Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 13:46 4 600 70

Tesla Model S се изправи срещу основните си конкуренти в битка с 3000 конски сили (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • lucid-
  • air-
  • porsche-
  • taycan-
  • драг

Могат ли Lucid Air или Porsche Taycan да победят колата на Мъск?

Tesla Model S се изправи срещу основните си конкуренти в битка с 3000 конски сили (ВИДЕО) - 1

Tesla Model S Plaid ще се опита да защити титлата си за най-бърз електрически седан и ще изправи в директна битка срещу два от основните си конкуренти – Lucid Air и Porsche Taycan. Във видеото на влогърите от DragTimes, трите електрически коли застават „на чертата“ в битка с близо 3000 конски сили.

Tesla Model S се изправи срещу основните си конкуренти в битка с 3000 конски сили (ВИДЕО)

Започвайки с Model S в най-върховото Plaid изпълнение и добре позната вече конфигурация с три електромотора и максимална мощност от 1020 конски сили. Колата на Мъск не е най-мощната, но пък е най-лека с тегло от „само“ 2190 килограма.

Набиращият популярност Lucid Air също е представен в най-добрата си светлина в изпълнение Dream Edition Performance с 1111 конски сили и тегло от 2359 килограма.

Tesla Model S се изправи срещу основните си конкуренти в битка с 3000 конски сили (ВИДЕО)

Третият автомобил, Porsche Taycan Turbo S е с най-малък шанс, съдейки по сухите характеристики на трите модела. Германската машина разполага със 750 конски сили, а също така и с най-високо тегло от 2404 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мхм

    18 23 Отговор
    германците са безнадеждно тъпа нация

    Коментиран от #8

  • 3 bbб

    19 14 Отговор
    по интересно ще е да измерат след десет поредни старта, какво ще стане...

    Коментиран от #5, #36

  • 4 Дфен

    8 4 Отговор
    Аз се чудя защо го гледам като ми е ясно на къде вървят нещата.
  • 5 Хмммм

    21 12 Отговор

    До коментар #3 от "bbб":

    И какво ще ти е интересно! В тубата има! Плейд след 40 старта има над 20 процента енергия и е по-бърза от доста масъл кари и с толкова енергия!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хмммм

    15 3 Отговор
    Видеото е на Drag Times в Тубата, качено в Shоrts и не излиза тук на страницата. Така, че можеш да си го намериш! След 40 драг има над 20 процента!
  • 8 А пък

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    Българите у факти съвсем !
  • 9 гошо

    8 14 Отговор
    малко нещо на мерене на... вибратори ми прилича. да ге.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "гошо":

    На мен пък меренето на виещи на умряло и пушещи като циганско кюмбе железа нещо на въпиющ комплекс за малоценност и неистова простотия в междуушието ми мяза !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Защо ли ми трият коментарите

    2 2 Отговор
    Проба
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А къде беше тази марка

    17 6 Отговор
    Срамно е за фирма, която прави най-добрите спортни автомобили с ДВГ, да произведе по-тежък автомобил от тези на конкуренцията, но за сметка на това с 300 400 коня по-малко.

    От тях се очаква да произведат по-мощни автомобили, отколкото произвежда конкуренцията и то с по-ниско тегло, както правят от стотина години насам. Имам чувството, че нарочно не правят добър електромобил, за да не канибализират продажбите от ДВГ автомобилите си откъдето им идват печалбите.

    Но това е нож с две остриета, защото яко си плюят на авторитета и имиджа който са градили от стотина години насам с единствената цел краткосрочни печалби. А и меч трудно се гради и лесно се губи. Вървят по много тънък лед.

