Last news in Fakti

12 Януари, 2022 12:57 3 085 2

Китайски стартъп дебютира с необичаен автомобил

  • китайски стартъп-
  • електромобили

Електрическият кросоувър Niutron NV с фарове в стил Ford Bronco ще излезе на пазара преди края на тази година

Китайски стартъп дебютира с необичаен автомобил - 1

Преди няколко месеца, основателят на компанията за електрически скутери Niu Technologies Ли Инан обяви създаването на автомобилно подразделение. Днес новосформираната марка Niutron представи първия оригинален модел под името NV, за който се твърди, че е в процес на разработка от ноември 2018 г.

Официалните рендери на електрическия кросоувър Niutron NV са публикувани на страницата в WeChat на стартъпа. Както уверява бъдещият производител, колата е направена в напълно оригинален стил, който Niutron нарича Urban Exploring.

Китайски стартъп дебютира с необичаен автомобил

Ако обаче се вгледате по-отблизо в SUV-то, става ясно, че не е направено без заимстване от западни модели. Например предната оптика е много подобна на тази на Ford Bronco. Предполага се, че кърмата е взета от британския Land Rover и след това творчески преосмислена.

Струва си да се отбележат няколко интересни характеристики на електрическия автомобил. Според Niutron задните калници на модела са специални и имат изключително ниско аеродинамично съпротивление. В допълнение, светещи елементи могат да бъдат намерени на C-колоните.

Китайски стартъп дебютира с необичаен автомобил

И това не е само декорация! LED лентите всъщност са индикатор за зареждане на SUV-то. Размерите му са: 4915 мм дължина, 1950 мм широчина и 1750 мм височина. Междуосието е 2900 мм. Всъдеходът е базиран на оригиналната платформа Gemini, разработена от компанията.

Дори като стандарт, Niutron NV ще бъде оборудван с интелигентно задвижване на четирите колела с електрически мотори с неназована мощност, с които автомобилът може да ускорява от 0 до 100 километра в час за 5.9 секунди. В бъдеще се предвижда и появата на серийно-хибридна версия, в която под капака ще бъде разположен малък двигател с вътрешно горене, който ще работи като генератор за презареждане на батериите.

Китайски стартъп дебютира с необичаен автомобил

Пилотното производство на кросоувъра ще започне през март тази година. Пълното серийно производство е планирано за септември. Сглобяването ще се извършва в нов завод с капацитет от 180 хиляди превозни средства годишно в град Чангжоу.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тираджия

    4 1 Отговор
    Радославе много си тъп, какво е,,стартъп" бе?

    Коментиран от #2

  • 2 да отговоря..

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тираджия":

    вместо него-нещо което ще го има след 2 години ако съберем кинтите за да го произведем и да има за заплати на менидмънта.....