23 Май, 2023 12:59 2 256 5

Продават единствения в света Citroen 2 CV направен от... дърво

  • citroen-
  • 2cv-
  • дърво-
  • търг

Колата ще бъде пусната на търг на 4 юли

Продават единствения в света Citroen 2 CV направен от... дърво - 1

Citroen 2 CV е легендарен модел за френската марка от който са произведени хиляди копия, но един необикновен екземпляр се отличава със своето купе, направено изцяло от дърво. Колата е направена от Мишел Робилард, който започва проекта през 2011 година и след над 5 хиляди прекарани часа над него го завършва през 2016 година.

Колата е произведена през 1955 година, но е регистрирана през 1957 година и от тогава досега е навъртяла едва 6 хиляди километра. Въпреки това, двигателят е подменен с по-мощен такъв от модел от 1966 година, поради опасенията на създателя, че купето ще бъде много по-тежко от това при оригинала. Интересното е, че това всъщност не се оказва вярно и колата е едва 15 килограма по-тежка от първоначалния автомобил.

Освен купето, интериорът същи е направен от дърво, като са използвани крушови, ябълкови и орехови дървета. Настоящият собственик се надява произведението му да постави нов рекорд за най-скъпо продаден Citreon 2 CV, който в момента се държи от екземпляр продаден за 176 хиляди евро. Дали това ще е така, ще разберем на 4 юли, когато е насрочен и търгът за колата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъчвар

    18 1 Отговор
    Много е добра, колата. Ако нещо прокапе, набиваш чимберите и няма страшно за ден два ще закисне.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЛУЙ ДЬО ФИНЕС

    11 0 Отговор
    Полицая и Полицайките !!!!😃😛😄😂😀😁😂😀😄😛😃😛😄😂😁.
  • 4 Баш Батка

    8 1 Отговор
    Това е най-здравият ситрон сигурно.
  • 5 ДЕДО

    1 0 Отговор
    Е ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е КОРВЕТ А корветче ???