    Коментиран от #22, #24, #27

  • 19 Разкрих мистерията

    4 1 Отговор
    Споменаването на П О Р Ш Е на английски автоматично изтрива коментара. Толкова ли е нецензурна тази дума в сайта?
  • 20 гост

    16 7 Отговор
    Само за "успокоение" на немските фенове да припомним , тепърва предстои четиримоторен Модел С , след четиримоторния Сайбъртрък , докато Порше не смее дори да проектира нещо , което ще застраши фирмените Ламборджини , Бугати и Бентли , да не говорим за Тесла ! И не почвайте с простотиите "ама да ги пуснат на писта" , хахаха !! И там ще бъде същото , макар че никой купувач няма да му пука за писти след като го изрежат 2-3 пъти на най-обикновен светофар !! То и затова продажбите на Тайкан годишно са колкото на Модел С седмично !!

    Коментиран от #21, #26, #64

  • 21 Какво очакваш на писта?

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    На пистата имат предимство по леките автомобили и тези с по-добро съотношение мощност тегло. Тайкан няма предимства в нито едно от двете.

    Виж ако става въпрос за Порш с ДВГ, там вече е друга бира.
  • 22 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "А къде беше тази марка":

    Освен че е много по-тежък и с по-малка мощност , Тайкана е и почти два пъти по-тесен отвътре !!! Да се чудиш откъде са ги натрупали тия кила , нито батериите му са по-големи от на Тесла , нито моторите , нито купето !! А Порше бил специалист по "леки" спортни автомобили , хахах !!

    Коментиран от #29

  • 23 Край

    17 9 Отговор
    Немското автомобилостроене е спомен. Теслата стана на точка в далечината пред поршето.
    А дядо казваше "мерцедес и всички останали". Как се промени света.
  • 24 Гост

    6 14 Отговор

    До коментар #18 от "А къде беше тази марка":

    Тези марки не правят компромиси с комфорта на пътниците, както е направила Тесла, само и само да падне на цена, че да не е съвсем абсурдно скъп боклук.
  • 25 Въпрос

    2 2 Отговор
    А къде е другарката Русенова /специалиста по маркировка и мантинели / , да се изкаже за тези мантинели с корозията по тях и неправилната маркировка....
    То затова Поршето не може да ги изпревари .......
  • 26 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Той четиримоторният Сайбъртрък още не е станал реалност, нито се продава някъде, нито го карат, но ти вече за друг мислиш.
  • 27 мхм

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "А къде беше тази марка":

    Нищо не е срамно това показва немската тъпота която отдавна е всеизвестна
  • 28 Антон

    6 9 Отговор
    Разликата в ускорението до 100 между теслата и поршето е малко под 1 сек в полза на теслата по каталог. Не съм сигурен разлика от 1 сек време дали може да даде такава преднина още на старта. Дори и да е така, както ни показват на клипа, лично аз бих се чудил межди тайкана и лусид, като най-вероятно ще избера поршето. Теслата въобше не ми влиза в интереса. Това което виждаме на клипа, не означава нищо, и не прави теслата най-добра. Преди години, имаше една самоделка по стартовете на 400 м. из България, дело на някакъв сервиз мисля, ако не се лъжа беше с коруба на фау ве широко. Та това нещо поцепваше много расови автомобили на 400 м. ама само толкова. В случая от клипа имаме съща ситуация. И преди да ми носите от 9 кладенеца вода, практиката го показва, как всички заглеждате поршета, докато на теслите никой не обръща внимание.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Антон

    9 11 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Отиди в шоурума и разгледай качеството на изработка на тайкана, материалите в интериора и цялото усещане което получаваш като седнеш в колата. После отиди в някоя автокъща и направи същото с теслата. Разгледай какви екстри предлага поршето и виж че такива дори няма в теслата. Е да , и в поршето няма екстра, примерно да си закачаш плейстейшъна в колата… И тогава ще разбереш защо едното е порше, другото тесла.

    Коментиран от #35, #42

  • 30 Хихи

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    Ами какво да гледаш Тесла, като са масови коли! Друго е да видиш Порше, щото много рядко го виждаш и е нормално да го загледаш, щото не се знае кога ще видиш пак друг път! Ускорението е 1 секунда, само че до 100! Нали се сещаш, че колите след втората секунда, вече вървят с по над 100 и разликата само се увеличава! От двете коли по-практичната е Тесла, а най-хубавата е Лусид (нов модел с нов дизайн)!
  • 31 Практиката показва

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "Антон":

    "практиката го показва, как всички заглеждате поршета, докато на теслите никой не обръща внимание."


