5 Юни, 2013 10:20 12 654 21

Audi пуска съперник на BMW 3er GT

  • audi-
  • a4-
  • vario-
  • bmw-
  • 3er-
  • gt

Гамата на следващото поколение Audi A4 ще бъде попълнена от модификация, която ще конкурира BMW 3er Gran Turismo, твърди немското сп. Automobil Produktion. Автомобилът, чието моделно име вероятно ще включва допълнението Vario, се очаква скоро след дебюта на новата A-четворка догодина.

Хечбекът с повишена вместимост ще използва платформата на удължената версия на A4, предназначена за китайския пазар. Арсеналът от двигатели ще включва не само традиционните бензинови и дизелови агрегати, а и хибридна силова установка с 2.0-литров TFSI, подпомаган от два електромотора със сумарна мощност 136 к.с., и осемстепенна автоматична трансмисия.

Според Automobil Produktion следващото поколение на Audi A4 ще олекне с поне 100 кг в сравнение със сегашния модел и ще има по-дълго междуосие. В Инголщад обмислят също икономична модификация с 1.4-литров бензинов двигател със система за деактивиране на половината цилиндри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 29 Отговор

    нема що то като старото

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Еминем Фен

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Много си заблуден ... не ми се спори с детската градина , карай си проблемното БМВ и си трай... Давай сега минуси
  • 3 galaxy

    5 1 Отговор
    Ауди е хубава кола, но БМВ е номер 1 в света!
  • 4 mercedes

    1 1 Отговор
    mnogi se barkash nomer 3 bmw ne e nomer 1. Neka parvo BMW nastigne mercedes i togava govori

    Коментиран от #6

  • 5 Heinrich

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    колко много разбираш от коли.... малиии.....
  • 6 galaxy

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "mercedes":

    Ако БМВ трябва да настигне Мерцедес, то това значи, че трябва да върне назад в развитието си. А това няма да стане! А на състезания обикновено БМВ след като изпреварил Мерцедес и е номер 1, обикновено го настига на следващата обиколка и пак го изпреварва и това се повтаря многократно с всички конкуренти на БМВ.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Vesi Dimitrova

    0 1 Отговор
    galaxy разбирачо голям ,не ме карай да се смея ,а погледни малко статистически данни ,поне търсенето в google е безплатно и елементарно сякаш ....за периода 2012-2013 BMW регистрира най-високи продажби на пазара...много мразя хора който говорят неподготвени и хейтват.

    Коментиран от #19

  • 8 Vesi Dimitrova

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "galaxy":

    galaxy разбирачо голям ,не ме карай да се смея ,а погледни малко статистически данни ,поне търсенето в google е безплатно и елементарно сякаш ....за периода 2012-2013 BMW регистрира най-високи продажби на пазара...много мразя хора който говорят неподготвени и хейтват.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 galaxy

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Vesi Dimitrova":

    Две гарги летели. Едната наляво, а другата била сива. Изводът е защо да си купуваш цветен телевизор, когато не пушиш. Може би твоя коментар е за някой друг, но ако има нещо смешно, Кажи да се посмеят и другите.
  • 10 Антонио Милев

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Vesi Dimitrova":

    За периода 20012-2013 BMW имат прираст с 9%, докато марки като VW и Fiat имат ръст с 33%, а Nissan и Chevrolet са с по 25%. Ауди е с 20%, а Мерцедес с 3%. Най-голям ръст имат Cadillac(50%) и Mahindra(42%). Най-голям спад има Skoda - -49%. Виж пак по-добре в Google, че явно и представа си нямаш от компютри и интернет. "Разбирач"!
  • 11 Христо Шуманов

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "galaxy":

    Ех, значи не се научихте.... кога ще разберете, че Бмв не са спортни коли? Защо ми се струва, че тука е малко като в детската градина който е по-бърз с някакви 100тни от секундата, той е по-добър във всичко така ли? Там е разликата, че БМВ си го взимат някакви хлапаци и си мислят, че карат нещо уникално и то им ги взимат родителите. Докато Мерцедес се взима от хора с положение, които са улегнали и са постигнали успехи в живота... върви и му обеснявай на тоя с мерцедеса дето се вози на задната седалка, че някакъв с бмв набира до 100 за 4.2 а не за 4.4 като мерцедеса му... просто ще си го премести от десния в левия крачол.
    Това пък за продажбите не мога да го разбера, в България всичко е обратно... първо добри продажби не значи, непременно, че е най-доброто на пазара.. добра реклама/опаковка.
    Вие искате да си купите някакво БМВ и всеки втори да ви светка, щото има същото като вашето БМВ?Концерните може да се борят, защото това им е печалбата, но вие какъв кяр имате - даже е във ваш минус.

    Коментиран от #12

  • 12 galaxy

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Христо Шуманов":

    БМВ произвежда всякакви автомобили, ,джипове, семейни, спортни, спортни-съзтезателни/ако си чувал нещо за шампионатите на ДТМ/. БМВ олицетворява силата, бързината, ума, превъзходството, желанието винаги да си над другите, най-съвременните и революционни технологии. Тези автомобили са харесвани от всички хора, които се стремят към върха в живота си, както от амбициозни млади хора, така и от улегнали бизнесмени , които са ценители на най-доброто. В мерседес човек се състарява с поне 15години. Качеството му е на по-ниско ниво. Мерцедеса се купува от пенсионери, които помнят марката от тяхното време, хора които имат пари но не са напредничеви в мислите си и възможностите си. От хора които обичат стандартното и не харесват промените и революционните идеи.

