Last news in Fakti

18 Януари, 2023 13:51 2 545 4

Dodge Viper показа над 3300 конски сили при дино тест (ВИДЕО)

  • dodge-
  • viper-
  • дино-
  • тест-
  • 3000 конски сили

Всичката мощност се предава към задните гуми

Dodge Viper показа над 3300 конски сили при дино тест (ВИДЕО) - 1

В днешно време производителите на суперколи се надпреварват и показват коли чиято мощност често достига и дори надминава границата от 1000 конски сили. В същото време на тунинг сцената подобни цифри вече не са изобщо рядкост и дори изглежда са крайно недостатъчни за някои хора.

Доказателство за това е зелен Dodge Viper разработен от Calvo Motorsports в САЩ, който може да се похвали с мощност от над 3300 конски сили. При измерване на дино стенд, закачен директно върху главините, колата показа изумителните резултати от 3317 конски сили и 3127 нютон метра на колелата. Пресмятайки загубите, това означава, че двигателят генерира около 3700 конски сили.

От компанията не споделят точните промени, които е претърпял Viper-ът, но казват, че той е запазил стандартния си блок, като е получил две турбини Garett 88мм. Подобна мощност се равнява на пет McLaren-а 720S или близо четири от най-мощните Ferrari-та SF90 Stradale.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да и изхарчи един вагон

    6 18 Отговор
    Мазут! Скоро и тротинетките ще са по бързи
  • 2 Механик

    15 1 Отговор
    Надявам се, че Гретето няма да е против. И няма да ме сочи с пръст, че съм и откраднал детството.

    Коментиран от #4

  • 3 ПЛЕД

    9 4 Отговор
    Вайпъра и Форд GT-то са бащиците на силата. Само на задно, обаче - гащи пълни, ръце потни. 3 хил. коня, работи като Вартбург. В БГ няма настилка и участък да успее да хване пътя, че да ме застигне. Ще хвърля само гуми и огин. А не смее да пусне съединителя от място, защото кардана ще стане на лост за висок скок.
  • 4 ПЛЕД

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    😅 няма проблем, тя през 60-те не е била замислена още.