Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 10:48 4 395 7

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня

  • ford-
  • ranger-
  • raptor-

Най-мощната версия на пикапа дебютира с много промени

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня - 1

Преди няколко месеца от Ford представиха новото поколение Ranger, а по-рано днес от компанията показаха и неговата най-върхова версия – Raptor. Чудовищният пикап се присъединява към F-150 Raptor и Bronco Raptor и е единственият от портфолиото, който ще се продава в Европа. Подобно на останалите модели, най-наточената версия на пикапа получава множество промени по визията, задвижването и окачването.

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня

Заприличвайки все повече на по-големия си брат F-150, новият Ranger Raptor се отличава с решетка върху която гордо е изписано Ford, както и нови светлини и по-широки калници. Предната броня също е нова и подобрява ъгъла на изкачване, както и допринася за по-добра защита на компонентите в долната част на пикапа. Предният капак пък се е сдобил с отвори за охлаждане в горната си част.

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня

Гумите са подходящи за всякакви терени и са с размер от 32 инча като допринасят и за подобрения клиренс. Окачването е дело на FOX с 2.5-инчови амортисьори, а шасито е подобрено в сравнение със стандартния модел, за да издържи на по-тежки натоварвания. Ходът на окачването също е подобрен и сега той достига до 290мм в предната част и 250мм в задната.

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня

В интериора можем да открием спортни седалки с по-солидна странична опора, елементи облечени в кожа, както и контрастиращ червен шев. В стандартното оборудване влизат още матрични светлини, 12.4-инчов дигитален километраж, 12-инчов тъчскрийн екран в централната част и озвучителна система B&О с 10 говорителя.

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня

По отношение на задвижването, европейската версия на пикапа ще разчита на 2.0-литров дизел познат ни от предходния модел на Raptor, както и 3.0-литров бензинов V6 с 288 конски сили и 491 нютон метра въртящ момент. Трансмисията е единствено автоматична с 10 предавки, а електронно заключване на двата диференциала, както и възможност за превключване единствено към задно предаване са само две от опциите при седемте режима на шофиране.

Чудовищният Ranger Raptor пристигна в Европа с 290 коня

Същият двигател, но с 397 конски сили и 583 нютон метра ще се предлага и в Австралия, но за съжаление той няма да достигне до Европа поради сериозните изисквания за вредни емисии. Въпреки това, европейският модел получава активна генерация с избор между два режима на шофиране за по-спортна нотка или по-тих звук.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КаруЦиЛа

    19 9 Отговор
    150 години еволюция, каруците ги облякоха с метал и пластмаса ... и пак въртят 4 колела и мерят нещата в конски сили ) Много хора разпродадоха бащините си домове за да търкалят поредната каручка.... трагедията на един народ
  • 2 Пеуник

    21 5 Отговор
    Значи Форд трилитров с 300 коня може, а Сузуки Джимни 1.5 102 коня не може да се продава в Европа! Какви са тези странни еко изисквания?!

    Коментиран от #4

  • 3 един от многото

    12 0 Отговор
    Оставаше да напишете и колко гори!
  • 4 Капитализъм

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пеуник":

    ... в действие!!! Има една лъженаука- маркетинг!!! Тя "обяснява", какво може и какво не може!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Жумерков

    12 6 Отговор
    Луксозна газка за тясна Европа. Заема 2 парко места и стърчи 2 метра от останалите.
  • 6 Смях в залата

    5 8 Отговор
    Най-мощния пикап в гамата, с мощност от която започват електромобилите. Сега отидете ли се защо електрическите пикапи с по над 5-600 коня са натрупали поръчки за 4-5 години напред, включително тези на ford?

    И това въпреки мненията на скептиците, че електромобилите не стават за тежкотоварен превоз. Всъщност точно там им е силата и най-бързо ще заменят точно тежките машини.
  • 7 Мхм

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Капитализъм":

    Питай немците как може да се намалявят коли като Клио и да няма промяна за коли като Бентли.Че иначе ще им фалира измислената немска държава че премиум малолитражка кой ще купи