Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 14:20 2 697 8

Cupra Formentor VZ5 ще използва двигател на Audi RS

  • cuppa-
  • formentor-
  • vz5-
  • audi-
  • rs

Официалното представяне на модела е на 22 февруари

Cupra Formentor VZ5 ще използва двигател на Audi RS  - 1

Cupra Formentor е първият самостоятелен модел на марката, който няма аналог в гамата на Seat от където произхожда и Cupra. Моделът бе представен в началото на миналата година, а от края вече е и в продажба. Спортно ориентираното SUV може да се поръча с 2.0-литров бензинов мотор с 306 конски сили или Plug-In хибрид със системна мощност от 241 конски сили и 31 км електрически пробег.

Версията VZ5 която ще бъде представена на 22 февруари ще използва двигател, който сме виждали в RS моделите на Audi, а именно 2.5-литров бензинов мотор, заимстван от RSQ3 и TTRS. Най-вероятно двигателят ще се вземе директно, като се очаква да се запазят и техническите характеристики от 395 конски сили и 480 нютон метра, както и задвижването на четирите колела. Освен промените под капака и допълнителни емблеми, Cupra Formentor VZ5 ще се сдобие и с нов дифузьор с интересно разположение на ауспухните накрайници..


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    7 12 Отговор
    Не знам кой ви ги превежда тези статии, но първо rsq3 е с 400 к.с., двигателят, който визирате е от новото поколение на RS3, второ Cupra вече се придава в Европа и двигателят е с мощност 350 к.с. Трето, този двигател не е на Ауди, а бокстера на Порше. И само да вметна - RS моделите на Ауди са яки коли, но след 100000 км пробег дават много фира, доказано вече.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 бокстера на Порше

    16 0 Отговор
    ама друг път 2.5l - 5 цилиндров и е разработка на Audi
  • 3 сектант

    7 3 Отговор
    на светофара и 800 коня да е седи с 0 км

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Spawn1234

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    А дачия дънер много върви нали... нула до сто за около 3 работни дни :D
  • 6 Nazy

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Факти":

    Бате няма марка с напомпени мотори де да не умират геройски между80 и 100 к км единствено AMG държи повече на бой...

    Коментиран от #8

  • 7 Хах

    2 1 Отговор
    Ауди отказа този двигател на Фолксваген Голф 8р и на тях им се наложи да помпат 2 литровия двигател.А за Купрата може заповядайте......Явно Купра скоро ще е над Фолксваген
  • 8 опел фенче

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Nazy":

    Не си прав понеже на АМГ в 90 % от случаите моторите им са атмосферни от което се подразбира ,че са с голям ресурс понеже са с принудително пълнене ! АМГ едва отскоро обърнаха внимание на малките 4 цилиндрови мотори с принудително турбо какъвто е на А 45 АМГ но е прекалено рано още да се правят изводи дали този мотор има ресурс или няма !