    Че хората дават повече пари за да си купят Тесла, отколкото прехваленото от тебе porsche въпреки че уж било с повече екстри и по-качествено. Можеш ли да отговориш защо Тесла продава повече, въпреки това?

    Защо не си купят по-евтиния Макан, вместо Тесла? Сигурно има защо. Както виждаш, за всеки влак си има пътници. Никой не е казал че porsche е лош автомобил и ще направиш грешен избор, като го избереш, но очевидно повечето клиенти не споделят изборът ти и въобще не става въпрос за пари, защото има и по-евтини поршета, които също са по-качествени от Тесла.

    То ако бъдем честни, малко трудно ще намериш марка, която да е по-некачествена от Tesla, да не говорим за перфекционистите от porsche.

    Коментиран от #32

  • 32 Антон

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Практиката показва":

    Имаш ли идея че добре оборудван тайкан турбо ес, минава 200 хил.евро. Схващаш ли, пие се повече евтино уиски от качественото малцово, и се пушат много цигари сравнено с качествените кубински пури. Защото опира до пари, като нямаш , купуваш евтиното и викаш че е добро, за да се самозаблуждаваш….къде срсвняваш тесла с макан, едното производител на коли, другото модел на порше. Знаеш ли, едната ми кола е порше, за другите щв си замълча. Гледам евтини тесли много много не се карат, докато из скъпарскитв райони на Австрия и Германия доволно поршета циркулират. Даже и тука са доста повече, на ден колко поршета виждаш и колко тесли. Очевидно хората с възможности избират порше, що не си купуват тесла хем евтина, хем по-добра…вервайте си.

    Коментиран от #34, #37

  • 33 незнайко

    7 1 Отговор
    Защо трябва да се противопоставят на ТЕСЛА ? Тя вече се доказа и даже да я бият няма да има значение !!! ТЕСЛА беше първа в този БРАНШ !!!
  • 34 😂😂😂

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "Антон":

    Е па иди до Норвегия да видиш дали не се карат Тесла! Като влезеш в Норвегия все едно си във Фриймонт (фабриката на Тесла), карат Тесла след Тесла! Ти къде ги търсиш? В България където няма електрички ли? 😂😂😂
  • 35 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    Аз каквото трябва отдавна съм видял и изпробвал !! И съм разбрал защо Тесла е най-скъпата и най-бързо развиващата се автомобилна фирма , която скоро ще е и най-големия производител в света , а Порше е залязваща компания , която скоро ще работи само за "колекционери" !! Ама ти явно ще го разбереш по трудния начин с тия глупости дето ги плещиш !!

    Коментиран от #39, #41

  • 36 PLAID

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "bbб":

    Какво какво? Колата с 3-те мотора и най-доброто охлаждане и след 50 ги пръска. Андрю от Tesla Plaid Channel има заснети над 1000 (хиляда) старта.
    Я! Тя пък и била най-евтината от трите...
  • 37 Защо макан?

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Антон":

    "Защото опира до пари, като нямаш , купуваш евтиното и викаш че е добро, за да се самозаблуждаваш….къде срсвняваш тесла с макан, едното производител на коли, другото модел на порше."

    Търсим в google

    2023 Porsche Macan Review, Pricing, and Specs - Car and Driver

    И намираме статия със заглавие

    2023 Porsche Macan
    Starting at $57,000 est

    Търсим цената на Тесла в същото издание и попадаме на друго заглавие

    2022 Tesla Model Y
    Starting at $60,440

    И за всеки който може да използва мозъка си по предназначение изниква въпросът защо половин милион човека са решили да си купят Тесла за същите пари, вместо да си купят porsche?

    На практика само Тесла модел 3 от всички модели на Тесла е по-евтин от Макан. Тези с малкото пари, защо не си купят поршета за да ги заглеждат хората, а си купуват Тесла пък било то и модел У, за която Тесла има план да стане най-продаваният автомобил в света до две години.

