Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 15:54 6 172 5

Ето как ще изглежда Renault Clio

  • renault-
  • clio-
  • рендер
Ето как ще изглежда Renault Clio - 1

Историята на Renault Clio започва през 1990 година, като през това време моделът успя да смени поколенията няколко пъти. Хечбекът от настоящото пето поколение се появи през 2019-а. Моделът, както и досега, остава един от най-популярните на европейския пазар, въпреки че продажбите му намаляват през последните няколко години.

Според статистиката на Carsalesbase за януари-ноември 2022 година продажбите са спаднали с малко повече от 30% в сравнение с година по-рано. Сега моделът чака планиран рестайлинг, а прототипите вече провеждат различни тестове.

Предполага се, че актуализираният компактен хечбек с пет врати ще дебютира през пролетта на тази година и ще бъде пуснат в продажба в началото на лятото. Все още обаче няма информация за това как ще изглежда обновеният модел.

Дизайнерът на испанското издание Motor.es предлага своя версия за потенциалния външен вид на бъдещото Renault Clio. Предполага се, че повечето от визуалните промени ще паднат върху предната част на "петвратката".

Вероятно екстериорният дизайн ще бъде повлиян от наскоро представения кросоувър Renault Austral . Съдейки по изображението, новото Clio ще има различна предна броня и основни и допълнителни светлини.

Фаровете са свързани със светеща лента, в центъра на която е актуализираното лого на Renault под формата на разпознаваемия диамант. От рендъра можете да видите и увеличената радиаторна решетка, чийто дизайн очевидно е вдъхновен от модела Austral.

Въздухозаборниците в долната част на бронята най-вероятно ще са същите, но дневните LED светлини ще са различна. Съдейки по изображението, щамповането на капака, както и профилът на обновеното Clio ще останат същите.

Единствената забележима промяна в профил са страничните огледала, които също са прикрепени към вратите на отделни "крачета", но корпусите им са боядисани в черно. Очаква се задната част също да бъде "освежена", но там промените ще са минимални.

И интериорът най-вероятно ще получи малка актуализация. Вероятно предният панел ще бъде унифициран с други по-модерни модели на френската марка. В салона се очакват нови, по-висококачествени довършителни материали (включително текстил и пластмаса) и друг декор.

Освен това хечбекът може да получи модернизирана мултимедийна система Easy-Link с нов интерфейс и по-широк списък от функции. Според очакванията и поради новите реалности в Европа, двигателната линия на обновеното Renault Clio ще бъде лишена от дизелови мотори.

Така че, най-вероятно ще видим опции, които използват бензин, природен газ, както и хибридна версия. Максималната мощност на тези силови трактове вероятно няма да надвишава 145 к.с. Базовата трансмисия ще си остане ръчна шестстепенна механична скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 13 Отговор
    Голф......
  • 2 Бай Х

    4 6 Отговор
    Само лек фейслифт,но за много повече пари !!
    2023г.Рено надуха ужасно цените и доста свалиха качеството с което само ще загубят клиентите на марката !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дфен

    10 2 Отговор
    Много по добре изглежда от голф 10 когато и да го произведат.
  • 5 Буден

    4 1 Отговор
    Готинко...