Last news in Fakti

18 Август, 2022 09:42 2 205 0

Моторист се блъсна в Rimac Nevera (ВИДЕО)

  • rimac-
  • nevera-
  • катастрофа

Няма сериозно пострадали хора при инцидента

Моторист се блъсна в Rimac Nevera (ВИДЕО) - 1

В началото на този месец Rimac достави първата Nevera на свой клиент в Европа, а тази седмица виждаме и първия публично достъпен инцидент с хиперкарa. Катастрофата между мотора и колата се е случила в Калифорния, а според информацията това е производствен прототип, който от компанията използват за различни тестове и рекламни кампании.

Не е ясно кога точно се е случил инцидентът, но за радост на всички, щетите са само материални. Не се разкриват и причините за катастрофата, но двете основни версии са, че мотористът не е успял да спре навреме заради висока скорост и неправилно включване в лявата лента на хърватския хиперкар.

Публикация, споделена от Supercar Fails (@supercar.fails)

От Nevera ще бъдат направени точно 150 екземпляра, всеки от които разполага с 1914 конски сили и максимален въртящ момент от 2360 нютон метра. Те се предават към четирите колела и позволяват ускорение от 0 до 100к,/ч в рамките на под 2 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА