Last news in Fakti

9 Септември, 2022 18:32 1 507 5

Volkswagen ID.XTREME е рали автомобил на базата на ID.4

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.4-
  • id.extreme

Концептът разполага с множество модификации

Volkswagen ID.XTREME е рали автомобил на базата на ID.4 - 1

Volkswagen разкри интересен концепт на базата на най-спортната версия на ID.4 – GTX. Електрическият модел е подготвен за рали и се отличава с множество доработки, измежду които такива на купето, окачването и задвижването. Концептът бе показан в Швейцария по време на годишна среща на собственици на електромобили.

Volkswagen ID.XTREME е рали автомобил на базата на ID.4

Volkswagen ID.XTREME разполага със задвижване на четирите колела, което се осигурява от два електромотора, по един на двете оси, както и системна мощност от 382 конски сили. Това е с 87 конски сили повече от тази при стандартния ID.4 GTX. Батерията остава със стандартните 82кВч, но от Volkswagen не споменават нищо за това как добавките влияят на разхода.

Volkswagen ID.XTREME е рали автомобил на базата на ID.4

Концептът се отличава още с отрязана предна броня в долната част на която е монтиран алуминиев предпазен панел, както и тръбен булбар в предната част. Калниците са с 50мм по-широки от тези на стандартния модел, за да покрият 18-цоловите джанти с гуми за офроуд. Добавено е и ново окачване за по-голям клиренс, както и допълнителни LED светлини.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще пляска бензинките

    3 2 Отговор
    в aycпycuтe. Гаранция.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СЗО

    0 0 Отговор
    Просвета на старата ми астра комби беше по голям.