Last news in Fakti

10 Август, 2011 12:08 6 161 40

Audi възражда NSU или DKW?

  • audi-
  • urbanconcept-
  • nsu-
  • dkw-
  • auto union-
  • франкфурт 2011

Европейските марки проидължават да се роят. Малко след като BMW обяви официално създаването на новия си суббранд i, от Audi също представи свой проект за екологичен автомобил за града. Маскиран прототип на колата бе показан в началото на седмицата, а няколко дни по-късно от Инголщад публикуваха и рисунки на автомобила, който ще дебютира на салона във Франкфурт.

Двуместният UrbanConcept представлява радикално возило с открити 21-цолови колела и тесен кокпит, който напомня донякъде на култовия Messerschmitt Kabinenroller от 50-те години на миналия век. Задвижват го два от електромоторите на e-tron.

Каросерията е изработена от подсилен с въглеродни нишки полимер. В отговор на появилите се коментари, че автомобилът вероятно използва архитектурата на сходния като концепция Volkswagen XL1, от Audi побързаха да декларират, че прототипът не е базиран на нито едно от съществуващите возила на концерна.

Дизайнът на UrbanConcept съчетава различни елементи от актуалния стил на марката, включително доминиращата радиаторна решетка, трапецовидните фарове и високите странични бордове. Ветроупорното стъкло със скрити опорни колонки прилича на визьор на мотоциклетен шлем.

Достъпът до купето става възможен след отместването на покрива назад по подобие на изтребителите. Вътре има място за двама, а от Audi описват разположението на местата с формулата "1+1". Макар да изглежда аскетично, интериорът е изработен от висококачествени материали, включително въглеродни нишки и алуминий. Арматурното табло с формата на самолетно крило изглежда като част от силовата структура.

От Audi не разкриват подброности за механиката и техническите характеристики на прототипа. Засега е ясен само броят на двигателите и типът на батериите, които са йон-литиеви. Според експерти серийната версия на концепта надали ще бъде толкова екстравагантна, а UrbanConcept има за цел само да сондира мнението на публиката преди да бъде взето решение за крайната съдба на проекта.

Актуалните слухове в германската автомобилна индустрия, че Audi разработва конкурент на smart и i-бранда на BMW, съвпадат изцяло с появата на новия прототип. Най-смелите предположения свързват UrbanConcept с възраждането на някоя от старите марки в състава на някогашния Auto Union, която да бъде тясно специализирана в производството на градски автомобили. Като отлични кандидати за новата роля били разглеждани NSU и DKW.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    17 20 Отговор
    Абе ще възражда...да си се оправят тях си нямаме нужда от още дефектни кошници

    Коментиран от #14

  • 2 1!

    8 13 Отговор
    Кво възражда , ако не бяха ДКВ и НСУ, Алди нямаше да съществува към днешна дата! Даже човек съвсем спокойно може да каже ,че тая жалка марка е точно на около 35 години!
  • 3 Quattro Power

    13 8 Отговор
    Дошо защо не мълчиш ам се излагаш ? Бях ти казал отдавна като искаш харесвай си японските таралясници но поне мълчи !

    Коментиран от #6, #7

  • 4 михаил

    8 7 Отговор
    абе те японците правят подобни коли (K-CARS) от края на 60 лошото че само за техния пазар-SUZUKI CAPPUCCINO,MAZDA AZ-1,HONDA BEAT са най яките апа като сложиш двигател буза V8 на suzuki cappuccino(750kg) нема bugati нема ferrari...поздрави ДОШКОВЦИ:)
  • 5 diwanel

    8 5 Отговор
    много ми хареса! евала! абсолютен кеф!
  • 6 Дошо

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "Quattro Power":

    Що ти не мълчиш?Всеки има право да НЕ харесва нещо.Аз НЕ харесвам тъпата марка Ауди щото е е...ати боклука.

    Коментиран от #8

  • 7 Дошо

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "Quattro Power":

    Ето ти малко кватро пауър на Алди
  • 8 user

    13 17 Отговор

    До коментар #6 от "Дошо":

