5 Август, 2022 09:44 3 002 5

Rimac достави първата Nevera на специален клиент, вижте кой е той (ВИДЕО)

  • rimac-
  • nevera-
  • formula 1-
  • нико розберг

Колата носи означението 001

Rimac достави първата Nevera на специален клиент, вижте кой е той (ВИДЕО) - 1

Няколко дни след като Нико Розберг обяви, че слага край на кариерата си във Formula 1, световният шампион от 2016 година стана първият горд собственик на хърватския хиперкар Rimac Nevera. Розберг се превърна в първия човек, който получава ключовете за колата, след като преди няколко седмици Мате Римац обяви, че първата серийна кола вече е готова.

Rimac достави първата Nevera на специален клиент, вижте кой е той (ВИДЕО)

Nevera-та с номер 001 е в черен цвят с лакирани карбонови елементи, сиви полирани джанти и черни спирачни апарати. Доставката бе осъществена в завода на Rimac, а ключовете бяха връчени лично от Мате Римац. Розберг е заложил на черно и в интериора, където почти всичко е покрито с черна алкантара, Там можем да открием още и поредния номер на колата, заедно с подписа на световния шампион.

Rimac достави първата Nevera на специален клиент, вижте кой е той (ВИДЕО)

Розберг е един от първите клиенти на марката, а интересът му се заражда след като вижда концепта C_Two на живо преди няколко години. Той обяснява, че Nevera има всичко, което един автомобил може да има според него. Мощността на хиперкара е 1914 конски сили, а максималният въртящ момент е 2360 нютон метра. Това позволява ускорение от 0 до 100км/ч за под 2 секунди и покриване на дистанцията от 402 метра за 8.582 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    17 2 Отговор
    Браво поне са я продали на някой, който може да кара, а не на някой чаршаф камилар, който да я размаже на някоя пясъчна магистрала!
  • 2 Александър

    18 6 Отговор
    Ето това правят хърватите, а ние правим ТИКВИ! Не можем нищо вече да сътворим!!!

    Коментиран от #5

  • 3 Фен

    11 0 Отговор
    Със здраве да я кара и стотици хил. километри да й навърти!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Усташка мъка

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Александър":

    Хърватите са 4млн сърбите към 9млн въпрос на време е братята сърбе да ги накачат по клоните