Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 11:52 5 041 14

Fiat представи два нови хибрида

  • fiat-
  • tipo-
  • 500-
  • хибрид-
  • 500x

Tipo и 500Х получиха „зелени“ версии

Fiat представи два нови хибрида - 1

Fiat може да не представя нови модели, но пък продължава да реновира настоящите в гамата си и направи това за пореден път. Компактният кросоувър 500Х и класическият Tipo получиха хибридни версии, които обещават да намалят значително вредните емисии, а заедно с това да подобрят и разхода на гориво. Двата модела споделят едно и също задвижване и технологии.

Fiat представи два нови хибрида

Хибридните версии се задвижват от 1.5-литров бензинов двигател с мощност от 130 конски сили и 240 нютон метра, а 48-волтов електромотор добавя още 20 конски сили при нужда. Трансмисията е автоматична със седем предавки и двоен съединител.

Fiat представи два нови хибрида

Благодарение на нов стартер и малка батерия, италианските возила разчитат изцяло на ток за своето запалване, но от Fiat не споделят колко километра могат да изминат изцяло на ток. По отношение на ускорението, то отнема 9.3 секунди до 100км/ч за Tipo и 0.1 секунда повече за 500X.

Fiat представи два нови хибрида


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пилот на Ферари

    18 4 Отговор
    9.3 секунди си е добро ускорение за масовия клас .
  • 3 Фиат много лошо

    11 22 Отговор
    реноме, и да направят нещо читаво няма желаещи.
  • 4 Просто човек

    14 6 Отговор
    500х изглежда феноменално...
  • 5 Глей ти

    15 3 Отговор
    Хубави коли, ама и тези ли като Пежо ще са една купчина пари!? И не само като Пежо. Всички се оляха с тези цени.

    Коментиран от #6

  • 6 Сандеро ГТ

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Глей ти":

    Точно затова я има марката Дачия!!! Можеш да си поръчаш новото Сандеро с новия 3 цилиндров 1000 кубиков турбо мотор с 100к.с. и газова уредба за съвсем разумната цена от 24690лв с включен климатик. Ако не ти харесва неустоимия ледниково бял цвят, срещу скромната сума от 590лв можеш да си избереш друг палитрата от 6 други цвята, а за 680лв ще си модерен и с таблет на таблото. Така за 25960лв ще имаш чисто нов автомобил с 5 години гаранция. Хак да им е на Горубляне, на голфаджиите, хондаджиите и другите набутки!

    Коментиран от #8

  • 7 Българина

    6 14 Отговор
    само да кажа на КОНЦЕРНА ФИАТ, великите италянци, че Дачия има повече и по смислени модели и най важното по качествени. фиат са вече регионална марка скоро и локална и накрая финито завинаги
  • 8 Набутка

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сандеро ГТ":

    Бате бегай с тоя кошник някъде.. 1.0 и на 5-тата година тая кола от Дачия ще ти я оценят на 4к лв... А дотогава старата Хонда ще си е затрила няма и 20% от стойността. Да ме говорим за по-евтината поддържа, 10 пъти по-здравия мотор. По-ниските данъци, разходи за обслужване, гражданска и нуждата от каско.. Тъй че бегай рекламирай продажбите на това недоразумение другаде

    Коментиран от #12

  • 9 Ко не

    8 3 Отговор
    Не мога да разбера българина,честно.Фиат нямало реноме,а коя марка има реноме вече.Имам браво -2 взех го на малко км,навъртях около 50 000 км,абсолютно никакви проблеми,1.6 турбо дизел мултиджет,коя велика марка вече изкарва 50 000 км.без проблеми-НИКОЯ.Тка че с реномето малко по кротко.Влизаш в сервиз и виждаш качени на криковете мерцедес ,фолксваген,ауди, бмв и какви ли още не прехвалени марки.Фиат се разваля като всяка кола,въпрос на подръжка.Не че държа на ФИАТ,толкова пари съм имал ,такова съм взел,но колата не е толкова чуплива колко я изкарвате.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Фиат Фейл Форевар

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ко не":

    Имах Фиат Стило малко преди да му изтече гаранцията, на 90к км. Няма такъв трошляк, компютър замина, дросел замина, инсталацията на завесите се накъса. Спираше да зарежда. По завоите светваше таблото и пищеше, радиото спираше, губеше тоци, само ходовата част беше що годе окей. Не съм карал такава трошка от времето на жигули, а сега карам Пасат, вече за 2г съм му направил 60к км, тъй че ще ме изиняваш много.. Фиат за нищо не стават

    Коментиран от #14

  • 11 Ногу си прав пич

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ко не":

    Преди време имах едно Пунто. Бензин, 1,2 с клима. Всичко му работеше. Беше на незнайно колко километри. Ние му навъртяхме с тройна езда още 150 000 км. През това време освен консумативите смених гумички на клапани, един спирачен цилиндър и един накрайник по ходовата част за некви смешни пари. Данъка бе 13.20 лева. Така си и отплува с всичко работещо. И не че съм фен на Фиат.... И аз толкова пари съм имал, това съм взел....
  • 12 Дфен

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Набутка":

    Всички сте много отворени на едно място вземи виж мобиле дачия на една година се е обезценила по малко от мерцедес ти ми говориш за вестник (Хонда)

    Коментиран от #13

  • 13 Набутка

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дфен":

    За какъв вестник ми говориш, виж си на неудачията полуоските от солети.. И окачването отпреди войната....
  • 14 Ко не

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фиат Фейл Форевар":

    Приятелю,Стилото няма нищо общо с браво 2,ама нищо общо,освен предницата.