    До момента не си дал адекватна техническа причина защо НЕ харесваш Ауди! Аз например не харесвам японските, защото са пълни с дефекти, некачествени са, замърсяват околната среда с тяхното мръсно производство и транспорта им до Европа, крадат от европейските идеи и инженери и не дават абсолютно нищо на автомобилният свят - само паразитират от него. И всичко това го доказвам с факти - над 30 млн. дефектни коли прибрани обратно, стотици жертви заради тези дефекти, дефектните им АЕЦ-ове, построени главно заради автомобилното производство и бълват радиация в океана (над 13 млн. тона радиационна вода изля само фукушима), всичките им автомобили - и особено лексуса е просто елементарно копие на елементи от трите премиум Германски марки и до момента и в цялата си жалка история японските производители на МПС не са дали нито едно нововъведение, нито едно изобретение, нито един стандарт за производство на качествени автомобили - те просто не могат да си позволят инвестиции в това, защото основната им цел е да продават евтини коли! Ти обаче досега не си защитил нито веднъж технически тезата си защо не харесваш Ауди - не че си длъжен, но не се сърди щом те наричат хейтър - просто мразиш нещо без да обясниш защо! Колкото до Ауди - развиват се с бързи темпове, не случайно Ауди и БМВ са на върха на сериозните класации за качество, иновации и доволни клиенти - просто в момента са във възход. Проблемът с Ауди си е твой - не си длъжен да обясняваш защо не ги харесваш, както и ние не сме длъжни да ти четем? Но Ауди върви уверено напред и можеш само да съжялаваш, че възможностите не ти позволяват да караш техен автомобил !

    Коментиран от #9, #11, #18, #26

  • 9 stenly

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "user":

    Здравей. Мисля че изказването ти е базирано и повлияно само и единствено от омразата ти към японските автомобили. Аз лично съм почитател именно на тях но повярвай ми никога не бих отрекъл че автомобилите на АУДИ са доста добри даже за мен лично от всички европейски марки те са най-добрите(казах за мен). Относно това че японците изтеглят от пазара невероятно количество на автомобили със дефекти-вероятно е така незнам каква е точно статистиката но ще погледна и ще ти кажа обаче че има"стотици жертви", ами приятелю вземи да посричаш малко във чичко гугъл и ми кажи колко са жертвите защото ми е неудобно да пиша цифри че ще станеш малко смешен със това си точно изказване. Направи го прочети, а след това прочети общо колко автомобила от европейски марки са били изтеглени от американският пазар и моля те тогава коментирай неща за които просто не си си направил труда да ги прочетеш.
  • 10 Смях в залата!

    8 4 Отговор
    ТЕ ТВА Е ЛАГЕРНИЦА! axxaaxxaxaxaxa
  • 11 Дошо

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "user":

    Субару е една сравнително скъпа марка.Такъв автомобил бих си купил и даже бих дал повечко пари, но Ауди - никога вече.Един Форестър от 2005г би бил страхотна покупка.В момента има един в мобилето внос от Швейцария и е във видимо много добро състояние, но Алди за тия пари - НИ КО ГА!

    Коментиран от #12

  • 12 МИХАИЛ

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Дошо":

    Доше не си прав че субарото е скъпо.бмв 3 серия е скъпа защото за същите пари като един аутбек предлага по малко място по малко ежедневна пригодност по малко ресурс на двигателя и електрониката:и друго subaru outbeck 3.6r с всички опции в щатите струва около 38000 зелени.тати кара форестер от 2005 навъртя му около 200000 км и му се счупи нещо като ламбда сонда или нещо такова иначе пърка като самолет и тати е много доволен....поздрави дошенца..:)VIVA-SUZUKI BALENO(MLOOO AMA MLOOO ZDRAVA KOLICA)

    Коментиран от #13

  • 13 Дошо

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "МИХАИЛ":

    Е не написах скъпа а сравнително скъпа защото Легаси стига до 80000лв ако не се лъжа и има и по-скъпа версия.Все пак 80000лв не са малко пари и заради това писах сравнително скъпа, а иначе, че предлага повече за същите пари качествените немски лимузини с гаранция по-малка от на една пералня то е ясно и се вижда от хора, които мислят с главите си.
  • 14 Evolution

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Вчера те попитах нещо - колко пари искаш на това "велико" твое ауди за да го купя и да спреш да мрънкаш ...
  • 15 Martin

    5 7 Отговор
    Дошо Гледай мога да ти кажа Че няма нищо лощо в Ауди просто с последните си пари си купил от "Автокъща Някой преди това блъснато ауди 80 и Са те прецакали Нямащ пари да я подърващ И става така.И НЕ пищи в Теми за АУДИ като не ти харесва пищи си там за Японските дето Частите дето се внасят струват Майка си и Баща си Те Ауди Достаточно Мачкат в Лю Ман и в ДТМ ако си чувал за тях де.Всеки сам избира неговият избор те хората ще рещят какво да си купят.