    Забележи автомобил, а не електромобил. Сега като гледаме цифрите, от коя марка се интересуват хората повече, дори когато не става въпрос за пари, защото очевидно porsche имат по-евтино предложение?

    Така че недей да слагаш всички поршета под един знаменател.

    Коментиран от #40

  • 38 Гост

    2 7 Отговор
    Теслата им счупи зъбите .
  • 39 хо ха

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    то за това миналата година порше са на плюс във всички континенти защота ще залязват

    Коментиран от #43

  • 40 Антон

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "Защо макан?":

    Макана който даваш за пример, с двулитров двигател, базов та базов, в него дори пожарогасител няма, прави сметка кошко е постен. Добре обурудван макан гони поне 70-80 хил евро. Всъщност едно нещо е интересно: все тесларите св сравнявате с поршета, не обратното. Нали де сещаш защо,
  • 41 Грета Тунберг

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Обичам те, скъпи.Тази Тесла на клипа да не е твоята?

    Коментиран от #47

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "хо ха":

    Верно ли , хахах !! И с колко са на плюс , с 10 бройки или с цели 20 ?? Хахахха !!! Щото Тесла са на плюс с едни около 450 000 (ХИЛЯДИ ) !!! Колкото Порше продава за 2 години от ВСИЧКИ модели !! Само от "плюса" , а иначе 5 пъти колкото Порше за миналата година , а за тази се очертават към 10 пъти !! И то горе долу на същите цени , ти да видиш , хах !

    Коментиран от #45

  • 44 Антон

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "факт":

    Възхищавам се на интелектуалния ти капацитет. Имаш уникален изказ.
  • 45 хо ха

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    можеш да прочетеш и сам има статия за това , а това колко коли е продала дадена фирма и колко е на печалба от това са две различни неща. пък и щом според теб щом са продали повече автомобили от миналата година са пред фалит то според теб да чакаме тесла която са продали повече значи до два месеца да фалира ли
  • 46 Гост

    4 3 Отговор
    Пъпчивите тинейджъри се впечатляват от ускорението на Тесла.Къде в България може да се кара по този начин?

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Грета Тунберг":

    Каква Тесла те гони,моме.На гост са му обещали да му купят колело,ама друг път.
  • 48 хо ха

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    да премерят теслата със Porsche 911 Turbo S Lightweight. да видим резултата.

    Коментиран от #50, #52, #61, #62

  • 49 Ти добре ли си?

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Един шофьор ускорява поне по 109 пъти ВСЕКИ ДЕН.

    Ако днес си шофирал и ти си ускорил поне толкова пъти. Хайде сега кажи кога последно кара на писта, където евентуално можеш да усетиш предимствата на Порше 911, ако въобще можеш да овладееш такъв автомобил на писта за да направиш разликата?

    За ускорение единственото, което трябва да направиш, за да усетиш удоволствието е, да натиснеш рязко педала на газта при потегляне или в движение.

    Коментиран от #59

  • 50 Защо да се излагат?

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "хо ха":

    И това Порше ще мине покрай конуса на четвърт милята около секунда след Тесла.
  • 51 Милен

    3 1 Отговор
    Очевидно е, че който си купува такава кола, не я купува заради нищо друго освен мощността която има и ускорението. Очевидно е и кой е най добрият избор. На немците всичко им е скъпо и златно, а всъщност не е нещо кой знае какво. Лично мен нищо не би ме привлякло в тайкан. По бавна, с по ниска максимална скорост и на туй от горе много по скъпа. И какво да ме зарадва. А като познавам германците как си правят сметките за парите, нищо чудно тайкана да не се купува както очакваха от порше.
  • 52 Какъв е смисълът

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "хо ха":

    Защо го произвеждат точно това Порше? Защо са му направили пакет, който да сваля килограмите и струващ космическа цена, ако клиентите не се интересуват от ускорението?

