Last news in Fakti

11 Януари, 2022 15:10 2 198 3

Rolls-Royce отбеляза най-добрата година в своята 117-годишна история

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • cullinan

Британците са продали 5586 автомобила

Rolls-Royce отбеляза най-добрата година в своята 117-годишна история - 1

Rolls-Royce се похвали с рекордни продажби през изминалата 2021 година, а данните показват, че това е най-добрата година в цялата 117-годишна история на компанията. Въпреки Covid кризата, британците са успели да продадат близо 50% повече автомобили в сравнение с 2020 година.

Rolls-Royce отбеляза най-добрата година в своята 117-годишна история

Различните представителства на марката по света са направили точно 5586 успешни сделки през 2021 година, включително и с най-скъпият нов автомобил в света – Rolls-Royce Boat Tail.

Rolls-Royce отбеляза най-добрата година в своята 117-годишна история

Очаквано, най-популярният модел е „джипът“ Cullinan, а новото поколение Ghost се нарежда на второ място. От компанията не разкриват точните данни за продажбите, но в тях се включват и останалите три модел Wraith, Dawn и Phantom.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скъпо бмв

    4 8 Отговор
    Прекалено скъпо бмв.

    Коментиран от #2

  • 2 симо

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Скъпо бмв":

    Къде виждаш бе бмв бе умник нито външният вид има нещо общо нито интериора единственото нещо са двигателят и навигацията.Погледни новият майбах и предишното поколение от 2015 и тогава говори за скъпо бмв..
  • 3 някой

    10 0 Отговор
    Това е така, защото благодарение на COVID кризава, незнайно как , богатите станаха по-богати. Явно са се глезили с по някой нов Rolls....