    Коментиран от #16, #19, #23, #25

  • 16 МИХАИЛ

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    до мачкача от "льо ман" мартинчо да кажеш че колите от дтм имат нешто с пътните си събратя е се едно да кажеш и че колите от наскар имат еквиваленти а за колите на ауди от льо ман евала за 12 цилиндровия гигантски дизел говорим си за улични автомобили.това че на дошенцето клипа не беше адекватен е едно ама ти да му докажеш че си разбирач сложи още по неадекватен клип пич си кара аудито по изчистен път и се врътка колко трудно.има в ютюба клипчета какво правят затрупани субарута и тогава говори а иначе всеки един автомобил дори и висок джиб не може да се измъкне от снега ако легне по корем...поздрави дошенца...VIVA-TOYOTA SOARER...:)долу клипчето ще покаже родните ми автомобилчета какво правят
  • 17 Martin

    4 2 Отговор
    МИХАИЛ Исках да кажа че неможе марката да е пълна с дефекти ако са толкова неодачни нямаще да могат да развиват такива Автомобили и му казвам че е в грещка и са измамили като си е купил някой стара 80 тка

    Коментиран от #21

  • 18 stenly

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "user":

    хахаха, виж приятелю новината за скоростната кутия на БМВ, за това си говорихме нали....
  • 19 stenly

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    ...e, това си е направо обида а не интелигентен спор.
  • 20 lele

    4 3 Отговор
    lele, tova na snimkite zamaskiranoto beshe istinska grozotia!
  • 21 михаил

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Martin":

    не са автомобилите на ауди дефектни кораба майка на ауди е дефектен а от всички немски возила ауди е най безличната марка с малки изключения(първото куатро,v8,200 авант,А2)не че се заяждам а по повод скъпите японски части имаше един лаф че форумите на субару са най скучни защото собствениците коментират само прикачения инвентар...поздрави дошенца...VIVA-ISUZU VEHICROSS..:)

    Коментиран от #24

  • 22 мда

    5 3 Отговор
    Тея не ги притеснява,че се излагат ! За кво ?
  • 23 КУРТИ

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    ПИЧ, ТО И НА Дошо АУДИТО Е СЪЩОТО, САМО ЧЕ НЕ Е RS !
  • 24 Име:

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "михаил":

    Между другото понеже съм член в форума на субару. Наистина е голяма скука. Но си качваме снимчици на машините.
    Поздрави и ISUZU са много силни.

    Коментиран от #32, #38

  • 25 Дошо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Martin":

    А те частите за Алди не струват нищо.Лемфьордера от Турция за 180лв бр. за големите носачи и 90лв броя за малките е бая ефтиниика.А японците не се подписват на сульо и пульо да им прави резевните части и за това са здрави машини.В ДТМ ако си чувал двигателя са им го правили......дръж се здраво ......жълтурите от Хонда.

    Коментиран от #28

  • 26 Дошо

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "user":

    Не съм дал адекватна техническа оценка защо не харесвам Алди ли бе....?
    Не ги харесвам заради дръгливото им трошливо окачване.И Хонда е с многоточково окачване ама него го наричат, някои хора бомбоустойчиво пък тоя шеджовър на концерна Фолксваген го подиграват навсякъде.Как може същото окачване от А4 1.6 като минеш през S4,RS4 А6,S6 i т.н.до А8 да се слага и на осмицата с мотор W12 6.0?ДА не говорим, че Патаса е със същото.(ама то Алди си е напудрен дефектен Фолксваген)На всичко отгоре и Шкодите са същата кола, но за по-малко пари.Е какво се оказва?ЗА великата премиум марка Алди плащаш няколко десетки хиляди евро за емблемата на капака и кожения салон.Ауди е едно нищо с големи претенции.Премиум?Ауди на предно предаване вози отвратително.Абсолютното дърво за една камара пари.Всичко в тия коли е проблемно.И мотори - 2.5 ТДИ всеки знае какъв боклук е това пък на 1.8Т му викат Тръц(Да каквото си мислите е пък за 2.5ТДИ Има ли живот извън сервиза, душегуба и т.н.), и окачване и пътно поведение = 0.С тая сбъркана концепция, в която двигателя стърчи пред предната ос недозавиването е зловещо.Виждал съм как ,,спортното" им РС4 недозавива на писта.Смях, смях колкото и да се напъват никога няма да са на нивото на марки, които правят коли със спортен характер.Вместо нови разработки те правят нови тенекии и си мислят, че колите им ще станат по-добри.Само надуват цените.Ако идеш за нещо в магазина и кажеш, че е за Шкодата ти цената е една ама щом е за Ауди мале, мале отсичат ти главата.Кормилните реики трагедия аз незнам някой с Алди да не е правил рейка.Маркучите и те се пукат като за световно.
    Не кола а лагерница.Няма да ти обяснявам вече то на радиото нищо не може да се обясни.Ауди - никога вече!

    Коментиран от #27

  • 27 Дошо

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Дошо":

    Забравих скоростните кутии мултитроник.Мнооо скъпи ремонти по тях бе леле.Пък не е като да не се трошат и ремонтите да не са с числа с по три нули.
    Ауди - никога вече!