    Коментиран от #14

  • 13 Maksity Ivanov

    0 1 Отговор
    abe nqma bmw nqma mercedes nqma audi koi po dobar koi vadel po kachestveni avtomobili vsicki sa parvenci voltsvagen audi bmw mercedes vsqka edna marka e po dobra ot drugite v opredelena swera do kolkoto bmw nqmat tromava kola ako ima takava nqkoi da kaje dokato pri audi ima mnogo koito sa napraveni da budat ikonomichni ama ne i burci pri mercedes sushto pri voltsvagen sushto ima dosta bavni no te sa savsem drug klas avtomobili do kolkoto kachestvoto bmw ne sa na purvo mqsto v nqkoi neshta audi i mercedes sa po napred
  • 14 Anonymous.

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "galaxy":

    Да, а те Ауди и Мерцедес нямат нито джипове, нито семейни коли, нито спортни или спортни-състезателни (не разбрах разликата с първите)... Те спят и не правят нищо... Повдигаш темата за DTM, дай да кажем нещо тогава и за 24-те часа на Льо Ман,а? Масово се купуват бмв-та 3-та и 5-та серия от хора нямащи 30г. или от такива които ги имат, но взимат колата за синчето или щерката. Младите и амбициозни хора са амбициозни към това колко по-бързо ще се размажат някъде докато изпробват "невероятната" си 3-ка... Хората които карат Мерцедес са хора които се занимават с бизнес и то сериозен, хора които имат семейства за които се грижат и комфорта за тях е по-важен от това 0-100... А хората които карат Ауди са хора които търсят практичното. Кола която в повечето случай гори по-малко и от бмв и Мерцедес. Случай когато е по-полезна спрямо другите 2 марки. Ти сега ще ми кажеш че бмв 5-та серия комби е по-добро от Ауди 6-та серия комби, да не говорим за наточените версии - M и RS... Осъзнайте се малко бе бмв-исти, в живота има нещо повече от това да въртиш задницата...
  • 15 Anila Celak

    0 1 Отговор

    galaxy- коментарите ти са добре измислени но изглеждат прекалено пропагандистки-нещо като тезите на марксизма,та ако намалиш пропагандния аспект с няколко идеи- ще изглеждат по реалистични,слабостта в този тип послания е че можеш да напишеш друго- като промениш позициите на двете маркии и то ще има същия ефект и ако не си ги преписал от някъде-евала на теб -добър си

    Коментиран от #16

  • 16 galaxy

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Anila Celak":

    Интересен събеседник си и ще ти кажа, че съм далече от пропагандата, тъй като никога не съм бил от никоя партия, поради факта, че харесвам делата ,а не празните приказки. Всеки си има характер и собствен вкус. Безмислено е да убеждаваш любител на Трабант, че има по-добра кола от Трабанта. БМВ е най-богатата фирма в света и това са го постигнали с прекрасни коли и отличен маркетинг. Това са фактите! Ауди и Мерцедес са също хубави автомобили и си имат своите почитатели. Но лично аз предпочитам БМВ и Порше. Покарай известно време тези две марки и ще разбереш какво имам предвид.
  • 17 galaxy

    0 1 Отговор
    Карам нови коли и удоволствието от тях е голямо. Нямам впредвид стари коли. Ако трябва да избирам между стара кола от скъпа марка и нова кола от масова, бих предпочел новата. Но в моя случай имам възможността да карам нови двете скъпи марки и са джипове, тъй като са луксозни ,бързи, проходими , по-безопасни са.
  • 18 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    хора вие не разбрахте ли че ауди си е на 3 то място първо мерца после бавареца и накрая аудито аййййй
  • 19 Иво Йотов

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Vesi Dimitrova":

    Веси,ти кога си сядала в автомобил,че спориш ? Я ходи си разглеждай сайтове за дрехи и гримове.

    Коментиран от #20

  • 20 Vesi Dimitrova

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иво Йотов":

    Всяка година съм на тестово каране на БМВ и малко или много общувам с диларите от автосалоните "разбирачи" всички ми карате Голф 3-ки и бараки от 90-те ама много ви лае устата ,а за онзи galaxy мога да кажа че имах предвид процента продажби спрямо Мерцедес ....то това българина от всичко разбира и от всичко може,особено на думи !
  • 21 Rqs Auto-Team

    0 1 Отговор
    Имал съм възможността да управлявам безброй автомобили,понеже дейноста ми е свързана с тях.Изминавам средно около 100000-120000 км. на година,така че имам наблюдения над въпросните фактори-издръжливост и качество.Лично моето мнение е че в момента има само 2 качествени марки автомобили - АУДИ и ТОЙОТА и със голямо удоволствие инвестирам във тях.Всичко останало е въпрос на дизайн и борба за нови технологии !!!