Last news in Fakti

28 Март, 2023 11:49 1 393 1

Превърнаха Hyundai Kona в състезателна кола с 816 конски сили (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • kona-
  • kona n-
  • i20 n-
  • рали-
  • състезание

Проектът е базиран на първото поколение на модела

Превърнаха Hyundai Kona в състезателна кола с 816 конски сили (ВИДЕО) - 1

Електрическият Hyundai Kona едва ли е колата за която се сещате, когато стане въпрос за състезания. Дори и най-заклетите фенове на корейците вероятно се досещат за някой от чистокръвните N модели. Не така стоят нещата при Хейдън Падън, който е познат като един от най-добрите състезатели в Нова Зеландия. През 2019 година той решава да започне проект именно с електрическият кросоувър, а сега, четири години по-късно, проектът официално е завършен.

Колата е оборудвана с три електромотора със системна мощност от 816 конски сили. Системата може да се използва и с два електромотора с 544 конски сили, като това обикновено се случва по време на състезания. Мощността се предава към колелата посредством две трансмисии, по една на всяка ос, а за осигуряването на енергията се грижи концептуална батерия с капацитет от 23кВтч. Очаква се скоро да бъде поставена и по-голяма 54кВтч батерия.

Състезателят споделя, че това е една от най-добрите състезателни коли, които е карал някога на чакъл, благодарение на ниския център на тежестта и възможността да се разпределя енергията между предната и задната ос. Въпреки това той споделя, че липсата на звука от двигателя намалява малко от забавата за разлика от конвенционалните автомобили.

Бодикитът на колата е разработен заедно с местен университет, за да се осигури максимална притискаща сила, като едновременно се запази енергията. Колата вече е участвала в пет състезания и е спечелила четири от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    3 3 Отговор
    Абе ....Хюндай.