Last news in Fakti

22 Август, 2022 17:23 2 290 11

Shelby напомпа GT500 до 1300 конски сили

  • shelby-
  • gt500-
  • code red-
  • mustang-
  • ford

Code Red ще бъде направен в 30 броя

Shelby напомпа GT500 до 1300 конски сили - 1

Shelby направи още по-брутална версия на Mustang GT500 с името Code Red, която ще бъде произведена в ограничен тираж от общо 30 броя. От Shelby ще преработят по 10 GT500 от 2020, 2021 и 2022 година. Това ще струва на собствениците около 200 хиляди евро, като в тази цена не влиза стойността на колата.

Shelby напомпа GT500 до 1300 конски сили

Code Red е вдъхновен от експериментален прототип от 2008 година с 5.4-литров осмак. Сега от Shelby използват 5.2-литровия двигател, който се вгражда в GТ500, а на мястото на суперчарджъра са монтирани две турбини, които увеличават мощността до 1300 конски сили и 1356 нютон метра. Те се предават единствено към задните гуми.

Shelby напомпа GT500 до 1300 конски сили

Визуално колата се отличава с по-агресивен дифузьор и карбонови части като предния капак, задния дифузьор, огромно крило, както и нови джанти. Окачването също е преработено, заедно с интериора, който е лишен от задни седалки на мястото на които е поставена обезопасителна клетка.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А лада

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Възраждане":

    Си Напомпа......... Гумите
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 4 Отговор
    Децата на работниците колекционират Мачбокс,
    а децата на ония с милионите-
    истински автомобили ‼️
    Кой би карал лудия Мерцедес , чийто двигател има ресурс ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ КМ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Ганьо

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не мисли на глас
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор
    Що , ти не можеш да мислиш ли ❓
    " Компанията Mercedes-Benz разкри някои технически детайли за хибридния агрегат, с който ще бъде оборудван бъдещия модел на марката, разработен съвместно със спортното подразделение AMG. Автомобилът до момента е известен като Project One, а основна роля в задвижването му ще играе 1,6-литров бензинов V6 двигател, който сега се използва на болида от Формула 1 - 1 F1 W07 Hybrid, съобщава Motoring.
    🤔🤔🤔🤔
    Хиперколата на Mercedes-AMG ще има ресурс от 50 000 км.
    🤔🤔🤔🤔
    Ресурсът на този мотор ще бъде едва 50 000 км, след което собственикът на хиперколата ще трябва да го замени или да предприеме процедура по неговия основен ремонт. Всичко това ще става са сметка на притежателя на автомобила. Съвместно с бензиновия двигател ще работят и два електромотора, като мощността на целия агрегат ще е около 1000 к.с.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Минувач

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не знам, къде намеси тук Проджект 1 на Мерцедес, но що се отнася до него, имаш грешен подход в мисленето. Първо това е пистова кола, колекционерска, която ще се кара на писта и само там преди да я върнат в гаража. Мислиш ли, че собственикът ще навърти 50 хил км на писта - едва ли! Второ - това е единствената кола на пазара, която има двигател от Ф1 и който развърта до 2 пъти повече обороти от останалите. Това я прави ексклузивна и търсена. Тези коли са вече разпродадени и надали ще има и една бройка от тях, която ще измине повече от 5-10 хил км за целия си живот.

    Коментиран от #10

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Минувач":

    Сам го написа.
    Това са коли за които някой плаща милиони , само за да ги притежава и показва , като колекцията Мачбокс на децата , не да ги ползва ‼️

    Коментиран от #11

  • 11 Селянина

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не очаквам "закърпен галош" като теб за разбере смисъла на "хипер кар" и съответните автомобили попадащи в тази категория.