Last news in Fakti

2 Август, 2022 14:13 4 873 11

Полицията в Германия конфискува десетки тунинговани коли по време на сбирка

  • тунинг-
  • германия-
  • полиция-
  • сбирка

Всички автомобили са били модифицирани незаконно

Автомобилно събитие в Берлин не завърши по най-добрия начин след като полицията конфискува десетки модифицирани автомобили. Кадри от действията на властите бяха разпространени във Facebook страницата Cars of Worthersee.

Макар да няма описание на това какво точно се е случило, снимките показват, че обект на полицията са модифицирани автомобили от различни марки. Някои от снимките показват как полицаите гледат джантите и гумите, височината на колите и други.

Вероятната причина за задържането и откарването на колите са нелегални модификации по тях. Всяка измяна или замяна на части по автомобила трябва да бъде одобрена и записана от органите в Германия. В коментарите се среща недоволство от автомобилните фенове, които се питат дали те са най-големите престъпници в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гъзар тънкач с А8 на гаС

    32 11 Отговор
    Така трабва. Не като тук всеки да ми се прави на инженер и да слага по кочината каквото му хрумне.
  • 2 Голямата плешива глава

    10 11 Отговор
    Ще ги продават на руските олигарси и с 100 милиарда долара ще купят газ от газпромм
  • 3 Сър

    29 9 Отговор
    Абсолютно за.. Само тук всеки слага квото му падне по колата, реже пружини, на астра 91-ва слага 17-ки джанти, пък спирачките като за 13 цола. Вътре китайски спортни волани дето при ПТП стават на макарон а пък най ги обичам тия с китайското окачване койловър (по-скоро китайското е КОЛовър щото твърдо на камък) и като минават бабубнка карат с 5, щото вътре ще им изпадат зъбите и за десерт китайски ксенон на рефлектор.. Е тогава вече оставам без думи..
  • 4 Иванчо Сериозния

    20 11 Отговор
    Само тука в коментарите може да се сравнява Porsche GT3 RS с астра 91-ва със 17ки джанти.
    Не знаех, че за по-големи джанти се изискват по-големи спирачки?!?

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Гост

    21 6 Отговор

    До коментар #4 от "Иванчо Сериозния":

    Всъщност, много неща не знаеш, но това е друга тема. По настоящата - така се прави в "белите" държави! Има ред, правила и контрол!

    Коментиран от #6

  • 6 Иванчо Сериозния

    33 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Така е, много неща не знам. Ама най-вече знам, че едни джанти за 300 лв на астрата 91ва не са най-големият проблем по пътищата. При положение, че всеки трети е пиян, надрусан или без книжка зад волана.
    Имаме много хляб да изядем докато стигнем германците и да следим кой е сменил джанти и кой е слагал тунинг окачване. Може да почнем с това циганетата на по 12 да не карат коли по селата, а дилърите в София да не си правят писти по булевардите.
  • 7 Сър

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Иванчо Сериозния":

    Ще ти кажа много неща, които явно не знаеш. Слагах по-мощен двигател миналата година на едно VW Polo, искаха ми спирачките от донора, разпънки отпред и отзад, следователно TUV на разпънките, окачване с TUV, новия двигател да мине емисии + комисия по монтажа да види дали не съм заварил някоя планка вкъщи примерно. За десерт като го попитах мога ли да сложа други гуми и джанти, казаха - да и ми изкараха списъка с изискванията + промени по спирачна система.

    Коментиран от #9

  • 8 Един

    11 4 Отговор
    Действително в Германия за всяко изменение по автомобила - доработки по мотора, окачването, спирачките, че даже за по-големи джанти, се минава на TUV, и така е редно да бъде! И там това е развито и всеки би трябвало да може да мине сравнително лесно, ако всичко му е както трябва! А не като у нас с Технотест - връзки и набутване на пари! Иначе Е30-ката на първата снимка е направена супер маниашка!
  • 9 Любител

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Сър":

    Питат те за джанти, ти почна да се обясняваш за смяна на двигатели. Да не мислиш, че тук е законно да сложиш по-голям двигател и да оставиш малките спирачки? Можеш ли да се аргументираш защо по-големите джанти искат по-големи спирачки, както каза в първия си коментар? Иначе това е пълна пародия и излагация. Хората, които агитират и тук да е така, са скъсали всякакава връзка с реалността. Точно ентусиастите с модифицираните коли карат много по-поддържани коли от масата водачи. Ще се радвам да ми покажете доказателства за това колко се увеличават катастрофите заради по-големи джанти, неоригинални волани и окачвания и всякакви други дребни и не чак толкова дребни модификации, които, като ви чете човек, излиза че са водеща причина за смъртността в България.
  • 10 Завистлив Мек Ганчо

    10 8 Отговор
    Браво на родната полиция в Германия.И тук така трябва! Полицейщина му е майката! Да забраняват всичко на тия хора, от какъв зор ще променят вещите си. Може само пола да си сменят, друго не! Аз продадох на дядо ми нивите и си купих чисто нова френска кола. Убийците, които си променят колите са за затвор. Писно ми е от тах. Не е справедливо като минат с трошките си по 1000лв, жена ми и децата ми да им се радват, а мен да ме подиграват за дачията. Пречат ми с хобито си, опасни са и застрашават мижавия ми живот.

    Коментиран от #11

  • 11 ама друг път

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Завистлив Мек Ганчо":

    Добра ирония.......