5 Ноември, 2022 13:11 5 443 19

Усетете какво е да си зад волана на най-мощния Mercedes (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • mercedes amg-
  • amg one-
  • хиперкола

Кадри от първо лице пресъздават усещането

Усетете какво е да си зад волана на най-мощния Mercedes (ВИДЕО) - 1

Mercedes-AMG One е най-бързия сериен автомобил създаван от марката. Той ще бъде произведен в лимитирана серия от едва 275 броя и в комбинация с цената си от няколко милиона лева, едва ли много хора ще имат възможността да седнат зад волана му. За радост, видео в YouTube донякъде пресъздава усещането, като ни представя кадри от първо лице зад волана на хиперколата.

Видеото е заснето на писта в Барселона и е с дължина от едва 2 минути и 41 секунди, така че ви препоръчваме да го изгледате. Припомняме, че хиперколата на Mercedes се задвижва от 1.6-литров бензинов V6, взет директно от Formula 1. Той се развърта до 11 хиляди оборота в минута и генерира 586 конски сили.

Заедно с него работят и четири електромотора, които осигуряват задвижване на четирите колела и допълват максималната мощност до 1049 конски сили. Електрическият пробег на колата е 18 километра, макар това вероятно да не е най-важната характеристика на тази кола. Ускорението до 100км/ч отнема 2.9 секунди, а това до 200км/ч 7 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поправка

    13 1 Отговор
    Най-мощният Мерцедес е на Хамилтон.
  • 2 1111

    26 2 Отговор
    Така като гледам можеш да напълниш гащи, но усещането ще е подобно на това да се возиш в жигула с 140/150км/ч. Имаш чувство, че излиташ всеки един момент :D
  • 3 Име

    16 14 Отговор
    Първата кола с двигател директно от Ф1 е Феррари ф50 немците са 30 години след и в страни от италианците

    Коментиран от #19

  • 4 Пешко от София

    14 0 Отговор
    Ще кажа на тати да ми вземе един.
  • 5 Кликбейт заглавие

    9 1 Отговор
    Тъкмо си помислих, че предлагате тест драйв. То така ако се усещаше с гледане на клип в youtube...

    Какво очаквате да усетя?

    Коментиран от #17

  • 6 Швабен зи каскен

    15 10 Отговор
    Германците казват: Мерцедес и останалите.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Сригма

    4 8 Отговор
    Страшен бръмчалник, на това ако се качиш без шлемофон си е цяло изпитание, не струва.
  • 8 Какво друго казват германците?

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Швабен зи каскен":

    Още не си ми отговорил в другата тема, какво казват германските медии февруари месец 2020 за окончателното разрешително и екологичното разрешително, което чакаха още тогава, но Тесла ги получи и двете на 4 март тази година 2022 - повече от две години по-късно и 4 месеца след започване на производството на автомобили.

    Коментиран от #11

  • 9 Плайд - семейният болид

    2 21 Отговор
    Пълен боклук като всеки Мерцедес - надценен. Бръмчи, чупи се и има експлоатационният му период е колкото срока на годност на свински врат от Лидл! Динамиката му е колкото на Tesla Model S Plaid.........ама с Plaid имаш още 2 врати, огромен багажник и същото ускорение и си ходиш на море с нея, а това ще е цяло чудо ако успее да мине и 5 км на пълна мощност без да се разпадне. Дори самите инженери на Мерцедес си признаха, че са били пияни при проектирането му!

    Коментиран от #10

  • 10 Факт

    2 13 Отговор

    До коментар #9 от "Плайд - семейният болид":

    Дори един Ниссан ГТР на 10 години прави до 100 за 2.6 секунди а това горе ми наду главата 1.6литров миксер ужас.Тия немци верно са много слаби инженери.
  • 11 Швабен зи каскен

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Какво друго казват германците?":

    В сайта на община Бранденбург има пълна информация.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Смех

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Швабен зи каскен":

    А на общината във Вюртемберг какво има
  • 13 Така е!

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Швабен зи каскен":

    И какво пише в сайта на общината? Немците се радват като малки деца, че са успели да издадат строителното разрешително само за четири месеца по-дълго време, отколкото тесла успя да построи цялата фабрика и да започне производството в нея.

    цитирам от сайта на общината :

    Имаше само 843 дни между обявяването на споразумението от шефа на Tesla Илон Мъск на 12 ноември 2019 г. и днешното известие за одобрение - и две фабрики, които вече са до голяма степен завършени.


    Това до голяма степен не ти ли напомня проекта mercedes project one, който беше обявен 2017 година и както виждаш чак тази година изкараха готовият автомобил от статията. Както сами си признаха немците, сигурно са били пияни, когато са одобрили този проект. Една от причините за забавянето беше да намалят шума при шофиране за да получи одобрение. Като гледаш клипа дали са се справили?

    И за да ти е по-лесно да отговориш ще задам стандартния въпрос - можеш ли спокойно да обиколиш в квартала през нощта, за да намериш в коя градинка да паркираш преди да се качиш в панелката на осмия етаж без да събудиш в квартала?
  • 14 поправка

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Швабен зи каскен":

    не германците а целия грамотно-технически свят и неграмотно богатите по света казват същото !!! само комплексарите говорят различно !!!

    Коментиран от #15

  • 15 За коя година говориш

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "поправка":

    Че напоследък не е вярно това за mercedes и всички останали.

    Тази сентенция беше вярна преди повече от десетина години. Че даже и повече.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Унуфри

    0 0 Отговор
    Моя фиат върви много повече!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.