Last news in Fakti

8 Юни, 2011 11:29 10 994 21

Класираха най-каръшките модели на Острова

  • карък-
  • антикласация-
  • катастрофи-
  • птп-
  • великобритания

Британският сайт Confused.com публикува резултатите от доста нетрадиционно, но същевременно много интересно изследване. Целта на проучването е била да се разбере кой е най-каръшкият автомобил или казано по друг начин, кой модел попада най-често в пътно-транспортни произшествия. Авторите подчертават, че изследването е направено на база на застрахованите автомобили на Острова.

Антикласацията оглавява компактният миниван Honda FR-V. От 2 529 застраховани такива автомобила 466 са претърпели ПТП. Това е 18.4% или почти 1/5. Буквално по петите на FR-V я следва шведският кросоувър Volvo XC90. От 3 886 собственици ПТП са претърпели 619, което е 15.9%. Третото място по лош късмет е за Lexus RX. 15.5% от собствениците на модела са подали претенции за щети по автомобилите си.

Моделът, които най-рядко попада в инциденти, пък е Mazda2. От 1 076 японски минита само 9 са пострадали при пътно-транспортни произшествия, което е по-малко и от един процент. Още по-странно предвид динамичните възможностти на автомобилите е, че второ и трето място заемат резачки като Nissan Skyline и Ford Focus RS.

Авторите на изследването подчертават, че причините за катастрофите в много редки случаи са следствие от механични повреди в автомобилите. Повечето ПТП-та се дължат на шофьорска грешка. Обяснението е, че водачите на различните видове автомобили са внимателни и прецизни при управлението им в различна степен. Или просто са каръци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rumpi

    45 22 Отговор
    естесвено че japan само са пропуснали GTR В КЛАСАЦИЯ КАРЪШКА БАНГИЯ НА ХИЛЯДОКЛЕТИЕТО -А ДОШЕ???
    ХА-ХА-ХА

    Коментиран от #3

  • 2 323

    35 17 Отговор
    Mazda най- добритеее:D
  • 3 Дошо

    10 33 Отговор

    До коментар #1 от "rumpi":

    Не ставай смешен пич

    Коментиран от #4

  • 4 rumpi

    11 12 Отговор

    До коментар #3 от "Дошо":

    И КОЕ МИ Е СМЕШНОТО ???
  • 5 Martin

    30 0 Отговор
    Айде пак се почва да се спори коя марка коли е най добра или коя кола по народност е най добра. Неможе ли секи да кара кво то му е на съцето.

    Коментиран от #19

  • 6 MAZDA

    13 18 Отговор
    Истината е, че всеки който разбира от коли и умее да шофира добре, кара mazda :))))

    Коментиран от #7, #9, #12

  • 7 4x4

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "MAZDA":

    Буухахааааххааааа.. шъ съ катурна от смех... хахахахаа
  • 8 Митака

    6 2 Отговор
    Аз тия с Волвотата ги разбирам просто правят тестове в реалния живот или разчистват бутайки останалите коли в някой задръстване хихи :)
  • 9 user

    7 18 Отговор

    До коментар #6 от "MAZDA":

    Абсолютно правилно - трябва да разбира от коли, за да кара мазда - нали като му се развали на пътя ще трябва да си я поправи сам ! Вярно е и за умеенето да се шофира - скоростите на маздите се включват трудно, волана се върти с мъка, спирачките не спират добре, няма видимост заради стърчащите пластмасови боклуци от таблото ... Наистина - тези които разбират от коли и имат добри шофьорски умения трябва да карат мазди - нормален човек не може да ги поправя непрекъснато и да ки кара с кеф ! А за хората, които изкарват достатъчно пари и нямат специални шофьорски умения има немски лимузини - при тях шофирането е удоволствие и емоция - няма нужда да се правят на механици и да се мъчат с управлението на евтината и дефектна японска! Според мен причината за ПТП при японските са многото дефекти по колите им - защо обаче да страдат и останалите участници в движението, заради някои тарикати, решили да си купят евтина жълта щайга ? Който иска да рискува живота си с дефектни японскки легени - марш на япония ! Въпрос на време е на границите на Европа да има табели : "Влизането и престоят на японски МПС на територията на ЕС е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО" !

    Коментиран от #16, #17

  • 10 520 zender

    1 6 Отговор
    User-Карах мазда веднъж-не ми хареса-много неимформативно управление
  • 11 ssteiss

    1 2 Отговор
    Поне тези които са с Volvo 6te sa po spokoini

    Коментиран от #20, #21

  • 12 Дошо

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "MAZDA":

    Не, Истината е, че всеки който разбира от коли и умее да шофира добре, кара НисанГТР:))))
  • 13 MAZDA

    8 5 Отговор
    Е, ти каква иМформация искаш толкова? И аз съм карал бмв... ама не е моята марка, ако искаш истински спортист от подобен на масовите бмв-та клас вземи алфа-ромео. Това са коли доставящи истинско удоволствие. И от опит знам, че са изключително корави автомобили, противно на всеобщото мнение. А маздата ми е друг тип автомобил- икономичен, голям, комфортен, неповреждащ се и т.н. и т.н. айде да не я урочасам
  • 14 Фокусника

    7 2 Отговор
    Ае, Дошоооо, в която статия да вляза, ти си там!!!!И все тоя Нисан ГТР си знаеш!!!:)) Май си само с едноканално предаване, бре???:) Да ти кажа, има и други автомобили по тоя свят!!!!!! Няма да те питам самият ти, каква кола караш!:)))) Сигурен съм, че не е въпросният ти обожаем... как му беше името... абе Нисан... някакъв си! Смях голяаааам!
  • 15 520 zender

    2 3 Отговор
    Mazda-алфата е спортист ама пред спортните модели на бмв не върви.Премер-156 се гонеше със 320 на времето и го побеждаваше рядко

    Коментиран от #18

  • 16 mtlb

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "user":

    Хахахаха ти ме разби.Влизането в ЕС на японски автомобили забранени.По би му приличало забранено излизането от заводите VAG на дефектните Аудита и Пасати.
  • 17 съвет

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "user":

    Ти в коя година живееш 1960?
    Вземи се събуди малко сега дефектните легени са немски и водят всички класации по дефекти.Ако не си се качвал скоро на японска кола се запиши за тест драйв да видиш за какво става дума и да не пишеш глупости по форумите.
  • 18 ха ха

    10 7 Отговор

    До коментар #15 от "520 zender":

    Абе те Сеат и Шевролет му накъсаха шортите и Фолксваген даже.Каква спортна кола е БМВ.Освен кварталните отворковци които си мислят че карат спортно БМВ друг няма кой да се хване.
  • 19 Evolution

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Martin":

    прав си!!! но има и такива като Дошето(разбирача) който навсичкото отгоре иска да убеди и другите че Нисан GTR е "най-доброто", реално погледното е една купчина "стомана" и пластмаса която при пожар няма да остави скелет, а просто купчина разстопен материал ;)
  • 20 4x4

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ssteiss":

    Не съм много убеден в това което казваш!!!
  • 21 4х4

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ssteiss":

    Пардон! Забравих АТАЧМЪНТО...