Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 12:08 2 816 5

Volvo няма да се откаже от конвенционалното XC90, дори след като покаже неговия наследник

  • volvo-
  • xc90-
  • embla

Новият модел се очаква да носи името Embla

Volvo няма да се откаже от конвенционалното XC90, дори след като покаже неговия наследник - 1

Преди време ви разказахме за плановете на Volvo да представи електрически наследник на XC90, който според слуховете трябва да носи името Embla. Това съвпада и с плановете на марката да се превърне в изцяло електрически бранд от 2030 година. Очаква се премиерата на Embla да се състои по-късно тази година, но според информация на Automotive News Europe, това няма да прекрати производството на конвенционалния модел XC90.

Volvo няма да се откаже от конвенционалното XC90, дори след като покаже неговия наследник

Изпълнителният директор на шведския бранд загатна за това, че двата модела ще се правят в две различни фабрики, като електрическият модел ще се произвежда в Южна Каролина, докато XC90 ще продължи да се произвежда в Швеция. Самуелсън загатна за вероятно премахване на хибридната версия на XC90, която пък се произвежда в трети различен завод.

Volvo няма да се откаже от конвенционалното XC90, дори след като покаже неговия наследник

Освен, че от Volvo не смятат да се откажат от популярния кросоувър, шведите дори смятат той да получи рестайлинг в близките години. Фейслифтът ще засегне единствено визията на XC90 и няма да се отрази на задвижването. Това не е първият път в който Volvo прави подобни смени, след като първото поколение на модела продължи да се произвежда след като второто влезе в продажба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сектант

    8 3 Отговор
    единствения автомобил, който няма записан смъртен случай след катастрофа в цялата си история

    Коментиран от #3

  • 3 fon4o

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Страхотен автомобил и страхотна марка, но новите вече не са шведски, а китайски и си мисля, че нищо хубаво няма да излезе от тая работа. Дано греша.

    Коментиран от #4

  • 4 mm84

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "fon4o":

    Грешиш, че не са шведски. Абсолютно всичко е шведско. Китайците само ги откупиха и вече са напълно автономна компания, като не използват никакви агрегати и части от други марки. Единствено автомата не е тяхна разработка, а е японски Geartronic.
  • 5 Лудогорец 9

    1 1 Отговор
    щели да и правят рестайлингнслед няколко години ами нали 2030 ще правят само електрички защо ще му оравят рестайлингнслед като никой няма да го иска поради простата причина че ще се спре от производство и на 3-4 години кола няма да е актуална?