    Коментиран от #29

  • 28 КУРТИ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Дошо":

    ЗА DTM ТОВА НЕ ГО БЯХ ЧУВАЛ ! КАЖИ НЕЩО ПО КОНКРЕТНО, ТИ ПОВЕЧЕ СЕ РОВИШ ИЗ САЙТОВЕТЕ ! В КАКЪВ СМИСЪЛ СА ГО ПРАВИЛИ, НЕЩО С ИНЖЕНЕРНА ПОМОЩ ЛИ, С ЧАСТИ ЛИ !? ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ ДАВАХА DTM ПО EUROSPORT, СЕГА НЯМА КЪДЕ ДА ГИ ГЛЕДАМ !

    Коментиран от #30

  • 29 Дошо

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дошо":

    А и съединителите - къде ми е днес ума :-)Мноо добри съединители ама да не ти се случва да караш Алди, че ще ти съдере джоба.Тия демпферни маховици .....кошмара на всеки собственик на Алди.
  • 30 Дошо

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "КУРТИ":

    Ами разработили са го Муген Хонда.Проекта е техен.Колегата Име беше постнал линк някъде по темите съвсем скоро ама не ми се рови.
    Имаше време, в което и аз се кефех на Аудитата и това ми беше любимата марка докато не разбрах, че това е една обвивка, а отдолу е абсолютно смотана колица.Ако не се интересуваш с тая маркетингова стратегия на ВАГ лесно ставаш жертва на Ауди.

    Коментиран от #34

  • 31 4o4o

    2 5 Отговор
    Дошо ,разцьквай си японските кенефи и си мисли,че караш S класа :Д

    Коментиран от #33

  • 32 Дошо

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Име:":

    И аз по едно време се порових във форума на Субару ама вярно голяма скука.Имаше един дето беше писал, че нещо по окачването му се разтропало, и никой не му вярваше :-)
  • 33 Дошо

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "4o4o":

    Офффф баровецо и ти ли си от ония с S класите тука ?
  • 34 КУРТИ

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дошо":

    ВЪЗМОЖНО Е,НО НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗА НЯКОЙ ЧАСТЕН ОТБОР, ЗАЩОТО АКО Е ЗА ЗАВОДСКИ ЩЕ Е НЕЩО БЕЗУМНО ДА НЯМАТ ТОЛКОВА СВЕСТНИ ИНЖЕНЕРИ ! ВСЕ ПАК И ОТ СПОРТНИТЕ УСПЕХИ ЗАВИСИ ДОСТА ЗА ПРОДАЖБИТЕ НА ДАДЕНА МАРКА ! МУГЕН ХОНДА ПРАВЕХА ДВИГАТЕЛИ ЗА Ф1, ПРЕДИ ХОНДА ДА СЕ ЗАВЪРНАТ ОФИЦИАЛНО !

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "КУРТИ":

    Оф чакай да потърся.Да безумно е да нямат ама то на практика е така.Шампиони частен отбор ли станаха?Май не

    Коментиран от #36

  • 36 КУРТИ

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Дошо":

    АБЕ НЕДЕЙ ДА ТЪРСИШ ! НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО, ВАЖНОТО Е, ЧЕ СЕ СЛУЧВАТ ПОДОБНИ НЕЩА, ОТ КОИТО ПОТЪРПЕВШИ СА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ! ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НАПРИМЕР ШКОДА ОКТАВИЯ, ФВ ПАСАТ,СЕАТ ЕКСЕО И АУДИ А4 СА ЕДНО И СЪЩО, СТАВА ДУМА ЗА ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ! ТЕ ПРОСТО ИМАТ ПАРИ И СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ДА ГИ ИЗХАРЧАТ, ДОКАТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ СИ ПРАВИМ СМЕТКАТА И ГЛЕДАМЕ СЪОТНОШЕНИЕТО ЦЕНА-КАЧЕСТВО !!!

    Коментиран от #40

  • 37 Дошо

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "КУРТИ":

    Поста на колегата не го намерих, но може да погледнеш тук:

    http://s2000.com/forums/engine-tech-drivetrain/6559-honda-v-8-a.html
  • 38 stenly

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Име:":

    поздрави колега-ставаме двама от subaru форума тук
  • 39 maksito

    0 1 Отговор
    Star Trek ще навлезе у домовете ни.
  • 40 Дошо

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "КУРТИ":

    Ами това аз го знам и съм го повтарял 100 пъти ама специалистите тук ми се подиграват.Явно не всеки го знае, а и не си правят труда да проверят и мислят, че само глупости пиша щото Ауди...премиум как може да се сравнява с Шкода?