Last news in Fakti

27 Май, 2011 11:22 5 747 19

Продава се Lambo-то на Пол Макартни

  • lamborghini-
  • 400gt-
  • beatles-
  • пол маккартни-
  • търг

След месец и малко, по време на традиционния английски автомобилен фестивал в Гудууд, на търг ще бъде продадено уникално Lamborghini 400GT, произведено през 1967 година. Навремето автомобилът е бил собственост на легендата от Beatles Пол МакКартни.

Въпреки че е на 44 години, автомобилът e в перфектно техническо състояние, а техническите му характеристики го доближават до доста от съвременните суперкари.

400GT има дванайсетцилиндров мотор с работен обем четири литра и съвсем прилична мощност от 320 к.с. Дизайнът е разработен от знаменитото по онова време ателие Carrozzeria Touring, което малко след създаването на модела спира да съществува и възродено чак в началото на XXI век.

Автомобилът на Пол Макартни е от т.нар. дълга база и разполага с четири места, разпределени по формулата 2+2. От тази модификация са били изработени и пуснати в продажба само 247 екземпляра, много от които днес са извън строя.

По предварителна оценка уникалното  Lamborghini 400GT ще бъде предложено на цена в диапазона от $162 000 до $164 000. По време на търга организаторите се надяват сумата да нарасне значително, защото заможните фенове на Beatles не са никак малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Футболиста

    20 7 Отговор
    След 40 години така ще се продава Ламбото на Ники Михайлов. :)

    Коментиран от #5

  • 2 Жоро Бекъма

    4 9 Отговор
    Пуед гоуво "GTI"сички са бавни ,пуед винкеуо сички са уавни!!!
    "По предварителна оценка уникалното Lamborghini 400GT ще бъде предложено на цена в диапазона от $162 000 до $164 000."
    За тия пауи гоув от 1 до 6.Мъжкауите кауат гоув!
  • 3 BatBoiko BatMobila

    16 0 Отговор
    Не знам дали точно фен на групата ще го купи, но някой колекционер със сигурност ще го гътне. :)
  • 4 4ipi

    10 0 Отговор
    Nz oba4e v momenta se Prodava Mercedesa na ELVIS PRESLEY.Ot kolegite v germaniq :) inicialite MBZ ozna4avat Mercedes-Benz.
    Modelat e Mercedes 600 i struva 199,000 EUR tva e za fenovete na markata :)
  • 5 x.X.x.

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Футболиста":

    XAAAA..XAAAAA...XAAAAAAAAA..ХААААА......АА
    След 40г. никой няма да си спомня за този.

    Коментиран от #7

  • 6 ahaha

    13 2 Отговор
    Ne se pi6e makartni a Mc Cartney ! tova ne vie haivan pazar aloo ;)
  • 7 BatBoiko BatMobila

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "x.X.x.":

    ХАхаха само ти така си мислиш :) Виж, теб със сигурност никой няма да знае и помни :))))
  • 8 Mao

    18 0 Отговор
    Tazi mashina predi 44 godini e bila sigurno kakto e Veyron dnes . Na men lichno dosta mi xaresva vapreki che ne xaresvam stari koli .
  • 9 maksito

    13 0 Отговор
    Na tazi kola ne i li4at 44 godini kakto po nadoly kolegata kaza ( 8 Mao ).4ydno kak takava stara kola o6te e v dvijenie.
  • 10 w210

    3 1 Отговор
    Само едно ще кажа:
    Тя е супер
  • 11 user

    4 8 Отговор
    Изящен автомобил, красив и елегантен. Годината е 1967 - четирилитров дванадесет цилиндров двигател с мощност 320 к.с. По това време японците са открили метала и са правели ножове, за да си режат бамбука с него и черпаци, за да си сипват ориз. За коли и дума не може да става ! Сега не е по-различно - 40 години по-късно произвеждат 4 цилиндрови, имат 2 модела с 6 цилиндрови и се говори, че разработват 8 цилиндрови. За 10 и 12 цилиндрови японски боклуци и дума не може да става. Явно се затрудняват да накарат 10 или 12 цилиндъра да работят едновременно, а и кой състоятелен човек ще си купи такава кочина ? Затова - копирната машина, евтината пластмаса и неграмотната работна ръка ги правят производителите на най-дефектните пластмасови щайги с формата на МПС ! Поклон пред Европейските инженери, създадели на подобни бижута, движещи автомобилният прогрес ! Презрение и отвращение към японските имитатори, които крадат Европейските идеи и ги превъплащават в евтини пластмасови дефектни боклуци, с които убиват хората по пътищата и им губят времето със сервизни акции ! Затова Ламборгини е легенда, а японските легени са символ на тъпата посредственост и безличие, без абсолютно никаква инженерна или колекционерска стойност ! Горд съм, че съм европеец заради такива автомобили като това Ламборгини !

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 12 Виктор

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Или много си заблуден или нарочно се правиш на идиот ;)

    Ontopic: Lambo-то е доста интересно.
  • 13 Виктор

    0 0 Отговор
    EDIT: Без да искам съм дал отрицателно мнение.
  • 14 no name

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    user,чета ти глупостите напоследък,в темата за маслата беше писал пак и пак странно защо беше намесил Азия и Япония.Дървена българска главо,преди да плещиш глупости,поинтересувай се малко от Япония и техниката им,металообработването им,качеството му,иновациите в него,които са 95% тяхно дело,двигателите им с вътрешно горене,които са сочени от най-големите експерти по света като най-добрите за всички времена,иновациите И в тях,които сега се ползват и изобщо всичко останало.
    А сега се качвай "у баварецо",ама не забравяй,като ти остане време,да провериш колко награди има славната марка за двигатели.Ще ти дам жокер,тикво: има НУЛА. Японците са на челните места в класациите за здравина,надеждност и всичко,провери.Хонда има един ТИР с награди,всевъзможни и са легенда в автомобило/мотоциклетостроенето.
    А сега лека нощ,лаещо тъпотии българче такова
  • 15 Fairing decal of the Japanese character 隼, pe

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Тия европейци на които им се възхищаваш,на българите не гледат като европейци,а като на хора втора употреба!
  • 16 spiro

    4 0 Отговор
    ако не беше с десен волан щях да си го купя,но сори,не карам коли с десен волан...
  • 17 mb

    1 1 Отговор
    До no name, колко награди има 3000куб см. дизела на BMW, знаеш ли, ако не знаеше напиши в гугъла да видиш колко. Не се изказвай неподготвен и не обиждай хората.

    Коментиран от #18

  • 18 ???

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "mb":

    не разбирам защо изобщо се карате и надприказвате ....
    Във всички форуми тук има 2 или 3 непрекъснато лаещи за определена марка коли и дразнещи всичките. Колкото и журналистите от мобиле да пускат интересни и разнообразни статии тия винаги на един край го докарват. Явно са много ограничени и света и гледната точка им се свежда до 1-2 неща в живота им ...не допускат, че съществува и други отенъци по темата за автомобили ...
    ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН е да не се отвръща на фанатичните им коментари, така ще останат да висят във въздуха и простотиите няма да ескалират в безсмислени заяждания ..
  • 19 niki

    0 0 Отговор
    user az ako sam na twoe myasto 6te se warna w parwi klas