата ти е дал пример, аз ще ти кажа само ела в Перник и виж какво става по паркингите на големите магазини. На място за инвалиди ако паркираш някоя таратайка, веднага ще ти потърсят ТЕЛК, а за 1199 или 6666 се правят, че не са от тук.
  • 10 Щото

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да бе":

    тук не е Германия и пред закона уж всички са равни но има и по-равни...
  • 11 Ники

    5 23 Отговор

    До коментар #3 от "перничанин":

    Как си ги измисляш тия ? Аз имам впечатляващи коли с лесни номера и ме спират по 2-3 пъти вечер ако изляза .. ако спра неправилно след 5 сек колата ми я няма .. щото е голямо геройство да сложиш скоба или да вдигнеш супер кола .. Манталитета идва от хора като теб дето си ги измислят тия неща ...

    Коментиран от #14

  • 12 Steks

    28 1 Отговор
    Тук в България разни полицайчета и такива с паяци като видят по скъпа кола в нарушение я подминават кат пътен знак това ламбо ако беше някъде из софийските улици по вероятно е да преместят ел станцийте отколкото колата
  • 13 смешници

    2 4 Отговор
    Германците имат след трьмп най голям брой Тецове на въглища.....
  • 14 перничанин

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ники":

    Е,е, приятелю, ако манталитета идваше от такива като мен, щях да се изселя, но това което пиша, в Перник (и не само) е ежедневие. Ела в делничен ден и обиколи около градския съд, ще видиш чудеса на паркирането и полицаите се правят на слепи, защото колата (видиш ли) е на еди кой си.
  • 15 радев

    5 2 Отговор
    Зелена кола зареждана с ток от ТЕЦ!

    Коментиран от #21

  • 16 Митьо

    7 0 Отговор
    Лесната голям БУДАЛА! Като си спрял на забранено място до зарядна колонка, па вземи дръпни два кабела от багажника, с щепсел на тях, па нека ходят да проверяват белена или не ти е колата. Нашите нагли тарикати със скъпи коли вече правят този номер.

    Коментиран от #20

  • 17 Митьо

    1 0 Отговор
    Този пък много поправя! Направо даскалица! Изказването започва с "Ш в а б а т а".
  • 18 Коцето

    1 4 Отговор
    Ламборгини с дизелов двигател ли?
  • 19 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Да ти кажа, че в Англия бяха заскобили една линейка😂😂😂
  • 20 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Митьо":

    Швабите са доста образовани полицаи и евтиния трик ще ти струва допълнително 100-200 Евра
  • 21 Румен

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "радев":

    Хайде стига с опорките. Процента на въглищата от началото на годината е 14%, а на ВЕИ е над 50%.
  • 22 мда

    6 2 Отговор
    то ламбото в действителност е 100 пъти по-еко и зелено от една тесла със скапаните и батерии и технологии за производството и, много по-замърсяващи природата. Важното е обаче в големия град въздухът да е чист и чичо Ханс да върти педалите в търсене на нарушители. А там където се правят въпросните коли и токът от ТЕЦовете на въглища и куп други боклуци и отпадъци чичо Ханс не го е еня -те остават за бедняците като нас и страните от третия свят

    Коментиран от #26

  • 23 Агенция Клю

    2 0 Отговор
    Възможно е собственикът и на идея да си няма къде му е ламбото или за авария и просто да то прибират обратно в сервиза.
    Автомобилът е с червени регистрационни табели, които се ползват от сервизите, за да се пробва автомобил.
    В Германия, когато оставиш колата си в сервиз си прибираш табелите и те могат да го изкарат от там само с такива сервизни номера. Така се избягва възможността някой да се развихри по улиците и да ви изненадат със супер серия от фишове на ваше име ...
  • 24 dsсса

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "перничанин":

    За вноса на правителство от ЕС мога да кажа само едно: Добра идея! Но като допълнение искам да дам още една: Да си внесем съдии от Китай. Те обичат да издават смъртни приссъди за корупция. Апропо, може и от Саудитска Арабия. Те обичат да режат ръцете на крадците.

    Коментиран от #25

  • 25 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "dsсса":

    Достатъчна ни е Лаура Кьовеши. 😁 Нещо се бави, но времето за ефективно стъпване в длъжност наближава...
  • 26 И теб да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "мда":

    Колко е процента на въглищата и колко е от вятъра и слънцето? СТИГА ФАЛШИВИ ОПОРКИ

    Коментиран от #27

  • 27 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "И теб да питам":

    Процентът на електричество от възобновяеми източници е цели 8, а малко над 60 процента от електричеството в световен мащаб се произвежда от фосилни горива. Та... какво казваш за "фалшиви опорки"? Имаш си интернет, погледни.
  • 28 Те Така Те

    2 0 Отговор
    Сто процента е некой източно-европейски дебил.