27 Юли, 2020 13:29 2 822 9

Nissan работи над голям електрически всъдеход

  • nissan-
  • ariya-
  • всъдеход

В електрическата гама на Nissan ще се появи голям всъдеход, който ще допълни Leaf и представения съвсем наскоро Ariya. Премиерата на новия модел е планирана за края на следващата година, съобщава Autocar.

Британското списание цитира Хелън Пери, която оглавява отдела за електромобили на Nissan Europe. Според нея през следващите три години се очаква истински бум в продажбите на модели от класовете C-SUV и D-SUV и японският производител логично насочва усилията си в тези перспективни ниши, като крайната цел е към 2023 г. половината от гамата му да бъде електрифицирана.

За бъдещия голям всъдеход на ток все още не се знае нищо. По непотвърдена информация той ще може да изминава до 500 км без презареждане, колкото засега е максималният автономен пробег на Ariya.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    10 3 Отговор
    Не разбирам защо SUV и всъдеход се ползват като синоними???!!! За подобна асоциация е необходимо да си много рус!

    Коментиран от #5

  • 2 сектант

    3 12 Отговор
    Нисан е синоним на премиум и лукс обаче не може да се сравни дори с немската конкуренция а за Кия да не говорим вече те корейците са светлинни години над немците и японците, така че правете си сметката.

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Харесвам КИА, карам КИА, приятелите ми имат КИА, ама това дето го казваш е болезнено глупаво!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Байк фен

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Имам КИА , сравнителни нова и мига да кажа че е над немското. За една година само масло съм сменял.
  • 5 Не смятам

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    ..., че разбирам много но в българския няма дума която да опише "автомобил с висока проходимост". В зората на демокрацията започнаха да се появяват подобни возила. Т. н. борци си купуваха подобни автомобили. Самите автомобили ги наричхме "джипове", по известната марка, нещо като "ксерокс" или "хилти" и други марки, които са станали нарицателни. Що се отнася до руското взаимстване, то аз си мисля, че по онова време много думи от техническия руски влязоха и в нашия език, включително и руското "вездеход"и малко побългарено на"всъдеход"
  • 6 сектант

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Сигурно някой те е минал с фалшива Кия. Ас си докарах от Кореа новата оптима и бие всеки немски и японски автомобил по спортни показатели. И е много по-високотехнологична.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 4269

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    Нещо май зеаба Дъстера.

    Коментиран от #8

  • 8 Пръч

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "4269":

    Ползва го само да тегли зимата закъсалите на Пампорово :)
  • 9 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    Ако ще и от луната да я докараш, пак караш един грозен, пластмасов кош, който мирише на индустриални материали и е напълно дизайново неориентиран. Никакви технологии не ми пробутвай. Всички технически решения, които работят в един Стингер например, са изобретени преди минимум 40 години в автомобилостроенето, поради което са умерено надеждни, което е единственото й достойнство. Преди да пишеш тъпотии, горещо ти препоръчвам да седнеш в едно ново БМВ 5 серия, или Е класа, и после да ми обясниш пак как смешната Киа била "много над немското". Над кое немско? Ако имаш предвид Опел Инсигния, евентуално може да се спори, но... има ли смисъл от такъв спор?!