Last news in Fakti

27 Юни, 2023 10:22 2 585 10

BMW XM катастрофира при опит за рекорд

  • bmw-
  • xm-
  • рекорд-
  • pikes peak

Кросоувърът трябваше да подобри постижението на Lamborghini Urus

BMW XM катастрофира при опит за рекорд  - 1
Снимки: YouTube

Вчера започна 101-вото издание на международното изкачване Pikes Peak, където стотици участници от целия свят се събират, за да преминат през трасето. Един от тези участници бе Мат Мюлинс, който седна зад волана на BMW XM Label Red, за да се опита да постави рекорд за най-бърз кросоувър на Pikes Peak. За съжаление това не се случи, тъй като колата е претърпяла инцидент, както можем да видим от снимките.

За момента няма точна информация за това какво точно се е случило и кога точно е станал инцидентът, но както можем да видим от кадрите, кросоувърът е ударен отпред вдясно. За радост, водачът се е измъкнал без да пострада и към момента няма информация за други пострадали лица.

В момента рекордът на изкачването се държи от Lamborghini Urus Performante, който успя да завърши трасето за 10 минути 32.06 секунди. BMW се опита да подобри рекорда със своя XM Label Red, който може да се похвали със 72 конски сили повече, но и доста по-високо тегло. Очаква се BMW да пробват да подобрят рекорда по-късно тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добричлия

    14 8 Отговор
    От край време BMW стават само за скрап.
  • 2 няа загуба

    15 7 Отговор
    Един боклук по-малко
  • 3 Нормално

    10 8 Отговор
    Нормално . Във всяка катастрофа има бмв
  • 4 Мда

    14 5 Отговор
    Стандартен завършек за повечето бмв-та в България. Почнали са да ни настигат
  • 5 Къмару

    13 2 Отговор
    Лоша стабилност при висока скорост елементарен факт
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 падналия ангел

    4 0 Отговор
    В Тубата има видео от 1988 г., Ари Ватанен с Пежо 405. Кадрите са от колата и хеликоптер, уникални! От времето, когато колите и мъжете бяха истински.

    Коментиран от #8

  • 8 Знайко

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "падналия ангел":

    Йееее! Това видео е от играта V-ralli oтпреди 20 години....даже на единия завой докато си кара по ръба на пропаст дълбока 2500 метра , си прави сянка с едната ръка а с другата управлява! ...даже на един от завоите минава покрай едно Сузуки Escudo с огромен заден спойлер. ....а за БМВ...кво да се каже, кола която ти дава лъжливо усещане ,че контролираш всичко и си склонен да настъпиш още! А в същност само да превъртиш метличката с 1 градус и почваш въртене , което не може да се каже къде завършва! Само моделите 4х4 стават за управление, без да си мятат задницата в ляво и дясно. Те пък са със 1.5 пъти по-висок разход и никак не са евтини...Нямам познат , който да е имал БМВ и да не се е хвърлил-я в ограда, я в мантинела, я в нивата!

    Коментиран от #10

  • 9 Знайко

    2 2 Отговор
    Накой да каже , колко килограма е тоя кош, че май 2300 са му малко....майтап да завива!
  • 10 Зайко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Знайко":

    Споко, гроздето е кисело ;)