Last news in Fakti

3 Декември, 2020 13:11 16 977 18

Най-евтиният кросоувър на Nissan се оказа по-евтин от очакваното

  • nissan-
  • magnite

Субкомпактният кросоувър Magnite струва само 5 600 евро

Най-евтиният кросоувър на Nissan се оказа по-евтин от очакваното - 1

Nissan започна да продава най-малкия и най-евтин кросоувър. Моделът, който се казва Magnite се оказа по-евтин от очакваното: автомобилът навлезе на индийския пазар с начална цена от 499 000 рупии или 5 600 евро по текущия обменен курс.

Nissan Magnite, представен в края на октомври, е изграден на платформата CMF-A. Предлагат се общо четири конфигурации. Още в "базата" колата има списък с оборудване, което е доста богато за цената си и включва диодни фарове, въздушни възглавници за водача и пътника, система за стабилизация VDC, система за контрол на сцеплението, ABS и EBD. В допълнение, базовият Magnite е оборудван с климатик и сензори за паркиране отзад.

Най-евтиният кросоувър на Nissan се оказа по-евтин от очакваното

По-високото ниво на оборудване се допълва от система за централно заключване, климатична система и аудио система. По-наточеният кросоувър разполага с LED дневни светлини, осем-инчов сензорен екран и с инфоразвлекателна система с камера за обратно виждане.

Най-евтиният кросоувър на Nissan се оказа по-евтин от очакваното

Топ версията пък има в арсенала си изцяло диодна оптика, круиз контрол и всестранни камери. Интериорът, облицован с еко кожа, е оборудван с многофункционален волан, а срещу допълнително заплащане се предлагат амбиентно вътрешно осветление и отделение за безжично зареждане на смартфони.

Най-евтиният кросоувър на Nissan се оказа по-евтин от очакваното

Гамата от двигатели включва два мотора: атмосферен 1.0-литров с мощност 72 конски сили, сдвоен с петстепенна ръчна скоростна кутия и трицилиндров турбо агрегат с мощност 95 конски сили, който се предлага и с механична трансмисия, и с вариатор. Задвижването е само на предните колела. Впоследствие Nissan Magnite, който има статут на глобален модел, ще навлезе на пазарите на други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    35 22 Отговор
    Както магнит за хладилник добре изглежда!
  • 2 Емил

    59 19 Отговор
    Когато информацията за мотора на един автомобил е накрая (след лампичките и зареждането на телефона) - няма смисъл да се коментира! Извратен свят!!!
  • 3 202

    18 27 Отговор
    72 к.с. Доста засилка ще е необходима да изпреварите някой който не е напълно спрял.:) А ко му сложат 2,0 турбо бензин и му вдигнат цената с 5000 евро, ще стане екстра.

    Коментиран от #10, #17

  • 4 гост

    35 3 Отговор
    След 6-7 години тоя модел ще е с електромотор и батерия за 350-400 км пробег на същата цена !!
  • 5 jар

    52 0 Отговор
    Такава цена няма и при Дачия.

    Коментиран от #7

  • 6 патриота

    26 19 Отговор
    Я да видим колко струват руските кочини ??? 5600€ за кола с която да се придвижиш от точка А до точка Б ,си е перфектна!

    Коментиран от #11, #18

  • 7 viki lexus

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "jар":

    за десен волан с 0.9 л. моторче е напълно нормално 5 600 евро базова цена. Нямат право да искат повече за десен волан 0.9 л.!!!

    Коментиран от #9

  • 8 оня с магарето

    28 0 Отговор
    ако бях индиец да се вълнувам. тук колко ще струва а не там индийските цени нямат нищо общо с тези тук...
  • 9 qwerty

    32 2 Отговор

    До коментар #7 от "viki lexus":

    Само където за да стъпи на европейския пазар ще му вкарат едни 10% мито и след това 20% ДДС + печалба за дилърите около 30-50% и пак отива на многооо параааа
  • 10 А ми

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "202":

    Има и такива нисани, купи си от тях.
  • 11 Киро

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "патриота":

    Като я пуснат в БГ-то,ще струва 15600€.
  • 12 Японеца

    5 0 Отговор
    Да, в Европа ще е по 3! Много дране ще падне! Ако е по 2 ще стане, 20 000 ще е нормално за БГ!
  • 13 Йо Несбьо

    4 3 Отговор
    За града е идеален! Мога да предложа вариант за закупуване - работа за индийска фирма, намерена по Интернет. Бачкаш няколко месеца с легални документи и квартира, купуваш си количката, прекарваш я с кораб в контейнер, обмитяваш и си ти! Предимство - по-ниска цена на придобиване, можеш да купиш 5-6 за познати и приятели и да си разделите транспорта и т.н.
  • 14 В е л и к и я

    11 1 Отговор
    То всеки модел от тоя клас на по евтините брандове струва толко , а ни ги пробутват на двойна и тройна цена .. и ни баламосват ... производствена цена 3-4000 евро .. в магазина 12- 15000.. Изроди..!
  • 15 ДА СМЕНИМ ПАРКА

    3 0 Отговор
    ДА ГИ ПУСНАТ ТУК ПО 11000 ЛВ. ЩЕ СЕ КУПУВАТ ЯКО.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Стефан

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "202":

    Купи си Нисан GTR - 580 коня и няма да се засилваш, коментираш все едно си Хамилтън , едно време с Вартбург обиколих цяла България - 52 коня , ако не ме лъже паметта, ако размерите на са само за японци е супер.
  • 18 Бегай

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "патриота":

    До Индия и купувай.