Last news in Fakti

15 Декември, 2022 15:54 2 625 7

Lucid повече няма да купува батерии от LG, ето кой ще е новия доставчик

  • lucid-
  • батерии-
  • lg-
  • panasonic

Компанията сключи договор с Panasonic

Lucid повече няма да купува батерии от LG, ето кой ще е новия доставчик - 1

Lucid Motors поднови доставките на батерии за своите електромобили и прекъсна отношенията си с досегашния снабдител LG. Двете компании сключиха договор през 2020година, който трябва да изтече в началото на 2023 година. Изглежда вместо да подновят отношенията си, двете компании ще тръгнат по различни пътища.

Lucid ще се довери на нова компания, която да доставя батерии в лицето на Panasonic, които са сключили договор за неясен към момента период. Батериите ще бъдат поставяни във всички модели, включително Air и очаквания кросоувър Gravity, който ще се появи през 2024 година.

Батериите ще бъдат доставяни от японски завод на Panasonic, както и от американското подразделение на марката, когато започне производството на новия тип 2170 през 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аржентински Москвич

    8 12 Отговор
    Люсид до края на 2024 няма да съществува. В рецесия, продават по $200к седани, с нищо по-различни от всички останали електрички. Милирди загуба всяко тримесечие.

    Поредната EV скам, която яхна вълната на Тесла и 0% лихви. Ама приключи тази приказка. Ривиън също ще го 💨, те поне Амазон им купува бусовете.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 да бе

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "аржентински Москвич":

    с нищо не се различавали ,това си е луксозна супер кола с невиждани екстри ...
  • 3 Едва ли ...

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "аржентински Москвич":

    През април са сключили договор със Саудитска Арабия, по които правителството на Саудитска Арабия ще закупи м/у 50-100 хил. автомобила, а Lucid ще изградят завод там.
  • 4 Минувач

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "аржентински Москвич":

    Абе да ти кажа различават се и то бая. Топ моделът на Лусид, вярно че е по-скъп от топ модела на Тесла, но е по-бърз от най-бързата Тесла, по-луксозен, с по-качествени материали, с по-голям пробег, с по-добър дизайн.
  • 5 оня с коня

    9 1 Отговор
    Тия така и няма да осъзнаят че по-яки батерии от Монбат няма

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    BOSH и .VARTA ,също са много добри !.