Last news in Fakti

31 Декември, 2021 10:35 5 744 6

Най-луксозното Coupe от Audi

  • audi-
  • a8-
  • s8-
  • a8 coupe

S8 с две врати е проект, който най-вероятно никога няма да видим в реалния свят

Най-луксозното Coupe от Audi - 1

През 1997 година от Audi поръчват на фирмата IVM Automotive да разработят двуврата версия на актуалното тогава А8, която по-късно представят на салона в Женева. Колата е направена, за да се бори с моделите на BMW и Mercedes, но въпреки големия интерес от клиенти, колата така и не достига до серийно производство.

Най-луксозното Coupe от Audi

Близо 25 години по-късно, Audi представи последното поколение на лимузината, която за разлика от S-Klasse, никога не се е предлагала във вариант с две врати, макар концепта Prologue да върна идеята на преден план през 2014 година.

Въпреки това, той също не достигна серийно производство или поне за момента, което се дължи и на това, че през последните години, двувратите купета вече не са толкова популярни. В света на компютрите и неограничените възможности, подобна идея не беше трудна за изпълнение и със сигурност не изисква толкова работа, колкото по един истински автомобил, за това решихме да ви представим единственото по рода си S8 Coupe.

За целта преработената лимузина е със скъсено купе и запазено междуосие, а предните врати са по-дълги за по-лесен достъп на пасажери в задната част. Стъклата също са с различна форма, която да подчертаят линията на тавана, а под капака работи същият 4.0-литров осмак, който можем да намерим и при стандартната лимузина.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    20 4 Отговор
    Двувратките са за играчи ;)))

    Коментиран от #3

  • 2 quattro™

    19 2 Отговор
    Яко. Жалко, че заради измислените "еко" продажници скоро вече няма да има ДВГ камо ли V8.
  • 3 Мюмюн

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Евалата, пузна. Саму бай играчити и патроните карами таквиз кули ету например мойто фиат 500 абарт е сас две врати ама ко ут туй-влазям излявам все идно у ваншниа си ке.не.ф сащата рабута. Кумфортну, има место да дигаш краката на булките, кат караш и дадеш сидалката най назат става кат спалня и пидалити не пречат. Усобену тез шафра.н.тий пу патищата умиргат ут кеф кат видат чи спира ду тях двоврату купе. Викат си-тоз има паре, ша дава на нас за туй унуй.
  • 4 Бай Вуйчо

    1 5 Отговор
    Леле, златна Шкода, как да не си мечтае за такава кола гражданин на Северна Корея. Много се изтъркаха ауди горките. Запреличаха на VW, топ оборудване. Изобщо, немския премиум ми е адски безимтересен напоследък. Не че са лоши тотално, ама някак не ме жегват. То и като цяло, колите г/д откъм дизайн стагнират.
  • 5 A дано никога.

    3 4 Отговор
    Поредният фолксваген. ....
  • 6 Васик атанасова

    5 1 Отговор
    Кола мечта!