Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 14:13 1 752 2

Lucid показа първия си кросоувър и обеща рекорден пробег

  • lucid-
  • air-
  • gravity

Моделът ще предлага до седем места за седене

Lucid показа първия си кросоувър и обеща рекорден пробег - 1

Lucid показа първите кадри на серийния модел Gravity, който ще се продава съвместно с Air и ще представи първия SUV в историята на марката. От компанията обещават да разкрият седемместния кросоувър съвсем скоро с характеристики като на суперавтомобил и повече пробег от всеки друг електромобил на пазара, освен Air.

“Gravity надгражда всичко, което сме постигнали досега, като стимулира по-нататъшния напредък на нашата вътрешна технология за създаване на луксозен SUV като никой друг, ” каза Питър Роулинсън, изпълнителен директор на Lucid Group. “ Точно както Lucid Air предефинира категорията на седана, така и Gravity ще се отрази на света на луксозните SUV, поставяйки нови показатели на дневен ред. ”

От компанията все още не споделят точни технически характеристики, но съдейки по най-мощния Air, който генерира над 1200 конски сили, то можем да очакваме и кросоувърът да има подобни характеристики. Модификацията Grant Touring пък може да се похвали с над 830 километра пробег, а по-големият размер на Gravity би позволил добавянето на по-голяма батерия, която да позволи подобен обхват, въпреки по-големите размери.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрофен

    6 1 Отговор
    Лусид са ясни голям капаситет на батерията голям пробрг и това обезсмисля всякакви дизеловикенефи
  • 2 Добре, ама

    5 2 Отговор
    Да, добре, но съдейки по времето от презентацията до пускането на пазара на първия им автомобил, този сигурно ще го видим след 10 години...