21 Септември, 2020 14:17 4 131 8

Toyota показа хиперколата си

  • toyota-
  • gr super sport-
  • хиперавтомобил-
  • хиперкола

В навечерието на 88-ото издание на маратона "24 часа на Льо Ман" Toyota представи прототип на хиперавтомобила си GR Super Sport. Хибридът ще има както състезателна версия за участие в съревнованията на FIA, така и цивилна модификация, която ще бъде пусната в свободна продажба.

Toyota показа хиперколата си

GR Super Sport е построен на шасито на прототипа TS050 Hybrid, който спечели "Льо Ман" през 2018 и 2019 г. Състезателният болид има хибридна силова установка на базата на 2.4-литров шестцилиндров двигател с директно впръскване и два турбокомпресора. Системната мощност е 986 к.с.

Toyota показа хиперколата си

За да бъде допуснат до участие в състезанията за издръжливост, автомобилът ще трябва да бъде произведен в тираж от поне 20 бройки с лиценз за движение по пътищата за общо ползване. Мощността на цивилния GR Super Sport не се уточнява.

Toyota показа хиперколата си


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шамара

    17 23 Отговор
    От тия фигури не можеш да видиш истинската форма! Цигания колкото искаш!

    Коментиран от #2

  • 2 Kubeto

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Шамара":

    Това е идеята, кзва се камуфлаж и е работна версия!
  • 3 Добре

    10 0 Отговор
    Къде са сектите и Борислав Попов да обяснат как тойота не можели да правят състезателни автомобили ? 🤣🤣🤣
  • 4 Специално за

    3 1 Отговор
    Борислав Попов , може би бмв или Ауди имат две поредни години спечелен Лю Ман 🤣🤣🤣 аз ви казвам че не сте у ред и спорите за глупости ама сте болни мозъци

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Тото йота

    0 5 Отговор
    Интересно, ако се регистрира кола с подобен "цвят" в КАТ, какво ще пише в талона?

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бомба им трябва

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тото йота":

    В талона пише разделихме си 9800лв.другите 200лв.са за персонала на гишетата за кафе,бонбони,кола,баници и бози.После се хвалят какви супер шефове имат в КАТ.Сега съм на 47г.като бях на 9г.бях с баща ми да рег.един Москвич 408 в КАТ-Пловдив от тогава до сега промяната 0 във всичко.Сигурно сега шефа на КАТ е сина на предишният.38г.не стигнаха да не се трупаме пред Кат като клошари.
  • 8 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Специално за":

    много не си в час,БМВ участва единственно през 1999г.на льо ман и тотално размазва всички/завръща се за една година през 2018/.от 2000 до 2015 АУДИ при отсъствието на БМВ нямат реална конкуренция и мачкат японки,американки и тем подобно сбирщайгини,БМВ участва на Нюрборкринг