Last news in Fakti

14 Юни, 2011 13:40 5 409 10

Новият Qashqai ще бъде изцяло британски

  • nissan-
  • qashqai

Nissan обяви, че следващото поколение на компактния SUV Qashqai ще се произвежда изцяло в Обединеното кралство. Новината бе съобщена на срещата между британския премиер Дейвид Камерън и боса на френско-японския алианс Карлос Гон на "Даунинг стрийт".

Новата генерация на изключително успешния модел не само ще се сглобява във Великобритания, а и ще бъде разработена на Острова. С дизайна ще бъде натоварен Европейския дизайнерски център на Nissan в Падингтън, недалеч от Лондон, а инженерингът ще бъде поет от Техническия център на марката в Кранфийлд, Бедфордшър.

Новият Qashqai ще се произвежда във фабриката в Съндърланд. В завода и в момента се сглобява сегашното поколение на бестселъра, като в края на месеца се очаква от конвейера да слезе 1-милионната бройка от модела.

Разработката на следващата генерация ще коства на Nissan инвестиция в размер на 215 млн. евро. в местните структури на компанията. Този факт е зарадвал особено министър-председателя Камерън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MBP

    5 8 Отговор
    БРАВО !
  • 2 Име

    10 2 Отговор
    номер 1 - БРАВО??? Ти да си чувал скоро за серийно произвеждан британски автомобил? Последния такъв, за който чух беше през далечната 1999 година - Ровър 75 (с доста помощ от БМВ, но това ще го премълчим). Форд и Опел оставиха почти само автомобилите за британския пазар да се произвеждат там. Не очаквайте нищо добро, щом и разработката и контрола/производството се правят от британци.
  • 3 бг разбирач

    2 16 Отговор
    Ба.и гадните японци.
    Ще използват евтината работна ръка на британците
    те направо ще ги заробят.
    То да беше инвестиция, ами то с отвертките ще сглобяват.
    Вместо да си направят родно английско производство ще им работят че да богатеят.
    Нищо нама да излезе, то няма политици да помислят малко.
    По-добре да ги изгонят тия алчни японци, инвеститори лапачи
  • 4 Дошо

    10 3 Отговор
    Много лошо за Нисан, че са поверили такъв отговорен проект на ингилизите

    Коментиран от #5

  • 5 ххх

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Дошо-сан, от днес ставаш Сър Дошо!!!
    Ами ако ингилизите почнат да правят и ГТ-Р???
    Иначе наистина англичаните не се славят като умели и качестеви автомобилостроители.
  • 6 ххх

    2 1 Отговор
    Имах предвид качествени-но наближава обяд -огладняваме и почваме от буквите
  • 7 Пловдив

    3 3 Отговор
    От доста години огромната част от японските автомобили в Европа се произвежда на Острова и си е чист късмет да откриеш японски автомобил от Япония,но същото е положението и с другите сериозни автомобилни марки - немските и шведските. И те масово се сглобяват извън родните им държави. За съжаление...
  • 8 Кашкай

    2 4 Отговор
    Уважаеми господа !

    Моделите на Нисан - Qashqai, Note, Micra, NV200, Juke 2WD се сглобяват в Обидиненото кралство от както са излязли на пазара. Как така изведнъж, след като прочетохте новината почнахте да се вайкате и оплаквате от това, че автомобилите ще бъдат произвеждани на острова. Отделно да спомена че Алмера N16 и Примера Р12 също се произвеждаха там. От друга страна 4-то поколение на Хонда Сивик също се произвеждаше в Кралството. Срещу какво негодувате ? Кой не сглобява извън страната си? Да поговорим и за Тойота която сглобява колите си в Турция. Моментално ще кажете : "Ааааа Турция - турска стока НЕ ЩЕМ ". Да обаче според излседвания на Тойота ЯПОНИЯ, завода в Турция е един от заводите с най-високо качество на изработка на моделите и отговаря на всички изисквания. Не бързайте да се изказвате негативно. Колкото до 2-ри номер от списъка с име " ИМЕ" , само да вметна, че в момента почти всички марки имат производство в UK а те имат доста продукти с които да се похвалят, които са слязли от линиите в Великобритания. Jaguar, Rover, Land Rover, Aston Martin и още други. Историята на автомобилопроизводството във Великобритания е доста по-богата от тази на много други страни, включително и Япония.

    Коментиран от #10

  • 9 Ivo

    4 2 Отговор
    kadeto i da gi praviat ostava kutza kola ! Triabva da rabotiat mn po vatreshnoto oformlenie !
  • 10 Japan Power

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кашкай":

    Тойота също сглобява в Англия. Там се сглобява Авенсис.
    В Турция се сглобява Аурис и Корола Версо
    В ЮАР се сглобява новата Корола
    Във Франция сглобяват Ярис...
    И това става въпрос за екземплярите, доставяне в ЕС
    За другите пазари си има други страни производители.