Last news in Fakti

10 Декември, 2012 10:08 4 609 6

Вижте новото спортно Porsche 911

  • porsche-
  • 911-
  • cup

Компанията Porsche представи новата версия на своя състезателен болид 911 GT3 Cup, която подобно на предшественика си се базира на модела 911 GT3. Новият вариант Cup ще направи своя дебют по време на предстоящото състезание Porsche Mobil 1 Supercup в 2013. Своеобразната състезателна предпремиера на 911 GT3 Cup ще е по време на тазгодишното шоу „Нощта на шампионите" във Вайсах, Германия.

 
Новото Porsche 911 GT3 Cup е оборудвано с 3.8-литров шестцилиндров опозитен двигател с мощност 460 к.с. Спрямо предишната версия конете са увеличени с десет, но според хората от Porsche динамиката е значително подобрена. Максималният въртящ момент се предава на задните колела през шестстепенна трансмисия, разработена от Porsche Motorsport. Предавките на скоростната кутия се превключват ръчно от волана.
Още от промените засягат и гумите на новото 911 GT3 Cup. Ширината на предните се е увеличила с два сантиметра, а на задните - с един. Гумите са специално производство на компанията Michelin. Естествено, подобрената динамика изисква и усъвършенствана спирачна система. Porsche 911 GT3 Cup е снабдено с 380 милиметрови вентилирани дискове и шестбутални спирачни апарати отпред. В задната част супортите са четирибутални.
 
Измененията продължават с конструкцията на кокпита. Тя е изменена с цел по-голяма безопасност на пилота, като е сменена и седалката. Както и преди, новото състезателно Porsche ще се прави в Цуфенхаузен, на същите поточни линии, на които се сглобява и серийната версия. Доработката и окончателните настройки се извършват във Вайсах, след което автомобилът се предава на клиента, а за феновете остава да очакват нови рекорди на пистата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    Пак ще къса шорти, нищо, че е "само" с 460 коня ;)
  • 2 кик

    0 1 Отговор
    и кат се появим с слр или сл 65 пак ще е зад мен поршето

    Коментиран от #3

  • 3 Смях

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кик":

    ща са появиш ти, да, в ниид фор спиида, дечкоооо
  • 4 Wow

    0 0 Отговор
    Порше е номер 1 и там ще си остане! Затова ми е любимата спортна марка ;)
  • 5 гламавия

    0 0 Отговор
    поршето го признавам единствено пред другите европеиски спортисти, но и то допре ли се до gtr започва да страда много
  • 6 VAG

    0 0 Отговор
    VAG пак напомнят,че са най-добрите.