Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 10:20 5 756 10

Шест нови Mercedes-а и всичките на ток

  • mercedes-benz-
  • мерцедес-
  • електромобили

Автономният пробег е известен и той е впечатляващ - 700 километра по цикъла WLTP

Шест нови Mercedes-а и всичките на ток - 1

От Mercedes анонсираха сериозно разширение на "зелената" си моделна гама, ще се появят EQE седан и кросоувър. Разширението включва също също и лифтбек на EQS, както и негова кросоувър версия и компактните EQA и EQB.

Според производителя първо на бял свят ще се появи EQA - електрическа версия на GLA. Производството му ще започне още преди края на тази година. Премиерата на кросоувъра беше планирана да се проведе през третото тримесечие, но поради пандемията дебютът трябваше да бъде леко изместен.

EQA ще бъде последван от EQB, като и двeтe SUV-та ще са изградени върху електрифицирана версия на платформата с предно задвижване MFA2. Междувременно EQS liftback и следващите модели ще получат новата електрическа платформа MEA (Modular Electric Architecture).

Шест нови Mercedes-а и всичките на ток

Неговата архитектура дава възможност за голяма вариативност, поради което от набор от стандартизирани модули и отделни компоненти е възможно да се сглоби основа с различни междуосие, колеи и батерии. Първият, който ще получи платформата, ще бъде EQS, който в момента се подлага на финални тестове в технологичния център в Имендинген.

Все още няма информация за силовите трактове на електромобилите, но автономният пробег е известен и той е впечатляващ - 700 километра по цикъла WLTP. Ще припомним, че концепцията Vision EQS е оборудвана с два електрически мотора с комбинирана мощност от 476 конски сили и 700 Нм въртящ момент и може да ускори до 100 за по-малко от 4,5 секунди.

Шест нови Mercedes-а и всичките на ток

Сглобяването на електрическият лифтбек ще бъде организирано в Германия, във фабрика 56 в Зинделфинген. Там се произвежда и новата S-класа. Батериите ще се доставят от завод, разположен в квартал Унтертюркхайм в източната част на Щутгарт. Всичко това е част от стратегията Ambition 2039, според която Mercedes-Benz става CO₂ неутрален за по-малко от 20 години.

До 2030 г. обаче повече от половината от продадените автомобили Mercedes-Benz трябва да бъдат хибридни и електрически превозни средства. Серийният кросоувър EQC и ванът EQV, които ще бъдат придружени от EQA, EQB, EQS (лифтбек и кросоувър), както и модели с индекси EQE, ще помогнат за постигането на целта.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    18 3 Отговор
    А ЛАДИ МОСКВИЧИ КОГА.....
  • 2 Смех

    9 15 Отговор
    И тия да като руснаците все ще...А в магазините коптори с двг.

    Коментиран от #7

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    има шофьори глухонеми има шофьори индвалиди
  • 4 Хйкххгх

    2 8 Отговор
    Тез станаха като шоколади Милка. Амнайсе модела двг,без двг, хибриди...
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 12 Отговор
    Импийчмънт Радев
  • 6 Вълк

    3 10 Отговор
    Да каже Радев откъде пари за чисто ново ауди А7 на жена му
  • 7 сектант

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    коптор ти е квартирата в люлин

    Коментиран от #8

  • 8 Случаен

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Люлин е много хубав квартал
  • 9 Дано им потръгне

    4 1 Отговор
    Да не стане като пазарното фиаско на EQC.
  • 10 гост

    1 1 Отговор
    Искам да се извиня на всички които умишлено опитвах да убедя,че Тесла и Мъск са най-великите.бях жестоко подведен от техните драсканици в разни списания които нямаше как да проверя.ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ВСИЧКИ КОИТО МИ КАЗВАХА ИСТИНАТА,а аз мислех че ме лъжат,искам поименно да се извиня на всеки опитвал да ми отвори очите че не съм бил прав...посипвам си главата с пепел,моля за прошка и отново да бъда във вашите редици.нека се знае от тук нататък че ако има нещо в подкрепа на Мъск и Тесла подписано с някой от безбройните ми никове е долна ЛЪЖА И НЕ Е ПИСАНА ОТ МЕН.Благодаря на всички помогнали ми да се отворят очите за истината...ваш гост.