Last news in Fakti

13 Април, 2023 14:02 2 111 2

Ford направи електрическия Mustang, който феновете искаха и то с 1800 конски сили

  • ford-
  • mustang-
  • cobra jet 1800-
  • mustang mach-e

Super Cobra Jet 1800 ще се опита да подобри предишен рекорд на компанията

Ford направи електрическия Mustang, който феновете искаха и то с 1800 конски сили - 1

Когато Ford представи електрическия Mustang Mach-E, много хора отрекоха кросоувъра като истински Mustang и това продължава до днес. Кросоувър природата, както и електрическото задвижване са нещо с което феновете на класическия мъсълкар не могат да се примирят. Именно това е и една от причините Ford да направи електрически Mustang в купето на традиционния спортен автомобил и то с изключително сериозна мощност.

Проектът, който носи името Super Cobra Jet 1800 е базиран върху предпоследното поколение на Mustang и продължава историята на Cobra Jet 1400, който дебютира през 2020 година с мощност от 1502 конски сили. Както и тогава, така и сега, мощността се осигурява единствено от електромотори, които този път генерират 1800 конски сили. Те отново се предават единствено към задните гуми, а от Ford са успели да поставят нова трансмисия, както и нова по-лека батерия с неясен капацитет.

Целта на колата е ясна, а именно да подобри предходния рекорд на Cobra Jet 1400 и да се превърне в най-бързия електромобил с цяло купе, който в момента е 8.128 секунди. Съдейки по това, че от Ford единствено са подобрили предходния проект, то шансът за това е изключително висок. От компанията все още не са обявили кога ще се състои опитът, но вероятно това ще се случи през следващите седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен тен

    3 5 Отговор
    Хвърлят се едни безмислени пари за да се подобряват безмислени рекорди.
    Ако Хенри Форд беше жив щеше да си пререже вените на момента...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.