Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 11:50 3 778 8

Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили

  • jeep-
  • cherokee-
  • grand cherokee

Grand Cherokee разчита на хибридна мощност с 2.0-литров бензинов мотор

Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили - 1

В началото на 2021 година Jeep представи Grand Cherokee на местна почва в САЩ, а след малко повече от година, най-големият модел в гамата на американците пристига в Европа. По-рано днес от Jeep официално представиха европейската версия на всъдехода, която не се различава значително от тази продавана зад Океана. Jeep-ът пристига в по-късата си версия, единствено с 4х4 задвижване и хибридна мощност.

Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили

За разлика от американската версия, която се предлага с 3.6-литров шестак и 5.7-литров осмак, европейското Grand Cherokee разчита на четирицилиндров 2.0-литров бензинов мотор, който работи в комбинация с електромотор и генерира максимална мощност от 375 конски сили и максимален въртящ момент от 637 нютон метра. Според европейските тестове за пробег, конфигурацията е достатъчна за изцяло електрически пробег до 51 километра, докато при тестове по американския стандарт, този пробег е около 40 километра.

Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили

Exclusive Launch Edition версията, която може да видите на снимките може да бъде поръчана ексклузивно до 30 март. Тя разполага с абсолютно всички предлагани опции за модела като например 21-цолови полирани джанти, двуцветна комбинация със специални цветове, като този Velvet Red нюанс например.

Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили

В интериора също е заложено на лукса и технологиите като например конфигурация с три екрана, седалки с диамантени шевове, кожа по корите на вратите, волана и таблото, както и дървени акценти на същите места. Това, разбира се си има и своята цена, която започва от 94 хиляди евро за показания екземпляр.

Най-големият Jeep пристигна в Европа с 380 конски сили


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    10 6 Отговор
    Ей това е, за Европа малолитражки, които едвам ще изкарат гаранцията и дум, нов мотор.🤔🤔
  • 2 сектант

    8 3 Отговор
    новите американси сувове много качиха нивото особенно ескалейда

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Еха

    10 1 Отговор
    Разкошен!
  • 5 ////

    16 1 Отговор
    Ало автора,най големият модел на Jeep не е Grand Cherokee, a Wagoneer.

    Коментиран от #7

  • 6 Модерен ляв

    7 1 Отговор
    МиришИИИ на лукс, събуди се Димитре, гранде бинус!
  • 7 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "////":

    То другото като бус се регистрира
  • 8 Гнида

    6 1 Отговор
    Тази кола и трябва голям двигател . Също е интересен различният пробег обявен в щатите и Европа . Понаучиха се да хитруват европейските концерни ...