16 Март, 2023 10:01 2 253 6

Подробно за евтиния Volkswagen на ток

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.2-
  • id.1-
  • електромобил

ID.2 all представя бъдещия дизайн на марката

Подробно за евтиния Volkswagen на ток - 1

Късно снощи Volkswagen представи концепта ID.2all, който ни представя визията на германския производител за бъдещето на марката. Именно това е и автомобилът на който от Volkswagen ще заложат, за да предложат ниска цена на клиентите и по този начин да популяризират още повече електрическата мобилност през 2025 година.

Именно в средата на десетилетието се очаква да бъде и премиерата на серийния ID.2, който от Volkswagen описват като достъпен като Polo, но просторен като Golf. Колата ще бъде разработена върху новата платформа MEB Entry и ще е първият ID. модел с предно предаване. Концептът разполага с електромотор с 222 конски сили, който позволява ускорение до 100км/ч за по-малко от седем секунди и максимална скорост от 160км/ч. Пробегът е до 450 километра според WLTP.

Концептът е с дължина от 4.05 метра, ширина от 1.81 метра, височина от 1.53 метра и междуосие от 2.6 метра. Размерите са по-малки от тези на Golf, но пък междуосието е подобно на популярния модел. Багажникът е с обем от 490 литра при нормални условия и до 1330 литра при сгънати задни седалки.

Заедно с новите технологии, моделът показва и новия дизайнерски език на марката с изцяло нови светлини, както отпред, така и отзад. Цялостните форми на колата остават в стила на компанията, като дори колонките са заимствани от първото поколение на Golf. Интериорът също е нов с изчистено табло и два дисплея. Единият от тях е пред водача, докато по-големият 12.9-инчов стои в средата. Под него са разположени и контролите за климатичната система с няколко физически бутона.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плашимир

    8 6 Отговор
    Таблет с колела. Евентуално на бутане пали ли?
  • 2 100к в евро?!

    10 3 Отговор
    Напълно оборудван?! Евтино?! Сори! Напускам чата...
  • 3 пфууу

    7 2 Отговор
    Нда ! Два таблета с прикрепен електрокар към тях . Купувй ,Народе (вагЕни) !
  • 4 тъп шофьор на бензинка

    6 4 Отговор
    Имам познати ,които се пре..аха с електрички и сега вият. Миналото лято .един от тях дойде с електричката си осем часа след като ние - простите ДВГяджии вече се бяхме навечеряли в Игуменица (ходихме до Корфу) и каза .че повече такъв гърч няма как да си причини. ПП. Тръгнахме всички горе-долу по едно време - към седем сутринта от София.

    Коментиран от #6

  • 5 дидо

    6 0 Отговор
    Евтиното накрая винаги излиза скъпо.
  • 6 МЪСК 💵

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "тъп шофьор на бензинка":

    Другия път да си вземат кола, не чадър на колела. 100-киловатчаса, магистрален разход 20 и си ти.
    За яма си треа багер, не лъжичка, сессе?