Last news in Fakti

24 Август, 2021 19:40 5 779 12

Leon вече се предлага с 360 конски сили

  • abt-
  • leon-
  • cupra

ABT доработи вече доработената Cupra

Leon вече се предлага с 360 конски сили - 1
Снимки: ABT

Новосъздадената марка Cupra представи своята версия на Leon преди няколко месеца във вариантите хечбек и комби, които се задвижват от добре познатият 2.0-литров бензинов двигател на VW Group. Той може да бъде открит в различни автомобили от марките на концерна, както с предно, така и със задвижване на четирите колела.

Leon вече се предлага с 360 конски сили

Изглежда, че доработената от Cupra версия все пак има какво още да покаже, а за това се погрижиха от тунинг студиото ABT. Те доработиха хечбека с предно предаване и комбито, което се предлага със задвижване на четирите колелата, а също така промениха и визията му.

Leon вече се предлага с 360 конски сили

Благодарение на софтуерни намеси, моделът вече може да се похвали с 360 конски сили и 450 нютон метра за хечбека и допълнителни 10 конски сили за комбито със задвижване на четирите колела. От ABT не споменават какви са данните за ускорението от 0 до 100км/ч, но със сигурност са подобрени спрямо заводските 4.7 и 5.7 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    7 7 Отговор
    Купрата е страхотна машина, за леон не знам.

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Qwerty

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Купра не е ли бранда? Без значение от модела? Това не е Сеат, по документи….
  • 4 Нищо интересно

    23 6 Отговор
    Просто поредната ''масларка'' от VAG.
  • 5 Komapak

    8 3 Отговор
    Купра е спортния отдел на Сеат. Въртяха ме с една такава на лед и отчасти сняг на едно от трите езера около Валдизер. Вярно на друга машина не съм се качвал на лед, но е огромно удоволствие. За колегата с коментар#4 И аз съм враг на всичко немско, но по някакъв начин ВАГ, колкото и да са ми антипатични осигуряват нялаква независимост на различните марки. Не е кола за ежедневна употреба. А абт да си гледат аудитата и да им поправят по честичко скоростните кутии, че нещо е голяма излагация. Ауди имат най-добрия музей в Германия. Билета е на цената на паркинга и не просто си заслужава, а трябва да се види задължително.

    Коментиран от #6

  • 6 ВикиЛексъсВарна

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Komapak":

    Купра от 2020г. е съвсем отделен бранд - луксозно подразделение с най-мощните мотори и лукс оборудване на Сеат! - Т както е Инфинити за Нисан - Лексъс за Тойота - Генезис за Хюндай!

    Коментиран от #7

  • 7 Komapak

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "ВикиЛексъсВарна":

    По една тема да сме на едно мнение😄😄😄За парите си е егати стъргалката. Пак повтарям, някой да не ме разбере погрешно, не е за ежеднневна употреба 😊 Мещо като Ариел Атом ма по-малко стероиди...

    Коментиран от #9

  • 8 сектант

    3 4 Отговор
    не мога да си кривя душата красив автомобил е
  • 9 ВикиЛексъсОсло

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Komapak":

    Защо да не е за ежедновна употреба Купра Леон КОМБИ 370 коня? Който може да си го ПОЗВОЛИ - 118 000 лева и разхода от над 14 литра А98-100октана в реални условия - да е жив и здрав! На мен не ми се нрави 4 цл. Сеат 2.0 литра за 120 000 лв.

    Коментиран от #11

  • 10 Бейгиров

    2 0 Отговор
    Малко са, на майка Европа данъчни постъпления и трябват, че скъпи гости трябва да храни.
  • 11 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ВикиЛексъсОсло":

    Поради ред причини. Окачването е твърдо, по обясними причини. Харчи много. Не че 15-16 на сто са доста повече от лексуса ми, но комфорта не е за пренебрегване. Седалките са неудобни за дълго пътуване. Аз за един час се схванах вътре. Ама е резачка от всякъде и ако професионалист ти покаже границитее на възможностите и е голям кеф. Според мен не си заслужава за всеки ден. Лично мнение на човек отдавна прехвърлил 50те😀 Със сигурност на младите им харесва защото е пълно във Франция с такива.
  • 12 чичака

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    страхотно му скърцат пластмасите,вярно! :p