    Коментиран от #53

  • 53 Антон

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "Какъв е смисълът":

    Защото това е спортна кола малко по-облагородена спрямо ГТ версиите, притежавана от маници, която да шофират на писта и после да се приберат с нея или натоварят на платформа , както им е кеф.Тесла или китайците никога няма да могат да направят подобно съвършнество, докато ел.коли бълват на конвейр. След като и Словения , държава без традиции в автомобилосторенто, правят някакъв ел хипер кар явно не е толкова сложно. Докато расовите спортни модели на няколко производителя, никога няма да имат конкуренция. И крайни време е да се научите че колите се сравняват по класове, и тогава се гледат показатели. Та тесла спортна кола ли е, семеен седан ли е, високопрохоидма машима ли е, работен кон ли е. Какво има единствено тесла - ускорение, поради спецификата на задвижване и нищо друго. Нито има комфорт, нито престиж, качество съмнително, продажна стойност след години съмнителна. Нишо друго няма. Знаеш ли, едната ми кола е с ускорение под 3 сек по каталог. За няколко години, сигурно 15-20, когато съм първа кола на бул.България, и ме е хванала лудостта я натискам яко. През другото време кола като кола. Та не всичко е само 0-100 или 0-200.

    Коментиран от #54, #57

  • 54 Милен

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Антон":

    Ми що си я купил точно тая, като е кола като кола. И с какво повече е тайкан от модел С не разбрах освен това, че се казва порше. По бавно и по тежко и по скъпо, ама пък видиш ли седалката му била по удобна. До там ли стигнахте вече😅. Нека да е така, хайде. Спи спокойно. Поршето е най хубавата кола на света и за това е най скъпата. Защото както знаем,винаги едно нещо ако е по скъпо от друго, то то е по добро от другото. Стара българска поговорка.

    Коментиран от #55

  • 55 Антон

    2 4 Отговор

    До коментар #54 от "Милен":

    Като ви чета разсъжденията, не сте доживяли все още нов фиат от магазина да карата, какво остава за нещо по-сериоозно. Карайте си бракувания нов внос, а тези с парите, си карат кеф им тесли, кеф им поршета, кеф им некви други премиуми

    Коментиран от #56, #58

  • 56 Милен

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Антон":

    От магазина можеш да си купиш картофи на пример. Нова кола се купува от друго място. Естествено, че всеки кара това което може да си позволи. Освен българина комплексар.Но тук ставаше въпрос за сравнение между конкуренти на пазара. Очевидно е че теслата все още няма конкурент и не....тесла не се сравняват с порше, а точно обратното. Трудно е човек с предразсъдъци да го разбере и му остава само да кълве и да носи от сто кладенеца вода за да опровергае случилото се.
  • 57 И сам си отговори

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Антон":

    Както виждаш от porsche са направили и невъзможното за да направят бърз автомобил, като са инвестирали в хипер материали и ръчен труд на свръхвисоки цени, но въпреки това семейния и некачествен седан произведен на конвейер е по-бърз, заради технологията която използва.

    И въпросът ми продължава да остава без отговор. Защо от porsche са по назад в тези технологии дори от словенците?


    Ако Тесла може да го направи на конвейер без да влага супер материали, защо от porsche не направят по-бърз автомобил от Тесла? Защо техния електромобил е 300 коня по-малко, но въпреки това тежи 300 килограма повече и е по-бавен?

    Не ми обяснявай, че луксозните материали тежат 300 кг повече!

    Porsche определено е въздух под налягане и се плаща за въздуха. Има и специална дума за тези които купуват въздух под налягане, за да си помпят егото.

    Бъди жив и здрав. Купувай си бързи коли и ги карай бавно, както досега си правил. Евала, че поне ги караш, за разлика от други които се купуват бързи коли, само за да се хвалят че са ги купили, но за 10 години не са им навъртяли и 1000 км.
  • 58 А ти?

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Антон":

    Кога ще си купиш bugatti veyron? Или нещо не те кефи? Защо не си купи Ферари, а си купи nissan? Nissan са по спортни автомобили от ferrari, така ли?


