Last news in Fakti

28 Август, 2020 10:29 3 661 5

Volkswagen разработва евтин електрически конкурент на Defender

  • volkswagen-
  • id.buggy-
  • id.ruggedzz

Ръководството на Volkswagen е дало зелена светлина на проект за изцяло електрически всъдеход на достъпна цена, твърди британското сп. Car Magazine. Офроудърът, който ще се появи на пазара след не по-малко от 5 години, ще стане серийна версия на концепта ID.Buggy, но с друго име - ID.Ruggedzz.

Volkswagen разработва евтин електрически конкурент на Defender

На автосалона в Женева миналата година немците обявиха, че смятат да пуснат ограничена серия от електрическото бъги, но аахенската компания e.Go Mobile, която трябваше да го произвежда, банкрутира. Това е наложило промяна в плановете.

Volkswagen разработва евтин електрически конкурент на Defender

Според Car Magazine Volkswagen може да покаже прототип на ID.Ruggedzz още догодина. Технически подробности за всъдехода все още няма. Построеният на модулната платформа концепт ID.Buggy имаше електромотор с мощност 204 к.с., монтиран на задната ос.

Volkswagen разработва евтин електрически конкурент на Defender


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    14 5 Отговор
    Трябва да мислят как да се конкурират с Дачия

    Коментиран от #3

  • 2 Във

    28 1 Отговор
    Фолксваген отдавна не правят евтини автомобили.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 инж Илич

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    с Дачия незнам ама с Пежо Ситроен със сигурност ги изпреварват по продажби и качество
  • 4 ВАГ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Във":

    Фолксваген могат да правят всякакви коли .В Китай едно ФВ е по-евтино от Дачия в България.Друг е въпроса ,че никой не се съобразява с нас. Той е народен за немския народ , за нас и Тата не е народна.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.