6 Януари, 2023 13:05 3 099 1

RAM представи революционния си пикап

  • пикап-
  • електрически пикап-
  • ram-
  • rivian

1500 Revolution дебютира като концепт

RAM представи революционния си пикап - 1

След близо три години слухове, RAM най-после представи своя първи електрически пикап и се присъедини към Rivian, GMC, Ford и останалите производители на пазара…,ноо не съвсем. Американците представиха концептуална версия на модела, който трябва да дебютира през следващите години, но все пак ни дава някаква посока за това как ще изглежда новият модел.

За съжаление, компанията не разкрива особени подробности за задвижването на пикапа, но знаем, че той ще разполага с два електромотора, по един на всяка ос. Новият RAM ще използва платформата STLA на Stellantis и отделна рама, като ще поддържа 800-волтова архитектура с максимално зареждане от 350кВ. При оптимални условия това ще осигурява около 160 километра пробег за 10 минути.

По отношение на дизайна, пикапът се различава драстично от настоящите модели с футуристични светлини в предната и задната част и светещи емблеми RAM. Подобно на повечето пикапи на ток, предната част тук е празна, което оставя място за допълнителен багаж.

Интересното е, че товарното пространство може да бъде променяно, както може да видите на снимката и да се удължава или пък да се прави място за трети ред седалки. Вратите се отварят срещуположно, а поне при концепта седалките предлагат множество опции и електрически контроли. Воланът е със сензорни бутони, а в средата на таблото е разположен голям дисплей.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    6 3 Отговор
    А Теслътъ къде е