    Доволен ли си от лукса в nissan GTR? Това ли беше най-престижният автомобил на пазара когато го купува? Най-качествения?
  • 59 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ти добре ли си?":

    Ти качвал ли си се някога в кола.Ако вчера съм ускорил 109 пъти из София ,точно както показват на клипа,колко ПТП ще направя според теб.

    Коментиран от #60

  • 60 А ти качвал ли си се?

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Гост":

    За твое успокоение, автомобила спира да ускорява в момента в който пуснеш педала на газта.

    В градски условия това се прави при 50 км в час, което при Тесла се случва за около секунда. Ако си първи на светофара, ускоряваш до 50 още в рамките на кръстовището. Никой няма физическата възможност да ти засече пътя, защото ако не ти е бил на пътя преди да тръгнеш, няма как да стигне преди тебе за да успее да ти го засече.


    Освен това има един друг педал, на който му казват спирачка, ако все пак някой реши да ти засече пътя.

    С твоя автомобил нито ще успееш да избегнеш сблъсък, ако някой тръгне да те блъска странично, нито ще успееш да спреш по-бързо от Тесла.

    Коментиран от #63

  • 61 Има ли смисъл?

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "хо ха":

    "да премерят теслата със Porsche 911 Turbo S Lightweight. да видим резултата."


    Хайде още един промит мозък. Ама вярно сте големи зомбита. Какво различно от клипа в статията мислиш , че ще се случи? Просто поршето ще изостане по-малко, но пак ще е на опашката, дори ако го пуснат с шест местния семеен 2,5 тона SUV на Тесла.

    Виж неговия резултат на четвърт миля и си помисли къде ще остане прехваленото ти най-бързо porsche?

    От 0 до 60 мили в час за 2,3 секунди и четвърт миля за 9,75 секунди за Тесла модел Х.
  • 62 Клипът

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "хо ха":

    Чакам реакцията ти

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 MIB Plameni

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Незмам ама на ринга Порше GT2 е с близо минута по-бързо Теслъта , дори 918 с наполовина мощност спрямо теслъта е по-бързо на пистата

    Коментиран от #65, #66

  • 65 Хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "MIB Plameni":

    Те тези твоите Поршета са и по-бързи от всички които са след тях, не само от Тесла Модел С Плейд! И какво? Модел С Плейд не е правен за писта! 5 местен семеен седан, мощен, но семеен седан! Когато излезе Роудстър, пак ще се сравняват. Но погледни от кои е по-бърз на Ринга, Плейд. Да не ги изброявам, че има и доста 911 Порше след него. И Ферари след него и така, доста суперспортни бързи пистови коли! И са зад Плейд!
  • 66 Сравнявай ябълки с ябълки

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "MIB Plameni":

    Как се представя електрическия автомобил на porsche на Нюрбургринг?

    Нали с това се хвалеха, че за разлика от Тесла, която загрява след няколко ускорения, от porsche са направили истински спортен електромобил за nurburgring? Единственото което успяха беше да направят по-бързо обиколка от Тесла модел S 2012 година с Порше тайкан 2020 година.

    След това май се отказаха и на писта да се мерят с тесла. Остана да си мерят равномерните фуги на вратите и качеството на кожата на седалките, за да имат някакви предимства и да оправдаят високата си цена.

    Клиентите им ги купуват именно защото са скъпи, за демонстрация на положение, а не защото са по-добрите автомобили.

    Коментиран от #67

  • 67 Plameni

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Сравнявай ябълки с ябълки":

    Порше си имат кола за ринга и тя е с 2 минути по-бърза от Плайд Дори китайците са по -бързи с минута.ID.3 с минута и половина по бързи

    Коментиран от #68

  • 68 Електричка?

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Plameni":

    А дано, ама надали.

    Сериен автомобил? А дано, ама надали.

    Коментиран от #69, #70

  • 69 MIB Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Електричка?":

    Над 2 минути.Цяла вечност.
  • 70 MIB Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Електричка?":

    Над две минути ,това разлика на обиколка ли е или закъснение на влак? Хахаха