Last news in Fakti

31 Май, 2013 10:30 14 528 5

Audi пуска семеен компактен миниван на базата на A3

  • audi-
  • a3-
  • mqb

В интернет пространството се завъртя интересна информация около марката Audi. Немците подготвят компактен миниван. Автомобилът ще е базиран на модела Audi A3. Британското сп. Auto Express публикува рендер на новия немски ван.

Сегментът на компактните многофункционални возила добива все по-голяма популярност в Европа и естествено автомобилните производители започват да му обръщат все повече внимание. Ако се появи в серия, миниванът от Инголщат ще се конкурира с новата B-Klasse на Mercedes-Benz, както и със серийната версия на прототипа BMW Concept Active Tourer (1 GT).

Моделът ще бъде построен на новата модулна платформа на VAG, която носи обозначението MQB. По габарити ванът ще бъде по-дълъг с 200 мм от хечбек версията на A3. Впоследствие от компанията планират и по-голям ван, който ще се базира на модела A4 и ще разполага със седем места.

Според директора по техническите въпроси на Audi Волфганг Дюрфаймер в моделната гама на марката има много места за т.нар. семейни еднообемни автомобили, но те трябва да останат стилни и спортно ориентирани, каквато всъщност е цялата продукция на марката. Очакваната поява на този миниван е насрочена за следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    3 1 Отговор
    Трябва да развият малко A3 моделите, все пак това е най-здравото ауди и хората го знаят.
  • 2 йордан иванов

    1 4 Отговор
    Може да има красиво Ауди, но здраво ауди няма!

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "йордан иванов":

    napalno si prav
  • 4 Shmeker

    4 1 Отговор
    Е има - B4, C4 и предходните, към тях и А3
  • 5 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    1 4 Отговор
    Кой си качи семейството в тоя трошляк !