Last news in Fakti

20 Май, 2013 10:53 18 467 11

Китайски Transporter от BMW

  • brilliance-
  • jinbei-
  • bmw-
  • микробус

За баварските конструктори има малко табута, но микробусите определено са сред тях. Това обаче явно не притеснява Brilliance, китайския партньор на BMW. Неговото подразделение за товарни автомобили Jinbei Automotive представи бусчето Haixing ("Морска звезда") X30 без никакви притеснения за имиджа на немската марка.

X30 е дълъг 4 200 мм и има междуосие от 2.7 метра. Оборудва се с 1.3-литров бензинов двигател с мощност 87 к.с. и струва 40 000 юана (около 5 хил. евро).

Jinbei предлага и други товаро-пътнически "BMW-та". Сред тях са микробусът X7 с еднолитрово моторче с 61 к.с. (29 800 юана, 3 700 евро) и луксозната му версия X9 (34 800 юана, 4 400 евро), както и пикапа T20 (31 800 юана, 4 000 евро).

Brilliance сглобява автомобилите на BMW за китайския пазар. Баварците обаче отдавна негодуват срещу своеволията на партньора си. Китайците не се свенят да пускат в продажба очевадни клонинги на немската продукция или да използват дизайна й за собствени нужди.

Сред безсрамните копия, които Brilliance произвежда напоследък, е кросоувърът V5. Той практически не се различава от BMW X1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснака Руския

    1 1 Отговор
    не искахте статии за руски коли - ето ви за китайски!
  • 2 Христо Христов

    1 0 Отговор
    След сътворението на света от Господ, всичко останало е произведено....в Китай, за съжаление!
  • 3 windsor cammer

    1 3 Отговор
    Хайде каде се изгубиха всички ербапи които вече цяла седмица оплюваха руските коли. Е даааааа вярно нали сега говорим за BMW,какво стана сигурно пръсчетата ви се счъпиха и неможете да пишете нали.Защо първо не погледнете Великата Майка България какво е направила. Успех
  • 4 Teodor Todorov

    1 2 Отговор
    хахах ами то си прилича на бмв.. нищо чудно и от бмв да започнат да произвеждат нещо от тоя сорт ...
  • 5 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    АБЕ ХОРА КЪДЕ ТЪРСИТЕ МАРКА КАТО БМВ ТО ТОВА ДАВИ ПРИЛИЧА ПО НЕЩО НА БАВАРСКА МАШИНА
  • 6 EMSKI

    1 0 Отговор
    Не знам дали това е BMW,поне на мен не ми прилича! Но аз си купих GREAT WOLL-STEED-пак китайско! Мотора е 2.4 бензин и е на MITSUBISHI....изминати 7000 км....разход-15л ,смесено....пластмасите миришат меко казано неприятно....вози като циганска каруца на гумени колела.....ламарината е дебела колкото страницата на луксозно модно списание......и най-важното..при четири пръста кал, не излиза!!! Ако имате камъни в бъбреците,хрема и имате трактор да ви вади от калта...това е пикапа!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Heinrich

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "EMSKI":

    Човек,ти ме уби от смях
  • 8 Борис Георгиев

    0 0 Отговор
    Срам и позор за БМВ.Толкова грозни модели.......направо ми се повръща.За съжаление желанието за печалба е непреодолимо.Няма го вече себеуважението на марката.Дано тези грозотии никога да не стъпят в Европа.
  • 9 Борис Георгиев

    0 0 Отговор
    Ако от БМВ искаха да се спре това коштунство те просто щяха да почнат съдебни дела срещу китайските си ПАРТНЬОРИ!! Те обаче искат да им е ефтино и продължават да произвеждат истинските БМВ в същата фабрика. Били протестирали многократно - дрън дрън .Само от кумова срама......да не кажат че нищо не са направили по въпроса.Само ние всички знаем колко са алчни в БМВ и заради печалбите са готови и емблемата си да сложат отпред на китайските си микробусчета.
  • 10 Борис Георгиев

    0 0 Отговор
    В Китай наскоро хванаха една от фабриките на БМВ че били слагали асфалт в купето за по добра изолация????!!!!!
    Това могат само китайци да го измислят.Никога няма да си купя такава марка.
  • 11 Zari Ivanov

    0 0 Отговор
    Искам си 90-те години. Светът отива на м..ната си.